VIDEO Marius Manole, discurs pătimaş la finalul unui spectacol: Să luptăm pentru a nu avea un Guvern de analfabeţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marius Manole (40 de ani) a ţinut o pledoarie pentru Justiţie pe scena teatrului din Cluj-Napoca, la sfârşitul unui spectacol.

La sfârşitul spectacolului „Demnitate“, susţinut la Cluj alături de actorul Şerban Pavlu (43 de ani), Marius Manole a ţinut o pledoarie pentru Justiţie în faţa spectatorilor rămaşi încă în sală.

Actorul a publicat pe contul său de Facebook o înregistrare cu discursul său de pe scena teatrului din Cluj. 

„Suntem la Cluj, suntem într-un oraş în care ne-am fi dorit să ne întrebăm «Oare aşa se întâmplă în alte ţări?». Asta ne-am fi dorit. Din păcate, recunoaştem situaţia din ţara noastră. Suntem la Cluj, unde magistraţii dumneavoastră au avut o reacţie impecabilă. Noi, actorii, am hotărât să fim de partea lor, să-i susţinem pe magistraţi. Mulţumim, domnule Danileţ (n.r.- judecătorul Cristi Danileţ, care se afla în sală)!“, şi-a început actorul discursul. 

Manole a continuat spunând că România trece printr-o „perioadă extrem de periculoasă“ şi că românii se află pe marginea unei prăpăstii.

„Este o perioadă, credem noi, extrem de periculoasă pentru ţara noastră, o perioadă care nu ne place nici nouă... să ieşim şi să vorbim ca nişte nebuni în faţa dumneavoastră. Mi-ar fi plăcut să plecăm acum acasă, să nu ne vedeţi pe noi aşa cum suntem. Suntem, din păcate, pe marginea unei aşa de mari prăpăstii încât nu ştim: dacă pierdem acest moment, dacă ne mai putem întoarce vreodată sau nu la ceea ce trebuia să fie o Românie liberă şi democrată“, a spus actorul. 

Marius Manole i-a îndemnat, apoi, pe spectatori să „lupte pentru libertatea Justiţiei“, pentru a nu avea un Guvern „de analfabeţi şi de oameni incompetenţi“. 

„Aşa că noi, cel puţin, vă îndemnăm şi pe dumneavostră să luptăm pentru libertatea Justiţiei şi pentru ca Guvernul acestei ţări să ne reprezinte, să nu avem un Guvern de analfabeţi şi de oameni incompetenţi! Îmi cer scuze!“, şi-a încheiat actorul discursul, în aplauzele celor prezenţi în sală. 

Marius Manole este una dintre cele mai vocale figuri publice, exprimându-şi în repetate rânduri nemulţumirea faţă de actuala guvernare. Actorul participă activ la protestele din Piaţa Victoriei, iar recent a ieşit în stradă, în faţa Teatrului Naţional, alături de Victor Rebengiuc, Mariana Mihuţ şi Mihai Călin, şi a cerut abrogare OUG 7, de modificare a legilor justiţiei.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite