Vedete mulatre care au crescut fără tată: Nadine, Cabral şi Laurette rememorează copilăria fără un părinte

Vedete mulatre care au crescut fără tată: Nadine, Cabral şi Laurette rememorează copilăria fără un părinte

Nadine, Cabral şi Laurette au fost părăsiţi de taţi de la o vârstă fragedă FOTO Colaj Adevărul

Efectele copilăriei fără unul dintre părinţi au fost resimţite de vedete precum Cabral Ibacka, Laurette Atindehou şi Nadine Voindrouh, care şi-au conturat viaţa fără ajutorul unui tată.

Cabral şi-a pedepsit tatăl biologic prin indiferenţă

Cabral a fost părăsit de tatăl biologic, Alexandre Ibacka, la doar două săptămâni după ce s-a născut, dar a beneficiat de ajutorul oferit de tatăl adoptiv, Mircea Boldea, cel care i-a ghidat paşii în viaţă. Despre tatăl său natural, vedeta postului Pro TV spune că l-a văzut câteva zile atunci când avea 13 ani, ca mai apoi să vorbească, întâmplător, cu acesta la telefon când a împlinit 28 de ani.

„Mama, Argentina, o gagică mişto din Buzău, venită în Bucureşti la facultate (...), s-a îndrăgostit de tatăl meu biologic, Alexandre, venit din Congo printr-un schimb politico-strategic de studenţi. Şi m-am născut eu. Pe când aveam câteva săptămâni de viaţă, tata a avut puţină treabă şi a trebuit să plece. Dar n-a lipsit mult, s-a întors când tocmai împlineam 13 ani. Evident că pentru mine era un străin, dar acest mic amănunt nu l-a împiedicat să spună c-a venit să mă ia în Congo (...). Nu m-am dus. A mai stat câteva zile şi a plecat. Iar“, a scris Cabral pe blogul său. Totodată, acesta spune că a purtat o conversaţie cu Alexandre, în timp ce se plimba singur prin Braşov, în urma căreia a aflat că are câţiva fraţi vitregi împrăştiaţi prin lume. Mai mult, Cabral spune că şi-a văzut tatăl la televizor în timpul vizitelor lui Nicolae Ceauşescu în Congo, acesta fiind pe atunci ministrul sănătăţii.

„Am stat de câteva ori să mă gândesc dacă-l urăsc. Nici gând! M-am gândit dacă l-aş putea ierta. Nu cred. Şi mi-am dat seama că l-am pedepsit, în felul meu, prin indiferenţă“, explică vedeta. În schimb, acesta subliniază meritele tatălui adoptiv, cel care l-a învăţat să facă sport şi care nu s-a sfiit să-l ţină de mână atunci când i se spunea că nu este copilul lui. „Eu am deja un tată. Îl cheamă Mircea. S-a cunoscut cu mama şi ne-a intrat în familie pe când eu aveam în jur de 6 ani. El m-a plimbat de mână când strigau anticiorile după noi pe stradă, el mi-a explicat de ce nu trebuie să-mi fie frică de întuneric, el mi-a pus echipamentul de kickbox pe mine, el mi-a fost un tată atât de bun, încât sper să fiu şi eu, la rândul meu, un tată la fel de bun pentru fiică-mea“, a mai spus Cabral pe blog.

Pe când aveam câteva săptămâni de viaţă, tata a avut puţină treabă şi a trebuit să plece. Dar n-a lipsit mult, s-a întors când tocmai împlineam 13 ani.

Cabral, prezentator TV

Laurette şi-a cunoscut tatăl în cadrul unei emisiuni

Laurette şi-a întâlnit pentru prima dată tatăl biologic, în 2010, în emisiunii lui Cătălin Măruţă de la Pro TV. „Uneori am simţit lipsa tatălui meu, dar mama a avut grijă să-mi fie şi mamă şi tată. Poate dacă era şi tata lângă noi, i-ar fi fost mamei mai bine. Ea nu prea ne-a vorbit despre asta. Mi-a spus însă că semănăm foarte bine, că ei s-au iubit mult, că el era foarte deştept“, mărturisea ea despre Christian Atindehou, cel care a părăsit-o pe Laurette pe când avea patru luni.

 

Uneori am simţit lipsa tatălui meu, dar mama a avut grijă să-mi fie şi mamă şi tată. Poate dacă era şi tata lângă noi, i-ar fi fost mamei mai bine. Ea nu prea ne-a vorbit despre asta. Mi-a spus însă că semănăm foarte bine, că ei s-au iubit mult, că el era foarte deştept.

 

Laurette, vedetă TV

Christian Atindehou are acum 60 de ani şi locuieşte în statul african Benin. A ajuns în România ca student, cu o bursă din partea Guvernului Român. A făcut un an la Facultatea de Filologie de la Cluj, unde a şi învăţat limba română, apoi s-a mutat la Bucureşti, unde a urmat cursurile ASE-ului. În Bucureşti a cunoscut-o pe mama lui Laurette, Cornelia, cu care a avut o relaţie de patru ani, pe derularea perioadei de studiu, însă odată cu plecarea din România cei doi s-au despărţit. Deşi atunci când a plecat a stabilit cu mama lui Laurette că o va aduce şi pe ea, cei doi nu s-au mai văzut niciodată. Christian Atindehou a încercat de multe ori să vină în ţară, însă s-a lovit de impedimentul vizei, chiar dacă deţinea o funcţie importantă în Ministerul Economiei din Benin. Laurette a văzut prima poză cu tatăl ei în 2005, iar în 2008 a vorbit pentru prima dată la telefon cu acesta.

Nadine a plecat pe urmele tatălui

Nadine Voindrouh, care apare în emisiunea „Vorbeşte lumea, de la Pro TV, a avut o copilărie cu multe încercări. Pe când avea şase ani, Nadine şi-a pierdut mama, după ce aceasta a murit în urma unui chiuretaj, iar tatăl ei a plecat în Republica Democrată Congo, ţara sa natală, astfel că bunica a dus-o la orfelinat, scrie „Libertatea“. „Tatăl meu era african şi mama româncă. Pe vremea lui Ceauşescu nu se puteau căsători, era un fel de concubinaj al comunismului. (...) El a plecat în ţara lui, iar ea a rămas cu noi, doi copii negri şi fratele meu alb. Mama a murit tot din cauza sistemului, la un chiuretaj. Bunica a luat decizia de a ne duce la casa de copii. Pe fiecare ne-a dus în altă casă de copii din cauza vârstei. Cel mai traumatizant a fost prima zi când mi-au luat hainele de pe mine şi mi-au dat hainele căminului. Am simţit o cumplită umilinţă, furie, nesiguranţă“, spune Nadine despre experienţa din copilărie.

Nadine FOTO Sever Gheorghe

Mătuşa ei a fost cea care a luat-o de la orfelinat, chiar în momentul în care mânca şi era împăcată cu ideea că va rămâne la orfelinat. Eram la masă şi se servea ceea ce mai tarziu am aflat ca era ciulama, cea mai delicioasă mâncare pe care o mancasem vreodată.(...) Eram linistită, eram în siguranţă, mâncam şi se deschide usa, vine matuşă-mea, care este un personaj absolut fabulos, şi zice: «Împachetarea! Mergem acasă!» (...)  A fost o zi bună!“, îşi aminteşte ea.

Cu toate că a suferit o traumă, vedeta a găsit puterea de a pleca pe urmele tatălui, iar în 2002 a mers în Republica Democrată Congo. Acesta ar fi corespondat cu un congolez care ar fi avut informaţii despre tatăl său, dar călătoria pe tărâmul african a rămas fără ecou. La scurt timp, în 2003, Nadine a plecat în Anglia, iar apoi în Statele Unite ale Americii, unde a lucrat ca dădacă şi ca ospătăriţă, revenind în România abia în 2009.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: