VIDEO Inna i-a cucerit pe spanioli cu piesa „Hot“

VIDEO Inna i-a cucerit pe spanioli cu piesa „Hot“

VIDEO Inna i-a cucerit pe spanioli cu piesa „Hot“

Melodia interpretată de Inna (22 de ani) a ocupat la începutul lunii august primul loc în topul preferinţelor spaniolilor. Cântăreaţa a susţinut mai multe concerte în străinătate, în ţări precum Spania, Polonia, Ungaria, Rusia şi Turcia.


Potrivit sondajelor întocmite de Promusicae, Asociaţia Producătorilor de Muzică din Spania, „Hot“ a fost cea mai descărcată melodie contra cost de pe internet în această ţară. În acelaşi top s-au aflat artişti precum Michael Jackson, Shakira şi ­Beyonce. Inna i-a depăşit însă pe toţi.

Cântăreaţa a susţinut deja un concert în Spania şi mai are confirmate alte două evenimente pentru luna septembrie, tot în această ţară. „La începutul lunii august am avut primul eveniment în Spania. A fost foarte drăguţ, chiar îmi doream să merg acolo.

Din păcate, nu am avut suficient timp să văd tot ce îmi doream, dar mă voi întoarce“, spune Inna, Elena Alexandra Apostoleanu, pe numele ei adevărat. Nu s-a gândit până acum să scoată o piesă în limba spaniolă, dedicată fanilor care o ascultă în această ţară, dar nu exclude o asemenea variantă. „Muzica a depăşit acum toate barierele legate de limbă şi totul a devenit mult mai uşor“, spune solista.

Premiu în Polonia

Succesul din Spania nu este singurul de acest fel. Artista a mai urcat pe primele locuri în topurile din Bulgaria şi a cântat în ţări precum Ungaria, Rusia şi Turcia. Săptămâna trecută ­Inna a fost în Polonia, la Festivalul Sopot, cel mai vechi din această ţară, care se desfăşoară din 1961. Acolo Inna a luat locul al doilea, după o luptă strânsă cu Katerine, cea care a interpretat piesa „Ayo Technology“.

Artiştii români nu ies foarte repede după lansare pe piaţa muzicală internaţională, dar Inna a reuşit să spargă aceste bariere. „Este un moment foarte bun pentru muzica românească: multe trupe au reuşit să iasă în afara ţării, iar piesele lor au devenit hituri. Cred că muzica este cel mai important ingredient al acestei reuşite; după care urmează perseverenţa şi o echipă managerială bine închegată“, crede artista, care anul acesta a primit patru premii Romanian Music Awards, la Gala de la Craiova.

„Am fost foarte onorată. E o mare realizare pentru un artist la debut să primească atâtea premii, în mai puţin de un an de la lansarea primului single. Aşa cum am spus şi pe scenă, distincţiile primite sunt atât ale mele, cât şi ale echipei cu care lucrez - Play&Win, casa de discuri Roton -, dar şi ale publicului. În acelaşi timp, premiile primite la Craiova mă obligă să mă perfecţionez şi să fac lucruri de calitate“, spune Inna.

Colaborează cu Play&Win

Legătura solistei cu muzica a început încă din copilărie. „Dragostea pentru muzică mi-a fost inspirată de familie, care m-a îndrumat de mică să-mi urmez visele. Am urmat cursuri de canto de la vârsta de 8 ani“, spune artista, care s-a născut la 16 octombrie 1986 în oraşul Mangalia.

A devenit cunoscută după ce i-a întâlnit pe băieţii de la Play&Win - Sebastian Barac, Radu Bolfea şi Marcel Botezan -, cei care au lucrat cu Akcent pentru hit-ul „Dragoste de închiriat“, cu Activ, pentru „Lucruri simple“ şi „Superstar“, dar şi cu Cristina Rus, pentru melodia „O nouă viaţă“. Cu ajutorul lor a luat naştere piesa „Hot“ şi aşa a început şi succesul Innei. Artista a mai lansat şi alte piese, printre care şi „Amazing“.

Ce cred spaniolii despre Inna

Miguel Sanchez de la Vega, 32 de ani, şomer
„Am ascultat de multe ori hitul «Hot», dar nu ştiam că solista este româncă. Foarte frumoasă piesa şi cântăreaţa la fel. O ascult întotdeauna cu plăcere.“

Ramon Gutierrez Flore, 34 de ani, agent publicitar
„Ascult melodia pentru că îmi place solista. Piesa în sine nu mi se pare foarte bună. Oricum, sunt foarte puţini români care reuşesc să fie cunoscuţi în Spania. Inna este singura cântăreaţă româncă de care am auzit.“

Federico Albert, 40 de ani, muzician
„Din punct de vedere muzical această melodie este doar una în plus printre toate cele disco care au apărut în ultimul timp. Are ritm, este o melodie pe care poţi să o asculţi într-o discotecă sau la o petrecere, însă se aud foarte puţine instrumente muzicale. Computerul îşi spune încă o dată cuvântul în această lume a muzicii. La multe sărbători locale, unde am asigurat sonorizarea pentru diverse trupe spaniole după care am pus muzică disco, mi s-a cerut să pun melodia Innei. Cât despre tânără, ce pot să spun... Este atrăgătoare şi ştie să se folosească de asta.“

Juan Espinosa, 23 de ani, student
„Aproape în fiecare sâmbătă, când merg la discotecă, aud această melodie. Nici măcar nu ştiam că fata este româncă. Bravo ei. Melodia este super şi am auzit-o şi la radio, însă nu am văzut videoclipul până acum. Îl voi vedea cât de curând, pentru că acum sunt curios.“

Edu Castefed, 32 de ani, şofer
„Ştiu de melodia «Hot» de la radio. O ascult zilnic în maşină, dar nu ştiam că solista e româncă. Îmi place, e un hit estival, care vine şi pleacă odată cu sezonul.“ (Georgiana Stroie , Laura Chiva)Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: