Valentina Pelinel, gazda Eurovision 2010

Valentina Pelinel va prezenta, alături de Horia Brenciu, Selecţia Naţională Eurovision 2010, care va avea loc la 6 martie, la Circul Globus din Capitală. Pentru publicul care doreşte să participe la evenimentul organizat de TVR şi „Adevărul“, vor fi puse în vânzare bilete.

Ştiri pe aceeaşi temă

În cadrul conferinţei de presă de ieri, Călin Geambaşu şi Adrian Despot, doi dintre membrii juriului de la preselecţie, au ţinut să răspundă acuzelor aduse de Marian Colcea, compozitorul melodiilor interpretate de Florin Salam. „Salam are voce bună, nu l-a ajutat piesa", a spus Călin Geambaşu, care a menţionat că niciun membru al juriului „nu a avut nimic împotriva cântăreţului". Colcea a depus luni o contestaţie la TVR, însă membrii juriului nu şi-au schimbat notele.

Alexandra Ungureanu ar fi vrut să se retragă din competiţie, măsura fiindu-i impusă de managementul casei sale de discuri, potrivit Marinei Almăşan. Solistei i s-a reamintit însă de clauza potrivit căreia trebuie să plătească organizatorilor Eurovision 100.000 de euro, în cazul în care se retrage în timpul competiţiei, lucru care a convins-o să rămână.

O posibilă retragere

Compozitorul Gabriel Băruţă, care a scris piesa „Come As One", clasată pe locul întâi în preferinţele juriului de la preselecţie, nu exclude însă posibilitatea retragerii piesei din concurs, dacă nu găseşte interpretul potrivit.

„Nu am pe nimeni, deocamdată", a declarat ieri Gabriel Băruţă, subliniind că are la dispoziţie două-trei zile pentru a se hotărî. Organizatorii din TVR şi juriul i-au făcut câteva sugestii cu privire la noul interpret, printre acestea numărându-se Dragoş Chircu, Adrian Daminescu şi Marcel Pavel. Dacă Dragoş Chircu a refuzat, Băruţă nu are încredere că Daminescu sau Pavel ar fi potriviţi pentru piesa lui. „Nu le contest valoarea, dar este problematică pronunţia lor în limba engleză", a spus Băruţă.

Orădeanul, care participă pentru prima dată cu o piesă la Eurovision, crede că, dacă ar fi interpretată de persoana potrivită, melodia sa ar avea şanse de câştig în Norvegia. Cu toate acestea, dacă în două zile nu găseşte cântăreţul potrivit, este hotărât să scoată piesa din concurs. În ceea ce-l priveşte pe Mihai Trăistariu, orădeanul precizează că acesta nu a refuzat să interpreteze piesa.

„Imediat ce am scris-o, i-am trimis-o lui Trăistariu, care a vrut s-o cânte în duet cu suedezii de la Biondo. S-a ivit problema cu cetăţenia şi am renunţat la idee, cu atât mai mult cu cât amândoi am observat că timbrul vocal al lui Mihai nu merge cu piesa. Apoi i-am arătat înregistrarea cu David Bryan şi Mihai a fost impresionat de vocea şi de interpretarea lui David", mărturiseşte Băruţă. A contribuit Claudia Vidican


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările