VIDEO Ştefan Bănică, mesaj emoţionant pentru români: „Nimic pe lumea asta nu ne dă dreptul să punem viaţa celui de lângă noi în pericol“

VIDEO Ştefan Bănică, mesaj emoţionant pentru români: „Nimic pe lumea asta nu ne dă dreptul să punem viaţa celui de lângă noi în pericol“

Ştefan Bănică le-a transmis un mesaj românilor, în contextul epidemiei de coronavirus FOTO Facebook

Actorul şi cântăreţul Ştefan Bănică (52 de ani) a transmis românilor un mesaj video emoţionant, prin intermediul  căruia i-a îndemnat să stea acasă pe fondul pandemiei de coronavirus.

Ştefan Bănică a postat pe contul său de Facebook un video în care le spune oamenilor să stea în case, transmiţându-le acestora că „nimic şi nimeni pe lumea asta nu ne dă dreptul să îmbolnăvim pe cel de lângă noi sau să îi punem viaţa în pericol, mai ales că s-a întâmplat lucrul ăsta cu bună ştiinţă“. 
 
Actorul crede că, în contextul crizei provocate de pandemia de coronavirus, acţiunile noastre „vor determina cum şi cât va fi afectat viitorul nostru“.
 
„Trecem printr-un moment extrem de critic, care ne va afecta şi ne va schimba viitorul. De aceea, cred că acum acţiunile fiecăruia dintre noi sunt extrem de importante şi vor determina cum şi cât va fi afectat viitorul nostru“, a spus Ştefan Bănică.
 
Cântăreţul a amintit şi de oamenii care „nu mai pot profesa“, dar şi de cei care „sunt expuşi să fie infectaţi cu acest virus nenorocit“ din cauza profesiilor pe care le au şi care presupun intrarea în contact cu multă lume: „Unii dintre noi nu mai pot profesa, iar alte meserii merg la foc continuu, şi ştiţi la ce mă refer: la doctori, la întreg personalul din spitale, la vânzătorii din supermarketuri şi la toţi cei care prin natura meseriei sunt obligaţi să intre în contact cu lume multă şi astfel sunt expuşi să fie infectaţi cu acest virus nenorocit“.
 
Bănică a mărturisit că îl încearcă „un sentiment de neputinţă şi în acelaşi timp sentimentul de a face ceva. Ce putem face noi, cei care nu mai putem momentan profesa? Să stăm acasă! Nu pentru că ne obligă legea, ci pentru că avem obligaţia morală să fim responsabili, în primul rând, faţă de ceilalţi şi faţă de noi, apoi“.
 
„Da, să stăm acasă. Să stăm acasă să le spunem celor bătrâni, ai noştri, că nu e bine să iasă afară, chiar dacă au voie două ore, nu e bine! Pentru că această ieşire riscă să fie fatală. Stăm acasă şi îi ajutăm pe cei care muncesc la foc continuu. Facem donaţii de la 2 EURO, la cât te lasă inima sau buzunarul către spitale, oameni care au nevoie. Vă rog frumos, de la copil, până la bunic, să staţi acasă!“, a încheiat actorul mesajul video descris în postarea de pe Facebook „#StauAcasă #StaiAcasă #StămAcasă“.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: