Un celebru actor şi-a înscenat un atac dintr-un motiv surprinzător

Un celebru actor şi-a înscenat un atac dintr-un motiv surprinzător

Jussie Smollett FOTO Guliver/Getty Images

Un actor celebru, care a declarat că a fost victima unui atac în Chicago, a fost acuzat de poliţie că a înscenat incidentul. S-a aflat motivul neaşteptat pentru care a făcut acest lucru.

Actorul Jussie Smollett (36 de ani), care se află în centrul atenţiei publice şi media după ce a spus că a fost victima unui atac în Chicago, este acuzat de poliţie că a dat declaraţii false, incidentul fiind o înscenare. 
 
Reprezentanţi ai poliţiei din Chicago au declarat joi că actorul Jussie Smollett a pus la cale un atac, pe 29 ianuarie, pentru că era „nemulţumit de salariul” pe care îl primea de la 20th Century Fox Television pentru rolul din serialul „Empire”, potrivit publicaţiei Variety, citată de News.ro.
 
Într-o conferinţă de presă, un reprezentant al poliţiei a spus că joi dimineaţă Smollett s-a predat, fiind acuzat că a depus declaraţii false. Actorul a fost pus oficial sub acuzare în după amiaza zilei de joi.
 
„A pictat acest oraş pe care cu toţii îl iubim într-o notă negativă“, a spus reprezentantul poliţiei. „Să pui la cale o infracţiune motivată de ură de această natură este, pur şi simplu, mârşav“, adaugă el. Reprezentanţii lui Smollett nu au comentat.
 
Smollett este acuzat că a plătit doi fraţi, Olabinjo şi Abimbola Osundairo, să îl atace fizic şi să strige injurii rasiste şi homofobe în noaptea de 29 spre 30 ianuarie. Cei doi fraţi au fost reţinuţi pe 13 februarie, iar după două zile de interogatorii, l-au dat de gol pe Smollett şi au mărturisit că au fost plătiţi de acesta.
 
Purtătorul de cuvânt al poliţiei din Chicago, Anthony Guglielmi, a scris miercuri pe Twitter: „Detectivii vor lua legătura cu avocaţii lui pentru a negocia predarea în vederea arestării lui“.
 
La acel moment, avocaţii lui Smollett au negat că ar fi vorba despre o înscenare. Compania Fox, care l-a sprijinit iniţial pe Smollett, nu a mai făcut comentarii.
 
Ca reacţie, prin intermediul unui comunicat, avocaţii lui Smollett, Todd Pugh şi Victor Henderson, transmiteau că se vor opune în mod agresiv acuzaţiei: „Ca oricare alt cetăţean, domnul Smollett se bucură de prezumpţia de nevinovăţie, mai ales când este vorba despre o astfel de investigaţie, în care informaţiile, adevărate şi false, s-au scurs. În aceste condiţii, avem de gând să facem o investigaţie amănunţită şi să pregătim o apărare agresivă“.
 
Smollett ar putea primi trei ani de închisoare pentru complot, iar o pedeapsă mai blândă ar fi eliberarea sub supraveghere.
 
Dacă iniţial 20th Century Fox Television lua în considerare suspendarea lui Jussie Smollett din producţia „Empire“, compania se pare că a trecut cu vederea incidentul, iar actorul se va întoarce în serie, potrivit Variety.
 
Smollett a spus poliţiştilor, pe 29 ianuarie, că a fost atacat de doi bărbaţi, care l-au stropit cu înălbitor, i-au pus o funie în jurul gâtului şi i-au adresat apelative homofobe şi rasiste. Poliţia a verificat camerele de supraveghere şi nu a reuşit să găsească imagini cu atacul. În schimb, a dat de urma a doi fraţi care se aflau în apropierea locului unde ar fi avut loc incidentul.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: