Uma Thurman rupe tăcerea: violată la 16 ani, hărţuită sexual de Harvey Weinstein şi obligată de Quentin Tarantino să facă lucruri care i-au pus viaţa în pericol

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Uma Thurman a câştigat un Oscar pentru rolul secundar din „Pulp Fiction“ şi a fost de două ori nominalizată la Globurile de Aur pentru interpretarea din „Kill Bill“ (1 şi 2) FOTO Guliver/Getty Images
Uma Thurman a câştigat un Oscar pentru rolul secundar din „Pulp Fiction“ şi a fost de două ori nominalizată la Globurile de Aur pentru interpretarea din „Kill Bill“ (1 şi 2) FOTO Guliver/Getty Images

Actriţa americană Uma Thurman (47 de ani) a dezvăluit că a fost violată de un actor la vârsta de 16 ani, a detaliat numeroasele momente în care producătorul Harvey Weinstein a atacat-o şi a hărţuit-o sexual şi a declarat că regizorul Quentin Tarantino a obligat-o să-şi facă singură cascadoriile pentru „Kill Bill“, ceea ce a condus la un grav accident care a lăsat urme.

După ce în toamna anului trecut a sugerat că se numără printre victimele producătorului de film Harvey Weinstein, acuzat de peste 100 de femei de hărţuire sexuală şi viol, Uma Thurman a pus capăt tăcerii şi a vorbit deschis despre propriile experienţe traumatizante de la Hollywood. 

Într-un interviu pentru „The New York Times“, publicaţia care a scos la iveală abuzurile lui Weinstein, Thurman a detaliat câteva dintre numeroasele momente în care producătorul de film a atacat-o şi a încercat să o forţeze să întreţină relaţii sexuale. Cei doi au lucrat împreună la filmele de succes „Pulp Fiction“ şi „Kill Bill“.  

„La început, petreceam ore în şir vorbind despre proiectele cinematografice la care lucram împreună. Obişnuia să mă complimenteze pentru inteligenţa mea, să mă valideze. Este posibil ca aceste lucruri să mă fi determinat să ignor semnalele de avertizare“, a declarat actriţa, precizând că primele avansuri sexuale au avut loc într-un hotel din Paris. 

„Au trecut pe lângă mine. Nu m-am simţit ameninţată. La un moment dat, în timpul filmărilor, m-a rugat să-l urmez. M-a dus într-o saună. Eu eram în costumul din piele. I-am spus că e ridicol şi l-am întrebat ce face. S-a speriat şi a plecat imediat“, a adăugat Thurman. 

Uma Thurman, pozând alături de agresorul ei, Harvey Weinstein, în 2016 FOTO Guliver/Getty Images

image

Actriţa susţine că ulterior au avut loc mai multe atacuri din partea producătorului, însă cea mai agresivă întâlnire a avut loc la Hotelul Savoy din Londra, cândva între anii 1994 şi 2002. 

„A fost ca şi cum aş fi avut un liliac în cap. M-a trântit şi a încercat să se urce peste mine. A încercat să-şi dea pantalonii jos. A fost tot felul de lucruri neplăcute. Dar, de fapt, nu şi-a folosit toată forţa, pentru că mă putea dovedi. În acele momente eşti ca un animal care se zbate, ca o şopârlă. Am făcut tot ce mi-a stat în putinţă pentru a scăpa din acea situaţie“, a povestit Uma Thurman. 

A doua zi, actriţa susţine că a primit din partea lui Weinstein un buchet imens de trandafiri galbeni şi un bileţel pe care scria: „Ai instincte grozave.“ Apoi, producătorul a ameninţat-o că îi va distruge cariera dacă nu onorează restul proiectelor pe care le aveau împreună. 

Un reprezentant al lui Harvey Weinstein a precizat că incidentul din hotelul parizian a fost „un flirt nevinovat“ şi că, într-adevăr, i-a făcut avansuri în Londra, dar susţine că nu au fost de natură violentă. Totodată, producătorul ameninţă că o va da în judecată pe Thurman pentru că „a denaturat adevărul“.

Uma Thurman, împreună cu regizorul Quentin Tarantino şi producătorul Harvey Weinstein, în 2004, la premiera „Kill Bill Vol. 2“ FOTO Guliver/Getty Images

image

Chiar dacă a acceptat să lucreze în continuare pentru compania Miramax, deţinută de Weinstein, actriţa susţine că l-a evitat întotdeauna, iar acest lucru a alterat relaţia pe care ea o avea cu Quentin Tarantino, alături de care a format unul dintre cele mai apreciate duo-uri actor-regizor. Totodată, Thurman precizează că i-a povestit lui Tarantino despre altercaţia din hotelul Savoy, iar regizorul l-a confruntat pe Weinstein.

Pe de altă parte, Uma Thurman a povestit şi câteva experienţe neplăcute avute cu Tarantino. În timpul filmărilor din Mexic pentru „Kill Bill“ actriţa susţine că a avut loc un episod care a năucit-o. După nouă luni de filmări, Tarantino i-a cerut ceva ce, în opinia actriţei, a întrecut limitele. Regizorul a forţat-o să facă singură una dintre cele mai complicate cascadorii – faimoasa scenă în care conduce maşina albastră decapotabilă cu viteză pentru a-l ucide pe Bill.

În ciuda faptului că Uma Thurman a explicat că nu se simte confortabil să conducă maşina şi ar prefera să realizeze scena un cascador, Tarantino nu ar fi acceptat această variantă. „Quentin a intrat în rulota mea şi, ca orice regizor, nu voia să audă un refuz. Era furios pentru că îi pierdeam timpul. Dar eram speriată. El mi-a spus: «Îţi promit că maşina este perfect în regulă, iar drumul este drept. Trebuie să mergi cu 40 de mile pe oră, altfel părul nu îţi va sta cum trebuie şi o să te pun să repeţi scena». Am intrat într-o cutie a morţii. Scaunul maşinii nu era înşurubat corespunzător. Era un drum de nisip, nu unul drept“, a povestit actriţa. 

Iar cele mai negre temeri ale Umei s-au adeverit: având o viteză mare, actriţa a pierdut controlul volanului, iar maşina a intrat într-un copac. În urma accidentului, Thurman a fost grav rănită şi a avut nevoie de o perioadă lungă de recuperare. „Volanul îmi intrase în burtă şi aveam picioarele înţepenite. Mă durea îngrozitor şi m-am gândit imediat că nu voi mai putea merge vreodată. Când m-am întors din spital, aveam gâtul încorsetat, genunchii erau deterioraţi şi aveam o contuzie la cap. Eram foarte supărată şi am vrut să văd maşina. Am avut o ceartă îngrozitoare cu Quentin, l-am acuzat că a încercat să mă omoare. S-a supărat foarte tare şi e de înţeles, nici eu nu am crezut cu adevărat că ar fi vrut să mă omoare“, a declarat Uma Thurman.  

Uma Thurman, alături de Quentin Tarantino, la ediţia din 2014 a Festivalului de la Cannes FOTO Guliver/Getty Images

um athurman si quentin tarantino foto guliver/getty images

Avocaţii actriţei au transmis faptul că-şi rezervă dreptul de a acţiona compania de producţie în instanţă, însă oficialii Miramax au refuzat să le ofere înregistrările video cu momentul accidentului. „Ne-am certat teribil ani întregi, timp în care a trebuit să mergem împreună să promovăm filmele. Era o gheaţă foarte subţire. Am avut o ceartă fatală cu Quentin în 2004, am urlat unul la celălalt, pentru că nici măcar nu voia să-mi arate imaginile.“

În cele din urmă, actriţa a intrat în posesia filmării, însă abia în urmă cu câteva luni, când a izbucnit scandalul sexual de la Hollywood. „Nu că ar mai conta acum, având în vedere că gâtul şi genunchii mei sunt distruşi permanent“, a punctat Uma Thurman, care a subliniat că filmările pentru „Kill Bill“ au fost „dezumanizante până aproape de moarte“. De asemenea, actriţa susţine că Tarantino a scuipat-o în faţă şi a ştrangulat-o pentru alte scene din film. 

„Harvey Weinstein m-a agresat, dar asta nu m-a ucis. Ceea ce m-a îngrozit la acel accident e faptul că a fost o scenă în care nu s-au investit resurse“, a adăugat Thurman. 

Însă dezvăluirea cea mai dureroasă din tot interviul este că Uma Thurman a fost violată la vârsta de 16 ani. Actriţa a povestit că locuia într-o garsonieră în Manhattan, la începuturile carierei sale, iar într-o noapte de iarnă a mers într-un club unde a întâlnit un actor cu aproape 20 de ani mai în vârstă decât ea.

„Am încercat să-l refuz, am plâns, am făcut tot ce am putut. Mi-a spus că uşa este încuiată. Când am ajuns acasă, îmi amintesc că am stat în faţa oglinzii şi m-am uitat la mâinile mele, fiind incredibil de nervoasă că nu sunt pline de sânge şi de vânătăi“, a povestit actriţa.  

Uma Thurman a oferit indicii despre experienţele neplăcute cu Harvey Weinstein şi Quentin Tarantino anul trecut, de Ziua Recunoştinţei, când a publicat pe Twitter o imagine în care apare în maşina din „Kill Bill“, alături de mesajul: „O Zi a Recunoştinţei fericită tuturor! Cu excepţia ta, Harvey, şi a conspiratorilor tăi nemernici. Mă bucur că lucrurile merg încet, nu meriţi un glonţ).“ În acelaşi mesaj, actriţa a precizat şi că este recunoscătoare pentru că este în viaţă, o trimitere la accidentul de pe platourile de filmare. 

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite