Vedeta transsexuală Caitlyn Jenner îşi anunţă candidatura la postul de guvernator al Californiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bruce Jenner a devenit unul dintre cei mai proeminenţi atleţi americani din anii 1970 după ce a câştigat medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Montreal - Caitlyn Jenner FOTO Getty Images
Bruce Jenner a devenit unul dintre cei mai proeminenţi atleţi americani din anii 1970 după ce a câştigat medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Montreal - Caitlyn Jenner FOTO Getty Images

Caitlyn Jenner, un fost campion olimpic şi membră a „clanului” Kardashian, şi-a anunţat vineri candidatura la postul de guvernator al statului California, cu obiectivul de a deveni prima persoană transsexuală în acest post în Statele Unite, relatează AFP.

”Iată-mă”, anunţă într-un comunicat fostul campion la dectalon de la Montréal în 1976, care precizează că urmează să îşi lanseze în mod oficial campania ”în săptămânile următoare”, transmite News.ro.

”Sunt o câştigătoare autentică şi singurul outsider care poate pune capăt mandatului dezastruos” al guvernatorului democrat Gavin Newsom, anunţă vedeta transsexuală, o veche activistă republicană.

Caitlyn Jenner are acum vârsta de 71 de ani şi se numea Bruce Jenner înainte de a deveni femeie şi din punct de vedere legal, în septembrire 2015, când numele său şi schimbarea sa de sex au fost recunoscute, printr-o decizie a unui tribunal din Los Angeles.

Bruce Jenner, fost campion olimpic la decatlon, vedetă TV a dezvăluit în aprilie că se consideră femeie, când a pozat în noua sa ipostază pentru coperta revistei Vanity Fair, în iunie 2015, şi şi-a dezvăluit cu această ocazie noua identitate, Caitlyn Jenner.

Bruce Jenner a avut trei soţii diferite şi şase copii, iar ultima dintre neveste este Kris Kardashian, mama celebrei Kim Kardashian.

Este unul dintre cei mai cunoscuţi transsexuali din lume, fiind acum protagonista serialului I Am Cait, unde urmăreşte evoluţia persoanelor care doresc să-şi schimbe genul, şi a apărut şi în serialul american Keeping Up With The Kardashians.

Jenner, a dezvăluit că se simte femeie într-un interviu acordat celebrei realizatoare de televiziune Diane Sawyer, într-o emisiune produsă de televiziunea ABC, la aproape 40 de ani după ce a câştigat medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Montreal, în proba de decatlon, una dintre cele mai solicitante din concursul de atletism. În urma acelei victorii, Bruce Jenner a primit titlul neoficial de „cel mai bun atlet din lume“.

Bruce Jenner a devenit unul dintre cei mai proeminenţi atleţi americani din anii 1970 după ce a câştigat medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Montreal, unde a doborât recordul mondial de puncte în proba de decatlon.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite