Una dintre victimele producătorului Harvey Weinstein condamnă marile actriţe de la Hollywood: „Aceasta este fata pe care o umiliţi cu tăcerea voastră“

Una dintre victimele producătorului Harvey Weinstein condamnă marile actriţe de la Hollywood: „Aceasta este fata pe care o umiliţi cu tăcerea voastră“

Rose McGowan a fost violată de producătorul Harvey Weinstein, dar nu a depus plângere după ce o avocată i-a spus că nu va câştiga niciodată în instanţă FOTO Guliver/Getty Images

Actriţa Rose McGowan, una dintre victimele lui Harvey Weinstein, critică elita de la Hollywood pentru că a rămas tăcută în legătură cu scandalul în care producătorul este acuzat de mai multe femei de hărţuire sexuală.

Ştiri pe aceeaşi temă

Săptămâna trecută, The New York Times a publicat un articol în care mai multe femei povestesc cum Harvey Weinstein le-a hărţuit sexual şi cum a reuşit să muşamalizeze multe dintre faptele sale, care datează din ultimii 30 de ani, cu ajutorul banilor, „cumpărând“ tăcerea a cel puţin opt dintre victimele sale. Printre cele care au avut curajul să-şi spună povestea se află actriţele Ashley Judd şi Rose Mc Gowan, jurnalista Lauren Sivan şi modelul Ambra Battilana.

Harvey Weinstein (65 de ani), la care mulţi actori de la Hollywood se referă ca la un „Dumnezeu“ şi care a câştigat Oscarul pentru „Shakespeare in Love“, a fost concediat, duminică, din propria companie de film, The Weinstein Company, ca urmare a evenimentelor recente.

Rose McGowan: „Stimate doamne de la Hollywood, liniştea voastră este asurzitoare“

Actriţa Rose McGowan (44 de ani) l-a numit „monstru“ pe cel care a violat-o pe când avea 23 de ani şi a ridicat problema tăcerii în rândul „marilor doamne de la Hollywood“ care i-au adus mereu laude producătorului, în timp ce se declarau împotriva hărţuirii sexuale din industrie.

Recent, actriţa a distribuit pe Twitter o fotografie cu ea, la vârsta de 20 de ani, alături de care a scris: „Aceasta este fata care a fost rănită de un monstru. Aceasta este fata pe care o umiliţi cu tăcerea voastră“, arată Daily Mail. Totodată, vineri, McGowan le-a adresat câteva cuvinte camaradelor sale faimoase: „Stimate doamne de la Hollywood, liniştea voastră este asurzitoare“.


 


 

Deşi a refuzat să comenteze informaţiile, actriţa a dezvăluit anul trecut că a fost violată de un director al unei companii de film, însă nu a depus plângere pentru că i s-a spus că nu va câştiga niciodată în instanţă. New York Times, publicaţia care a scos la iveală cazurile de hărţuire sexuală îndreptate împotriva lui Weinstein, a scris că Rose McGowan a acceptat un acord în valoare de 100.000 de dolari pentru a nu depune plângere împotriva producătorului.

„Fostul meu iubit i-a vândut filmul nostru violatorului meu pentru distribuţie. O avocată mi-a spus că din cauza faptului că am jucat o scenă de sex în film, nu voi reuşi niciodată să câştig procesul împotriva patronului studioului“, explica atunci actriţa, fără a dezvălui numele agresorului.

Marile staruri care păstrează tăcerea

După izbucnirea scandalului, McGowan a condamnat actriţele care au lucrat în trecut cu Weinstein şi care acum nu au reacţionat, deşi în alte cazuri similare au luat atitudine. Printre acestea se numără nume de top precum Nicole Kidman, Gwyneth Paltrow, Angelina Jolie, Cate Blanchett, Kate Winslet, Penélope Cruz, Kate Hudson, Renee Zellweger, Uma Thurman şi Meryl Streep. La Globurile de Aur din 2012, Meryl Streep s-a referit la Weinstein ca la un „Dumnezeu“, vorbind cu admiraţie despre munca sa.

Anterior acestor mesaje, Rose McGowan a scris pe Twitter, fără să numească, însă, pe cineva: „Hai să jucăm «să dăm vina pe victime». Oricine face afaceri cu _  este complice. Şi, în adâncul sufletului, ştii că eşti şi mai murdar decât el. Curăţaţi-vă pe voi înşivă. Femei, luptaţi-vă. Iar bărbaţilor de pretutindeni, ridicaţi-vă. Avem nevoie de voi să ne fiţi aliaţi“, a declarat actriţa.

De cealaltă parte, printre celebrităţile care şi-au arătat susţinerea faţă de victimele hărţuirilor sexuale se numără America Ferrera, Brie Larson, Jessica Chastain, Amber Tamblyn, Brooklyn Decker, Patricia Arquette, şi Heather Matarazzo.


 


 

Acuzaţiile aduse împotriva lui Harvey Weinstein

Rose McGowan se alătură altor câteva vedete care l-au acuzat de hărţuire sexuală pe Harvey Weinstein, printre care actriţa Ashley Judd (49 de ani), o fostă jurnalistă de la Fox News, Lauren Sivan şi modelul italian Ambra Battilana. Ashley Judd a dezvăluit cum, în urmă cu 20 de ani, a fost invitată în camera de hotel a lui Weinstein, unde el a apărut doar cu un prosop în jurul taliei şi a întrebat-o dacă poate să-i facă un masaj sau dacă ar dori să îl privească în timp ce face duş şi să îl spele pe spate. Reporteriţa Lauren Sivan şi-a făcut şi ea curaj să iasă în faţă şi să vorbească, povestind pentru The Huffington Post că Weinstein a forţat-o, în urmă cu mai bine de zece ani, să-l privească în timp ce se masturba, în bucătăria unui restaurant unde era organizat un eveniment privat finanţat de Weinstein.

Una dintre cele mai recente acuzaţii datează din 2015, când Weinstein a ademenit-o pe Ambra Battilana (24 de ani), un model italian şi actriţă aspirantă, în biroul său pentru „a discuta afaceri“. Tânăra a sesizat poliţia, povestind că mogulul a apucat-o de sâni, a încercat să-i ridice fusta şi a încercat să o sărute. În cele din urmă, Weinstein nu a fost pus sub acuzaţie, iar la scurt timp avocatul acestuia ar fi donat 10.000 de dolari Departamentului pentru infracţiuni sexuale din Manhattan. De asemenea, şi modelul ar fi primit o sumă de bani pentru a nu insista să-şi caute dreptatea în instanţă.

Harvey Weinstein şi fratele lui Bob au înfiinţat, în 1979, compania Miramax. În 2005, ei au vândut-o şi au pus bazele The Weinstein Company. Printre filmele pe care le-a produs Harvey Weinstein se mai numără „The English Patient“ (1996), „Malèna“ (2000), „Gangs of New York“ (2002), „Fahrenheit 9/11“ (2004) şi „Django Unchained“ (2012).
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările