VIDEO Isteria „Eclipsei“ vine în România

Cea de-a treia parte a francizei „Amurg“ va fi lansată vineri pe marile ecrane din România. Robert Pattinson şi Kristen Stewart, protagoniştii seriei „Amurg Saga“, sunt noile ţinte ale adoraţiei milioanelor de fani din întreaga lume, inclusiv din ţara noastră.  

Ştiri pe aceeaşi temă

Fenomenul „Amurg" nu a evitat România. Toţi admiratorii autohtoni se pot întâlni, joi, de la ora 17.00, pe Bulevardul Unirii din Capitală, cu un motiv bine întemeiat: un apel către actorii Robert Pattinson şi Kristen Stewart, pentru ca aceştia să vină în România.

Mai citiţi şi:

VIDEO Selena Gomez, noua Hannah Montana

„Saga Amurg: Lună Nouă“, în premieră

Fanii sunt aşteptaţi să se mobilizeze în număr cât mai mare la „Convenţia Amurg", pentru a înregistra astfel cea mai zgomotoasă pledoarie care să-i convingă pe actori să viziteze ţara noastră.

Admiratorii vor mărşălui până la Centrul Cultural „Mihai Eminescu", ,,înarmaţi" cu pancarte, steguleţe, banderole şi insigne. După ce vor înregistra pledoaria, care va ajunge chiar la actori, ei vor putea urmări gratuit primele două filme ale francizei, „Amurg" şi „Saga Amurg: Lună Nouă". 

Cu cortul în Los Angeles

Cea de-a treia parte a francizei, „Eclipsa", a avut premiera de gală săptămâna trecută, la Los Angeles, urmând a fi lansată, vineri, pe marile ecrane din toată lumea. Aşa că, începând de săptămâna trecută, este aşteptat un „nou val de isterie" în rândul fanilor care va deveni evident odată cu afişarea încasărilor celui de-al treilea film.

Cu patru zile înainte de premiera de gală, unde era aşteptată întreaga distribuţie a filmului, mii de fani, supranumiţi „Twi-Hards" de presa americană, şi-au instalat corturile în faţa teatrului Nokia.

Deşi poliţia şi-a făcut meseria şi i-a îndepărtat de la faţa locului, aceştia n-au putut fi daţi la o parte definitiv. Miile de fani prezenţi la gală au venit cu patru zile înainte pentru a ocupa un loc cât mai aproape de covorul roşu şi pentru a fi cât mai aproape de idolii lor, actorii Robert Pattinson şi Kristen Stewart.

Pattinson, un britanic în vârstă de 24 de ani, a devenit unul dintre cei mai doriţi actori ai planetei, iar milioanele de fani îl hăituiesc oriunde ar merge. Kristen Stewart (20 de ani) a avut parte, la rândul ei, de o ultramediatizare în ultimul an.

Chiar dacă informaţia n-a fost confirmată oficial, interpretul vampirului Edward este implicat într-o relaţie cu Kristen Stewart.

„Kristen se pricepe mai bine decât mine să scape de fotografi. Pe mine tot mă deranjează, deşi nu la fel de mult ca la început. Cu cât eşti mai expus, cu atât oamenii au impresia iraţională că te urăsc", a spus Pattinson pentru cotidianul „The Times".

De la carte la film

Începutul francizei „Amurg" împărtăşeşte aceeaşi reţetă de marketing cu franciza „Harry Potter". Stephenie Mayer, autoarea romanelor din seria „Amurg", nu era nici pe departe un scriitor cu experienţă când s-a apucat să scrie povestea pe care a visat-o într-o noapte: o tânără care se îndrăgosteşte de un vampir.

A avut parte de succes de la bun început, fapt care a convins-o să scrie următoarele trei cărţi: „Lună nouă", „Eclipsa" şi „Zori de zi".

Cărţile, traduse în 38 de limbi, au fost declarate best-seller, inclusiv în România.

"Kristen se pricepe mai bine decât mine să scape de fotografi. Pe mine tot mă deranjează, deşi nu la fel de mult ca la început. "
Robert Pattinson
actor

Încasări uriaşe

Primul film al seriei, „Amurg", a avut parte, în 2008, de încasări de peste 400 de milioane de dolari, la nivel mondial. Aproape 300.000 de dolari a fost suma obţinută în România.

Cel de-al doilea film, „Saga Amurg: Lună Nouă" a crescut, în 2009, profitul încasărilor la peste 700 de milioane de dolari, la nivel mondial. Veniturile obţinute din România au ajuns la peste 700.000 de dolari, în timp ce Marea Britanie, împreună cu Irlanda şi Malta, au avut încasări de aproape 44 de milioane de dolari. Chiar şi aşa, încasările din România au reprezentat o premieră pentru box-office-ul românesc.

Robert Pattinson s-a săturat de „Amurg"

Dacă povestea de iubire din film face ca inimile a mii de spectatoare să tresară la fiecare scenă, cei doi actori nu mai sunt atât de entuziasmaţi în privinţa peliculelor „Amurg".

Robert Pattinson e încântat că aproape a terminat lucrul la „Saga Amurg", pentru că s-a plictisit de această franciză, potrivit femalefirst.co.uk.

Actorul spune că filmările au început să-l plictisească, aşa că este mulţumit că acum lucrează la ultima adaptare după Stephenie Meyer, pelicula „Breaking Dawn/Zori de zi", care va fi lansată în două părţi.

„Vestea bună pentru mine este că filmările se vor încheia în şapte luni", spune Pattinson, care abia aşteaptă să „meargă mai departe" în ceea ce priveşte cariera.

Scenele cu vampiri şi cu vârcolaci nu sunt singurele care-l plictisesc în prezent. Acesta este deranjat de faptul că toată lumea îi comentează comportamentul şi s-a săturat să citească articole despre el. Deşi a declarat că s-a plictisit de filmele „Amurg", actorul a ţinut să menţioneze că premiera acestei săptămâni, „Eclipsa", este mult mai bună decât predecesoarele ei.

„Am văzut o versiune brută. Este bună. Este diferită. E mult mai serioasă", a spus el. „Toate scenele de luptă din «Lună Nouă» suferă prin comparaţie cu cele din «Eclipsa». Nu mai sunt fanteziste. Arată ca un film de groază", a adăugat actorul.

Aceasta nu este prima dată când Pattinson spune că s-a săturat de franciza care l-a făcut cunoscut. Anul trecut, britanicul aproape că a fost călcat de o maşină atunci când încerca să scape de admiratoare fanatice.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările