VIDEO Guiness Book: Cel mai premiat scurtmetraj din istorie este spaniol

VIDEO Guiness Book: Cel mai premiat scurtmetraj din istorie este spaniol

Fabio Cannavaro, fostul fotbalist al lui Real Madrid sursa: El Pais

"Pentru că există lucruri ce nu se uită niciodată", al regizorului spaniol născut în Argentina Lucas Figueroa a strâns aproape 300 de premii la diferite festivaluri, în 2 ani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Scurtmetrajul "Porque hay cosas que nunca se olvidan" (Pentru că există lucruri ce nu se uită niciodată), al regizorului spaniol născut în Buenos Aires, Lucas Figueroa, a intrat în Cartea Recordurilor ca cel mai premiat din istorie, primind aproape 300 de premii la diferite festivaluri, scrie ABC.

Treisprezece minute i-au fost suficiente lui Figueroa, cu tată galician (Vigo) şi mamă andaluză (Almeria), dar cu accent argentinian, să dezvolte o istorie de teroare şi umor de producţie 100% spaniolă, care va primi distincţia şi recunoaşterea Guiness Book în 21 ianuarie, la sediul Academiei de Film Spaniole, din Madrid.

VIDEO pe adevarul.es

A avut nevoie de mai bine de doi ani de prezenţe la festivaluri pentru a acumula atâtea premii. "Aproape 300 de premii, cum parodiază filmul. Umorul negru este cel mai universal. De aceea cred că filmul a prins în toată lumea", susţine Figueroa, născut în 1978 şi care a produs acest film împreună cu LMF Films.

Regizorul recunoaşte: "Ar fi ciudat dacă lumea m-ar cunoaşte", pentru că nu a atras niciodată atenţia asupra sa cu munca sa. În "Porque hay cosas que nunca se olvidan" şi-a complicat existenţa: sunt "copii şi animale", s-a filmat în Segovia, dar acţiunea filmului are loc în Napoli, în 1950 şi este vorbit în întregime în italiană. În plus, el însuşi a făcut montajul, producţia, direcţia artistică şi banda sonoră. "Un haos total", recunoaşte regizorul, care şi-a început cariera în audiovizual în publicitate.

Vezi scurtmetrajul intrat în Cartea Recordurilor, în care "joacă" şi celebrul fotbalist italian Fabio Cannavaro şi fostul fotbalist Amedo Carboni, ca "actori" invitaţi

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările