U2 primeşte un Disc de Platină şi în România pentru cel mai recent album (Video)

Trupa irlandeză U2 va primi Discul de Platină în România pentru vânzările celui mai recent album,'No Line On The Horizon', au declarat, pentru Agerpres, reprezentanţii casei de discuri Universal Music România.

"No Line On The Horizon" este cel de-al 12-lea album de studio al celor de la U2 şi primul după "How To Dismantle An Atomic Bomb", material ce s-a vândut în peste nouă milioane de exemplare.

Înregistrările pentru noul album au început în 2008, în oraşul Fez din Maroc, şi au continuat în studio-ul trupei din Dublin, înainte de a se muta la New York's Platinum Sound Recording Studios. Ultima oprire a fost Olympic Studios din Londra.

Pentru "No Line On The Horizon", cei de la U2 şi-au unit forţele cu Brian Eno şi Danny Lanois, la producţia albumului participând şi Steve Lillywhite.

Cel mai recent material al trupei a înregistrat vânzări de peste 3,3 milioane de exemplare, obţinând Discul de Platină în 22 de ţări. În Irlanda şi Cehia, formaţia a fost răsplătită cu trei Discuri de Platină, în timp ce în Canada, Italia şi Polonia, albumul a obţinut câte două astfel de distincţii. În SUA, Austria, Belgia, Danemarca, Franţa, Germania, Olanda, Norvegia, Portugalia, România, Spania, Suedia, Elveţia, Marea Britanie, Brazilia, Australia şi Noua Zeelandă trupa a primit câte un disc de platină.

În ţări precum Finlanda, Grecia, Ungaria, Japonia, Singapore, Coreea, Columbia, Mexic şi Venezuela formaţia a fost recompensată cu Discul de Aur.

U2 - No Line On The Horizon Live in Dublin
Albumul este disponibil în România în cinci formate:


- Ediţia "Special pentru România' - cuprinde albumul în format CD şi un booklet de 4 pagini (29,9 lei).
- CD standard - cu broşură de 24 de pagini (54,9 lei).
- Digipack - include CD-ul, o carte de 36 de pagini şi un poster, oferind şi acces la descărcarea filmului 'Linear', realizat de Anton Corbijn (74,9 lei).
- "Magazine" - include albumul pe CD şi o revistă de 60 de pagini, alături de accesul la descărcarea filmului 'Linear' (84,9 lei).
- "Box" - care include formatul digipak, o carte de 64 de pagini, un poster şi filmul lui Corbijn pe DVD (229,9 lei).

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: