VIDEO DiCaprio a fost depăşit de jucării şi de căpcăuni

Filmul „Începutul“, în care joacă starul american, a fost surclasat într-un top al încasărilor de „Povestea jucăriilor“ şi de „Shrek pentru totdeauna“. Dacă un lucru e sigur pentru marile studiouri cinematografice americane, atunci e faptul că nu ai cum să dai greş lansând filme pentru copii vara.

Ştiri pe aceeaşi temă

Odată ce a sunat ultimul clopoţel, cei mici au intrat în vacanţă şi au la dispoziţie o mulţime de timp liber. Iar copiii sunt întotdeauna fericiţi să „piardă" câteva ore la cinematograf. Şi dacă filmul este bun, cei mici vor vrea să-l vadă şi a doua oară. Reţeta pare să garanteze succesul pentru studiouri ca Pixar şi Universal Pictures, care au mizat pe entertainmentul pentru cei mici.

Mai citiţi şi:

VIDEO Topul celor mai fierbinţi scene de film

Potrivit unui clasament realizat de revista „Forbes", pe primele două locuri în topul filmelor care au avut cele mai mari încasări în această vară se situează două animaţii 3D, „Povestea jucăriilor 3" („Toy Story 3"), care a obţinut 895 de milioane de dolari în întreaga lume, respectiv ultima parte a aventurilor căpcăunului Shrek, „Shrek pentru totdeauna" (663 de milioane de dolari).

De altfel, pe locul 10 în top apare încă o peliculă destinată copiilor, animaţia 3D „Sunt un mic ticălos/Despicable Me", care a fost produsă cu 70 de milioane de dolari şi a încasat 253 de milioane în toată lumea.

Continuări de succes

Aşa cum era de aşteptat, continuări ale unor pelicule de succes, printre care povestea vampirilor din „Saga Amurg: Eclipsa", dar şi „Omul de oţel 2" au adus venituri importante studiourilor producătoare. Aceste pelicule s-au clasat pe locurile 3 şi 4 în clasament, cu încasări de 650 de milioane de dolari, respectiv 622 de milioane de dolari.

Deşi a fost lansat acum mai puţin de o lună (la 16 iulie), thrillerul SF „Începutul/ Inception", cu Leonardo DiCaprio în rolul principal, a încasat 478 e milioane de dolari, iar câştigul nu se va opri aici.

Editorii „Forbes" precizează că, deşi mai sunt două săptămâni din această vară, topul are mici şanse să se modifice, deoarece sezonul blockbusterelor s-a încheiat, pentru că majoritatea studiourilor ­şi-au lansat producţiile mari până la mijlocul lunii iulie.

Top 10 încasări

- „Povestea jucăriilor 3" - 895 de milioane de dolari
- „Shrek pentru totdeauna" - 663 de ­milioane de dolari
- „Saga Amurg: Eclipsa" - 650 de milioane de dolari
- „Omul de oţel 2" - 622 de milioane de dolari
- „Începutul" - 478 de milioane de dolari
- „Prinţul Persiei: Nisipurile timpului" - 327 de milioane de dolari
- „Robin Hood" - 310 milioane de dolari
- „Totul despre sex 2" - 284 de milioane de dolari
- „The Karate Kid" - 268 de milioane de dolari
- „Sunt un mic ticălos" - 253 de milioane de dolari


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările