Un cocktail de medicamente puternice, „reţeta dezastrului“ pentru Michael Jackson

Un cocktail de medicamente puternice, „reţeta dezastrului“ pentru Michael Jackson

Doctorul Conrad Murray

Doctorul Conrad Murray, acuzat de uciderea din culpă a lui Michael Jackson, a folosit un „cocktail" de medicamente puternice, printre care diazepam, pentru a trata insomnia superstarului, însă, în final, acest lucru a dus la moartea artistului, potrivit unui expert în terapia somnului.

Doctorul Nader Kamanger, expertul audiat în proces, a precizat că amestecul de medicamente a fost „reţeta dezastrului" şi că a provocat moartea artistului, potrivit Associated Press. El a descris tratamentul doctorului Murray drept „imoral, deranjant şi dincolo de orice înţelegere".

Potrivit lui Nader Kamanger, lui Michael Jackson i-au fost administrate diazepam (Valium), lorazepam (Ativan) şi midazolam (Versed), în decurs de 10 ore. Ţinând cont că, ulterior, starului i-a fost administrat şi propofol, combinaţia a fost mortală, potrivit expertului.

Kamanger a fost al treilea martor al acuzării care a criticat acţiunile doctorului Murray. El a precizat că administrarea propofolului pentru tratarea insomniei este o practică de neacceptat în medicină şi că doctorul Murray ar fi trebuit să sune imediat la serviciul de urgenţă 911.

Dacă va fi găsit vinovat, Murray riscă patru ani de închisoare şi pierderea licenţei. El a pledat nevinovat la acuzaţia de omor din culpă.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările