VIDEO Kanye West, criticat pentru că i-a cântat preşedintelui Kazahstanului

VIDEO Kanye West, criticat pentru că i-a cântat preşedintelui Kazahstanului

Cântăreţul american ar fi fost plătit cu 3 milioane de dolari pentru concertul surpriză pe care l-a susţinut la nunta nepotului preşedintelui din Kazahstan FOTO Reuters

ONG-ul american Human Rights Foundation l-a criticat pe rapperul Kanye West pentru faptul că a susţinut un concert la nunta nepotului preşedintelui Kazahstanului, Nursultan Nazarbaev, al cărui regim „interzice libertatea de exprimare şi de asociere“.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Kanye a distrat o brută sângeroasă şi pe anturajul acesteia“, a declarat preşedintele acestui ONG, fostul campion mondial la şah, Gari Kasparov.

„Cineva precum Kanye, care are obiceiul de a-şi exprima cu tărie opiniile, ar fi încarcerat de regimul (preşedintelui Nursultan) Nazarbaev“, a adăugat Thor Halvorssen, un alt membru al aceluiaşi ONG. „Printre obiceiurile nemiloase ale acestui dictator se numără acela al răpirii familiilor disidenţilor“.

Cântăreţul american ar fi fost plătit cu 3 milioane de dolari pentru concertul surpriză pe care l-a susţinut la nunta nepotului preşedintelui din Kazahstan, care conduce cu o mână de fier această fostă republică sovietică. Imagini de la acea nuntă, organizată weekendul trecut, au fost publicate de invitaţi pe conturile lor de Twitter şi Instagram.

Human Rights Foundation reaminteşte faptul că Sting a refuzat să susţină un concert privat în Kazahstan în 2011, la scurt timp după reprimarea unor revolte ale muncitorilor din această ţară.

Recent, cântăreaţa Jennifer Lopez a fost nevoită să îşi ceară scuze publice pentru faptul că i-a cântat celebrul refren „Happy Birthday“ preşedintelui Turkmenistanului, o ţară considerată una dintre cele mai opresive din lume, după ce a fost confruntată cu un val de critici virulente.

Rapperul şi producătorul american Kanye West a devenit cunoscut la începutul anului 2000. Cel de-al treilea album al său, „Graduation, a fost unul dintre cel mai bine vândute materiale discografice ale anului 2007. West este câştigător a 21 de premii Grammy.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările