Un judecător a redeschis o anchetă pentru viol care-l vizează pe Gérard Depardieu

Un judecător a redeschis o anchetă pentru viol care-l vizează pe Gérard Depardieu

Gerard DEpardieu FOTO Getty Images

La mai mult de un an de la clasarea fără urmări a plângerii pentru viol care-l vizează pe actorul Gérard Depardieu, în vârstă de 71 de ani, o actriţă de 20 de ani reuşeşte să convingă un judecător de instrucţie să redeschidă ancheta, scrie news.ro, care citează Le Figaro.

Ştiri pe aceeaşi temă

Tânăra îl acuză pe Gérard Depardieu că a agresat-o sexual de două ori, pe 1 şi 13 august 2018, cu ocazia unei repetiţii la o piesă de teatru, la domiciliul actorului, un hotel particular din arondismentul VI. 

Ea a depus plângere la jandarmeria din Lambesc (Bouches-du-Rhône) în ultimele zile ale lunii august din 2018. 

Parchetul din Aix-en-Provence a deschis o anchetă preliminară înainte de a renunţa rapid la aceasta în favoarea Parchetului din Paris. Investigaţiile au fost încredinţate Poliţiei judiciare. Gérard Depardieu a fost audiat de Poliţie, potrivit news.ro. 

Nouă luni mai târziu, pe 4 iunie 2019, plângerea a fost clasată fără urmări "numeroasele investigaţii realizate" nu au "permis caracterizarea infracţiunilor denunţate în toate elementele constitutive", a explicat Parchetul. 

Pentru reluarea anchetei, tânăra a depus o plângere pentru a se constitui parte civilă. Demersul este un recurs care permite desemnarea aproape automat a unui judecător de instrucţie pentru a redeschide ancheta. 

Prin această modalitate au fost reluate la Paris şi investigaţiile cu privire la acuzaţiile de viol la adresa regizorului Luc Besson sau a ministrului de Interne Gérald Darmanin, tot după clasarea anchetei preliminare. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările