Ucigaşul nepoatei lui Morgan Freeman şi-a aflat sentinţa. Mama condamnatului, acuzaţii la adresa celebrului actor: „El este de vină“ FOTO

Ucigaşul nepoatei lui Morgan Freeman şi-a aflat sentinţa. Mama condamnatului, acuzaţii la adresa celebrului actor: „El este de vină“ FOTO

Morgan Freeman şi E'Dena Hines Guliver/Getty Images

Bărbatul care a înjunghiat-o mortal pe E'Dena Hines, nepoata celebrului actor Morgan Freeman (81 de ani), în august 2015, a fost condamnat la închisoare.

Ştiri pe aceeaşi temă

În august 2015, E'Dena Hines a fost înjunghiată de mai multe ori, pe o stradă din New York, de iubitul ei, Lamar Davenport (33 de ani), care se afla sub influenţa drogurilor şi a alcoolului. 
 
Davenport a fost găsit la locul crimei, a fost reţinut de poliţişti şi dus la spital pentru evaluare psihiatrică. Acesta ar fi ucis-o pe iubita sa într-un ritual de exorcizare şi chiar ar fi fost auzit strigând: „Ieşiţi afară, diavolilor! În numele lui Iisus Cristos, vă arunc afară!“. 
 
Astfel, în audierea de joi, tânărul şi-a aflat sentinţa: a fost condamnat la 20 de ani de închisoare. Mama condamnatului, care se afla în sala de judecată, a avut o reacţie necontrolată. Femeia a strigat că fiul ei este nevinovat şi că totul s-a întâmplat din cauza celebrului actor, Morgan Freeman, care ar fi abuzat-o pe victimă, scrie Daily Mail. 
 
Lamar Davenport seen here in court receiving a sentence of 20 years in prison for first-degree manslaughter in the brutal stabbing of E'Dena Hines
   
„Morgan Freeman a molestat-o şi el i-a cauzat moartea, el este de vină. El e nevinovat (Davenport, fiul femeii – n.r.)! A fost doar un accident!“, a strigat femeia, care a fost ulterior evacuată din sală.  
 
E’Dena Hines era nepoata lui Jeanette Adair Bradshaw, prima soţie a actorului Morgan Freeman şi avea 33 de ani când a fost ucisă. Tânăra era actriţă şi a avut o apariţie într-unul dintre filmele în care a jucat Morgan Freeman, „5 Flights Up“.
 
În 2012, au apărut speculaţii că Morgan Freeman ar fi fost implicat într-o relaţie amoroasă cu E'Dena Hines, dar, la momentul respectiv, actorul a negat toate zvonurile. 
 
După ce a aflat că nepoatea sa a murit, actorul a transmis un mesaj emoţionant: „Lumea nu va şti niciodată cât de talentată era şi cât de multe avea de oferit. Prietenii şi familia sa au fost suficient de norocoşi pentru că au cunoscut ceea ce a însemnat ea ca om. Steaua sa va continua să strălucească în inimile, gândurile şi rugăciunile noastre. Odihnească-se în pace“. 
 
La audierea finală, înainte să-şi audă sentinţa, Davenport şi-a cerut scuze pentru cele întâmplate, declarând că nu îşi aminteşte ce s-a întâmplat atunci. 
 
FOTO Guliver/Getty Images

Morgan Freeman este cel mai recent nume de la Hollywood acuza de hărţuire sexuală după izbucnirea scandalului ce l-a avut în centru pe producătorul Harvey Weinstein, pus recent sub acuzare pentru viol şi agresiune sexuală. Astfel de acuzaţii a dus la demisii, expulzarea din instituţii dedicate cinematografiei şi încetarea oricăror colaborări.  
 
Clarificările actorului vin după ce reporterii CNN au intervievat 16 persoane, iar opt dintre ele susţin că au fost victime ale comportamentului neadecvat al lui Morgan Freeman, în timp ce alte opt au asistat la astfel de incidente. Potrivit investigaţiei, în ultimii zece ani, veteranul Hollywood-ului a avut un limbaj şi un comportament prin care a făcut numeroase femei să se simtă inconfortabil, le-a atins în mod nepermis, a făcut remarci discriminatorii şi comentarii vulgare despre hainele şi fizicul lor. Majoritatea victimelor au recunoscut că nu l-au raportat pe actor, motivând că le era teamă că-şi vor pierde locul de muncă. Povestea pe larg. 
 
Morgan Freeman este considerat una dintre cele mai mari stele ale Hollywood-ului. Actor şi producător de film, născut pe 1 iunie 1937, în Memphis, Stele Unite ale Americii, Freeman a jucat în peste 100 de producţii cinematografice şi de televiziune, între care „Şoferul doamnei Daisy/ Driving Miss Daisy“ (1989), „Închisoarea îngerilor/ The Shawshank Redemption“ (1994), „Se7en“ (1995) şi „O fată de milioane/ Million Dollar Baby“ (2004). Pentru acesta din urmă a primit şi premiul Oscar la categoria Cel mai bun actor într-un rol secundar. A primit alte patru nominalizări la premiile Oscar şi, în 2012, premiul Cecil B. DeMille, la gala Globurilor de Aur. Pentru rolul din „Şoferul doamnei Daisy“, Morgan Freeman a primit trofeul Ursul de Aur, la Festivalul de Film de la Berlin, şi un Glob de Aur.
 
În ultimii ani, Morgan Freeman a jucat, între altele, în peliculele din trilogia „Batman“ regizate de Christopher Nolan şi în filmul „Neînfrânt/ Invictus“ (2009), de Clint Eastwood. În 2018, el a fost recompensat pentru întreaga carieră la gala premiilor Sindicatului actorilor americani (Screen Actors Guild / SAG).

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: