VIDEO La mulţi ani, Sting! Artistul britanic împlineşte astăzi 62 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În calitate de muzician solo şi de
membru al trupei The Police, Sting a vândut peste 105 milioane de
discuri şi a câştigat 16 premii Grammy, un Glob de Aur, un premiu
Emmy FOTO Reuters
În calitate de muzician solo şi de membru al trupei The Police, Sting a vândut peste 105 milioane de discuri şi a câştigat 16 premii Grammy, un Glob de Aur, un premiu Emmy FOTO Reuters

Cântăreţul britanic Sting împlineşte astăzi 62 de ani. Cu o carieră muzicală de peste 43 de ani, Sting s-a făcut remarcat, mai întâi, în cadrul formaţiei The Police, ca mai apoi să abordeze o carieră solo. Un muzician desăvârşit care merită toată recunoştinţa. La mulţi ani!

Pe numele real Gordon Matthew Thomas Sumner, Sting este compozitor, interpret, autor, actor şi activist, născut în oraşul englez Newcastle. În 1977 s-a mutat la Londra pentru a forma trupa The Police, alături de Stewart Copeland şi Andy Summers.

În calitate de muzician solo şi de membru al trupei The Police, Sting a vândut peste 105 milioane de discuri şi a câştigat 16 premii Grammy, un Glob de Aur, un premiu Emmy, fiind nominalizat de trei ori la Oscar. Formaţia a lansat, până la momentul despărţirii componenţilor săi, cinci albume, iar în anul 2003 a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame.

Recent, britanicul a revenit la Bucureşti pentru a susţine ultimul spectacol care a încheiat seria concertelor din cadrul turneului „Back To Bass“. Fanii înfocaţi ai artistului l-au aşteptat cu nerăbdare pentru a-l vedea pe Sting într-o postură inedită, cea de rocker.

Puloverul cu dungi negre şi galbene

Pasiunea pentru muzică a ieşit la iveală încă de la o vârstă fragedă, atunci când a ales să interpreteze melodii oricărei persoane dispuse să-l plătească. Acesta a început să cânte alături de formaţii locale de jazz precum Phoenix Jazzmen, the Newcastle Big Band şi Last Exit.

Numele de scenă i-a fost atribuit în urma unui concert susţinut alături de formaţia Phoenix Jazzmen. Britanicul venise îmbrăcat într-un pulover cu dungi negre şi galbene, fapt observat imediat de liderul formaţiei, Gordon Solomon, care credea că seamănă cu o albină. Astfel, Sumner avea să fie cunoscut ca şi „Sting“ (înţepătură n.r.), denumire de care se foloseşte în orice împrejurare, cu excepţia documentelor oficiale.

Sting este un mare suporter al echipei de fotbal Newcastle United. De altfel, în 2009, acesta a susţinut o campanie a suporterilor prin care aceştia se împotriveau unui plan controversat al proprietarului clubului de fotbal, Mike Ashley, care intenţiona să vândă drepturile pentru denumirea stadionului echipei, St James’ Park.

Sting, yoghin, activist şi milionar

În ceea ce priveşte partea sa spirituală, Sting a declarat într-un interviu din 2011 pentru revista „Time“ că are o problemă cu religia. „În esenţă sunt agnostic (de la agnosticism – concepţie filosofică idealistă care neagă, parţial sau total, posibilitatea cunoaşterii obiective a lumii, a esenţei fenomenelor - n. r.). Nu am o problemă cu Dumnezeu, ci cu religia. Am ales să-mi trăiesc viaţa fără certitudinile impuse de credinţa religioasă. Le văd ca fiind periculoase. Muzica este cea care dă valoare vieţii mele, precum şi consolare spirituală“, a spus el.

Pentru a-şi menţine forma fizică, el obişnuieşte să alerge, zilnic, 8 kilometri, fiind, de asemenea, un practicant de yoga. A fost căsătorit de două ori: cu actriţa Frances Tomelty are doi copii şi cu producătoarea de film Trudie Styler alţi patru. Britanicul deţine mai multe proprietăţi, printre care un apartament în New York, o casă pe plaja din Malibu şi o moşie de 2,4 kilometri pătraţi. Averea lui Sting este estimată la aproximativ 207 milioane de euro, fiind inclus pe lista celor mai bogaţi oameni ai anului 2011 realizată de „Sunday Times“, ceea ce îl face unul dintre cei mai bine cotaţi artişti britanici din punct de vedere financiar.

Sting este activist pentru drepturile omului, acesta implicându-se destul de des în acţiuni menite să ajute oameni aflaţi în situaţii dificile. Printre altele, artistul a cântat, în 1997, cu Paul McCartney, Eric Clapton, Elton John sau Phil Collins în cadrul unui concert la Royal Albert Hall, din Londra, pentru locuitorii unei insule din Caraibe care fuseseră afectaţi de erupţia unui vulcan. El a mai cântat în septembrie 2001 în memoria victimelor atacurilor teroriste din 11 septembrie, din Statele Unite sau în ianuarie 2010 în cadrul teledonului global pentru victimele din Haiti.

În 2012, Sting a interpretat versiunea acustică a piesei „Message in a Bottle“ în memoria victimelor uraganului Sandy, acţiune în urma căreia a reuşit să strângă 17 milioane de euro. Nu cu mult timp în urmă, Sting a interpretat alături de Robert Downey Jr., actorul care dă viaţă eroului „Omul de Oţel“, piesa „Driven to Tears“ în cadrul unui show.

Latura sensibilă a „Omului de Oţel”. Duet Robert Downey Jr & Sting - Driven to Tears

Vedete



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite