VIDEO Beyoncé a făcut playback pe imnul Statelor Unite

VIDEO Beyoncé a făcut playback
pe imnul Statelor Unite

Beyoncé, făcând playback pe imnul Statelor Unite, „The Star Spangled Banner“ FOTO Reuters

Cântăreaţa americană Beyoncé, care a interpretat imnul Statelor Unite la ceremonia de învestitură a lui Barack Obama, este acuzată că a făcut playback, relatează „New York Post“.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

În presa internaţională a izbucnit un adevărrat scandal legat de playbackul artistei, care a dezamăgit publicul. Beyoncé este una dintre cântăreţele preferate ale cuplului prezidenţial din SUA şi a fost invitată să cânte la ceremonia de învestire a lui Barack Obama.

Confirmarea playbackului a venit de la un reprezentant al Orchestrei Marinei Militare a Statelor Unite, trupă care a acompaniat-o pe Beyoncé. Potrivit sursei citate, artista a hotărât în ultimul moment să apeleze la varianta înregistrată.

Înregistrarea melodiilor care sunt cântate în timpul ceremoniei este o procedură obişnuită, o măsură de prevedere pentru cazurile neprevăzute, când interpretarea live nu este posibilă. Deşi nu a existat niciun impediment în cazul lui Beyoncé, aceasta a optat în ultimul moment să facă playback.

„Toată muzica pentru ceremonie este pre-înregistrată, pentru orice eventualitate. Trupa a cântat live, dar am primit o înştiinţare în ultimul minut, că Beyoncé va cânta pe vocea înregistrată. Astea sunt instrucţiunile pe care le-am primit şi nu ştim care a fost motivul“, a declarat reprezentantul Orchestrei Marinei, Kristin DuBois.

Dezamăgirea este cu atât mai mare cu cât cântăreaţa a avut o interpretare de-a dreptul dramatică şi şi-a smuls casca din ureche, gest care acum este cu-atât mai penibil.

 

Spre deosebire de Beyoncé, alţi artişti care au evoluat pe scenă, printre care Kelly Clarkson şi James Taylor, au cântat live.

Playbackul în cadrul ceremoniilor de acest gen nu este o noutate. La ceremonia de învestitură a lui Obama în 2009, violonceliştii Yo-Yo Ma şi Itzhak Perlman au optat pentru varianta pre-înregistrată a melodiilor, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile.


 


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările