VIDEO Jane Fonda, arestată pe treptele Capitoliului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Actriţa americană Jane Fonda a fost arestată vineri la Washingon D.C., în faţa Capitoliului, în timpul unui protest faţă de încălzirea globală. Într-un interviu recent, actriţa a declarat că a fost inspirată să acţioneze de activista Greta Thunberg.

„Poliţia Capitolului SUA a arestat 16 persoane pentru că au participat la o demonstraţie ilegală în zona aripii de est a Capitoliului SUA'', a transmis Poliţia Capitoliului. 

Într-un video postat pe Twitter se vede cum actriţa în vârstă de 82 de ani, îmbrăcată în roşu, este încătuşată pe treptele Capitoliului şi escortată de autorităţi, în aplauzele unui mic grup de persoane. Jane Fonda s-a alăturat câtorva persoane pentru a cere guvernlui american să ia măsuri în privinţa încălzirii globale, despre care spune că este o ameninţare existenţială. 

„Trebuie să ne asigurăm că această criză determinată de schimbările climatice rămâne în centrul atenţiei, ca o bombă cu ceas. Nu avem foarte mult timp“, a declarat actriţa care între timp a fost eliberată. 

Fonda s-a mutat recent din Los Angeles la Washington D.C., pentru patru luni, pentru a se alătura mişcării împotriva schimbărilor climatice, la care a promis că va participa în fiecare vineri.

Actriţa mărturiseşte că nu se teme să ajungă din nou la închisoare. "Am 82 de ani, am mai fost arestată. Adică vreau să spun că nu pot fi atacată mai rău decât am fost până acum. Deci ce-mi poate face (preşedintele american Donald) Trump? Nu am nimic de pierdut", a declarat ea într-un interviu. 

   

Persoanele arestate au fost acuzate de obstrucţionare.

Vedete



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite