VIDEO Making of: Paula şi Ovi se "ceartă" în videoclipul melodiei Playing with Fire

VIDEO Making of: Paula şi Ovi se

Paula Seling şi Ovi la filmarea videoclipului pentru Eurovision

Tematica videoclipului "Playing with Fire" este un joc virtual, in care Paula si Ovi „se ceartă” în spirit de „battle”, cum este şi piesa. Ei încarnează diverse persoanje din joc, precum piloţi, luptători de gherilă urbană, dansatori şi roboţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

S-a interpretat, în mod greşit, că va fi o filmare 3D (stereoscopică). Informaţia corectă este că s-a folosit, în premieră, în  România, tehnologia „motion-capture” , adică un costum special cu senzori, similar cu cele folosite la filmul Avatar, prin care se transpun mişcările unui personaj real (om) pe un personaj 3D (generat tridimensional pe calculator), în cazul nostru roboţii din videoclip.

Mai citiţi şi:

Ovi şi Paula Seling au schimbat data concertului programat la Botoşani

Paula şi Ovi, numărul 10 în concurs

Paula şi Ovi, în era „Avatar“

Deci nu va fi nevoie de ochelari 3D pentru a viziona acest videoclip. De asemenea, folosirea stabilizării giroscopice a camerei de filmare este în faza de pionierat în Romania, tehnologie utilizată mai ales la filmări aeriene şi aplicaţii militare. Eduard Schneider este printre puţinii deţinători din Romania a unui astfel de echipament.

La scurt timp după încheierea filmărilor cu Paula, Ovi şi cascadorii Odiviu „Uwe” şi Darius Macinic, care au avut loc în Alba Iulia şi Sebeş, o echipă restrânsă de 10 persoane s-a deplasat la Viena, cel mai apropiat loc unde se poate închiria un astfel de costum. Din cauza presiunii de timp, s-a condus pe rând dus-întors 1800 km şi s-au efectuat filmările şi capturile digitale timp de 10 ore.

Cu ajutorul echipei de specialişti austrieci şi locaţia deosebită a Castelului Grafenegg, videoclipul a luat forma pe care şi-o doreau regizorul Mihnea de Vries şi producătorul executiv Eduard Schneider. Mihnea s-a întors cu avionul la Bucureşti, iar Eduard cu restul echipei şi cele două maşini încărcate la maxim cu echipament s-au întors spre Sebeş.

Potrivit prognozei meteo, la câteva ore după încheierea filmărilor, la Viena a pornit o furtună şi au urmat patru zile de ploi. Dacă s-ar fi întârziat doar cu câteva ore, efortul legat de Austria ar fi fost zadarnic. Colaboratorii care au prelucrat pe urmă datele şi au creat efectele vizuale şi personajele 3D sunt din mai multe ţări europene, sub îndrumarea graficianului Cristian „Freespace” Ciocotisan, din Carei (jud. Satu Mare).

Christian Raetscher, Mihai Lazăr, Ciprian Boca, Marius Simiti, Lorand Toth, Alex Vlad şi Alin Ciufudean sunt persoane fără ajutorul cărora acest videoclip nu s-ar fi realizat. Mulţi colaboratori voluntari doresc să rămână anonimi şi Eduard Schneider le multumeşte pe această cale. Datorită lor şi a ajutorului autorităţilor locale, filmările principale au avut loc în judeţul Alba.

Trivia: Întâmplarea face ca şi dansatorii, Bianca şi Andrei sunt originari din Baia Mare (precum Paula) - merg la acelaşi liceu iar Cristian (visual fx supervisor) este originar din Carei (lângă Satu Mare).

S-au filmat multe scene de luptă, la care echipa de producţie a renunţat pentru a nu-i da un caracter prea violent videoclipului. Probabil va exista un montaj ulterior cu aceste imagini spectaculoase, accesibil pe internet.

Înainte de a se urca în maşina spre Austria, doi membri ai echipei (din maşini diferite) au călcat în „noroc” de câine, iar la întoarcere, pe autostrada din Ungaria, una dintre maşini a lovit inevitabil un iepure - a fost sacrificat un animal pur şi sacru - în Săptămâna Mare.

Aşa că... jertfele au fost aduse şi să sperăm că a fost într-un ceas bun. Cert este că totul s-a intamplat la limită. Presiunea enormă pentru a realiza într-un timp atât de scurt un proiect vizual atât de ambiţios încă apasă pe umerii echipei, care munceşte non-stop din 18.03, când au avut loc primele filmări.

O comparaţie cu filmul Avatar ar fi desigur exagerată, dar s-a folosit tehnologie similară, de ultima oră. Rezultatul va vorbi de la sine, după 6 Aprilie.Videoclipul piesei Playing with Fire - TeasingMaking of "Playing with Fire"

citeste totul despre: