Viaţa soţiilor de miliardar: aur, şampanie şi caviar. Ce sume exorbitante cheltuiesc acestea şi pe ce FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Partenerele celor mai bogaţi oameni din lume se bucură de o viaţă greu de imaginat pentru oamenii de rând, cheltuind sume astronomice pe îmbrăcăminte, accesorii şi tratamente de înfrumuseţare.

Recentul divorţ al fostului supermodel Christina Estrada (54 de ani) de miliardarul saudit Sheikh Walid Juffali (61 de ani) a dezvăluit suma exorbitantă pe care femeia o cheltuie anual şi i-a făcut pe mulţi să se întrebe ce fel de viaţă duc aceşti oameni. Estrada a primit o pensie alimentară de 53 de milioane de lire sterline pe an, justificând punctual pentru ce are nevoie de aceşti bani: 1 milion de lire sterline – îmbrăcămintea, 250 de mii de lire sterline – vacanţa anuală în Paris, 94 de mii de lire sterline – tratamente de înfrumuseţare şi 9.400 de lire sterline – produse cosmetice. 

Dar ce altceva mai fac soţiile miliardarilor cu banii? Jurnaliştii de la „Daily Mail“ le-au întrebat chiar pe acestea, dar şi pe oamenii din astfel de cercuri exclusiviste. Astfel aflăm că nicio soţie de miliardar nu găteşte, ci are cel puţin un bucătar personal. Cumpărăturile sunt făcute adesea din luxosul district Chelsea, unde o pâine costă 5 lire sterline, iar un kilogram de caviar costă 16.000 de lire sterline. Într-unul dintre cele mai mediatizate divorţuri ale anului trecut, Anne Dias, soţia magnatului american Ken Griffin, a susţinut că 5.130 de lire sterline cheltuie pe lună doar pe alimente, în ciuda faptului că cinează de cele mai multe ori în oraş. 

image

Christina Estrada a obţinut de la Sheikh Walid Juffali suma de 53 de milioane de lire sterline pe an FOTO Telegraph

Kamaliya Zahoor, o cântăreaţă ucraineană în vârstă de 39 de ani care este căsătorită cu miliardarul britanic Mohammad Zahoor, spune că restaurantele ei favorite sunt China Tang, unde comandă de obicei homar prăjit (44 de lire sterline), şi Le Gavroche, unde preferă un meniu special ce include raţă fiartă şi costă 212 lire sterline. În materie de vine, una dintre cele mai populare alegeri este o sticlă de Pomerol Petrus din 1982, care costă 8.000 de lire sterline. 

Kamaliya admite că îi place mai mult şampania şi chiar obişnuieşte să o folosească şi pe post de tratament de înfrumuseţare: „Nu fac asta în fiecare zi, doar o dată la şase luni, timp de zece zile consecutive. Nu trebuie să umpli toată cada doar cu şampanie. Eu folosesc în jur de 40 de sticle. Şampania este foarte bună pentru detoxifiere, curăţă porii şi îţi întăreşte pielea. Nu ai nevoie de Dom Perignon, pe care mai degrabă o bei în timpul tratamentului, poţi să foloseşti Prosecco, care costă doar 10 lire sterline o sticlă.“

Bineînţeles că nu doar de acest lucru are nevoie o soţie de miliardar pentru a se menţine în formă. Christina Estrada susţine că plăteşte 93.783 de lire sterline pe an pe tratamente de înfrumuseţare, pe care la face la un salon de cinci stele. Una dintre alegerile populare este hotelul londonez Bulgari, unde un tratament facial costă 450 de lire sterline, iar pentru un curs de 90 de minute în care „te vindeci emoţional“ dai 600 de lire sterline. 

image

Apartamentul imperial de la Ritz Paris FOTO Daily Mail 

Un studiu recent demonstrează că miliardarii cheltuie 1,5 milioane de lire sterline pe trei zile de vacanţă. Estrada preferă apartamentul imperial de la Ritz Paris, de 218 de metri pătraţi, care are o replică a dormitorului Mariei Antoaneta de la Palatul Versailles şi în care o noapte petrecută înseamnă 20.800 de lire sterline. Apoi, mai este St Barts, insula din Caraibe cel mai frecventată de oamenii bogaţi şi faimoşi. Acolo, cel mai luxos resort este Eden Rock Hotel, situat pe o stâncă ce are vedere spre o plajă cu nisip alb. Villa Rockstar, o cabană cu patru camere, băi cu gresie aurie, studiou de înregistrări, majordom la dispoziţie non-stop şi acces la o plajă privată, costă 15.000 de lire sterline pe noapte. În lunile de iarnă, o cabană la Courchevel 1850, acolo unde obişnuiesc să meargă la schi cei mai bogaţi oameni ai lumi, costă 50.000 de lire sterline pe săptămână, însă există posibilitatea să-ţi achiziţionezi una contra sumei de 6 milioane de lire.

image

Unul dintre avioanele private ale miliardarului Mohammad Zahoor FOTO Daily Mail 

Foarte rar soţiile miliardarilor călătoresc cu avionul. În medie, oamenii înstăriţi cheltuie 13 milioane de lire pe iahturi şi 9,5 milioane de lire pe avioane private. Soţia lui Mohammad Zahoor călătoreşte într-unul dintre cele două aeronave ale familiei, fiecare în valoare de 3,97 milioane de lire sterline, şi recunoaşte că soţul ei cheltuie aproximativ 7.500 de lire pe combustibilul unui zbor de la Londra la Birmingham doar pentru a cumpăra curry. Irene Malin, soţia în vârstă de 36 de ani a magnatului petrolier Sam Malin, spune că familia ei s-a obişnuit atât de mult să călătorească la bordul avionului privat încât într-una din rarele ocazii în care au folosit un zbor comercial, fiica lor i-a întrebat: „Mami, tati, de ce sunt atât de mulţi oameni în avionul nostru?“ Pe uscat, acestea folosesc maşini de lux – Estrada a pretins 495.000 de lire sterline pe an pentru întreţinerea celor cinci automobile. Dasha Zhukova, soţia oligarhului rus Roman Abramovich, foloseşte un iaht de 1,5 milioane de dolari. 

Femeile bogate iubesc să-şi etaleze opulenţa. Geanta Hermes Birkin (foto jos Christles) este un must have, iar un model

image

fabricat din piele de crocodil costă 100.000 de lire sterline. Dar acestea nu deţin o singură poşetă, ci sute. De asemenea, este foarte importantă vestimentaţia: Estrada spune că 40.000 de lire costă doar hainele de blană, 109.000 de lire – rochiile şi 21.000 de lire – pantofii. La rândul ei, Kamaliya a declarat că cheltuie mai mult de 100.000 de lire sterline pe piese haute couture de la Elie Saab, Chanel şi Balmain. 

Noelie Goforth, în vârstă de 46 de ani, este căsătorită cu directorul multimilionar Robin, în vârstă de 66 de ani, şi recunoaşte că iubeşte să-şi etaleze garderoba extrem de scumpă: „Nu aş spune că trăiesc exclusiv pentru asta, dar în mare parte este adevărat. Iubesc Chanel. Iubesc Dolce & Gabbana, iubesc Versace.“

Şi cum nicio ţinută nu este completă fără accesorii orbitoare, Estrada dă 39.000 de lire sterline pe două ceasuri şi 4.000 de lire pe 15 perechi de ochelari Chanel. Şi nu putem uita de inelul cu diamant albastru în valoare de 3 milioane de lire sterline, pentru care s-au luptat în sala de judecată ea şi soţul ei. În casetele de bijuterii se mai găsesc inele Cartier, brăţări personalizate de la Tiffany şi coliere de la Buccellati. 

Majoritatea soţiilor de miliardari are proprii cosmeticieni, Kamaliya are opt asemenea experţi, dintre care unul este hair stylistul Stuart Phillips, care cere 20.000 de lire sterline pentru un pachet.

Estrada foloseşte o cremă hidratantă pentru faţă de 2.350 de lire sterline, în timp ce altele optează pentru produse ce includ La Prairie Caviar Spectaculaire (1.350 de lire sterline pe 75 de ml) şi de la brandul japonez Cle de Peau Beaute (o cremă costă 8.000 de lire). Şi, când sunt necesare măsuri drastice, doamnele apelează la bisturiu. Noelie Goforth recunoaşte că a cheltuit 200.000 de lire pe operaţii plastice.

În medie, un miliardar deţine patru vile, fiecare valorând 14 milioane de lire sterline. Irene Malin locuieşte cu soţul ei, Sam, şi cu cei cinci copii într-o casă cu 47 de camere, în timp ce Kamaliya şi Mohammad deţin 14 case – în Ucraina, Rusia, Pakistan, Dubai, Spania şi în insulele Cayman. 

De asemenea, soţiile miliardarilor şi-au angajat o armată de oameni care le stau la dispoziţie, de la bone şi majordomi până la bucătari şi oameni care plimbă câinii. Kamaliya are un număr impresionant de 22 de angajaţi, inclusiv trei bone pentru gemenele în vârstă de doi ani, un stilist, un bodyguard şi un antrenor personal de fitness, care o taxează cu 1.000 de lire pe oră. 

Soţiile miliardarilor adoră distracţia, aşa că pentru aniversarea a 50 de ani, din 2012, soţul Christinei Estrada a organizat o petrecere extravagantă într-o staţiune de lux din Abu Dhabi, la care au participat 200 de invitaţi, a durat trei zile şi s-a încheiat cu un foc de artificii care a costat 75.000 de lire sterline. 

Nunta Annei Dias cu Ken Griffin din 2003 a durat două zile şi a inclus spectacole date de Cirque du Soleil şi Donna Summer. Un organizator de evenimente spune că sumele cheltuite pentru astfel de petreceri sunt astronomice: „A fost o nuntă recent la care mireasa şi domnişoarele de onoare au purtat creaţii Vera Wang, factura a fost de 16 milioane de lire sterline.“

   

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite