Tudor Chirilă, victima unui fake electoral privind referendumul pentru Justiţie: „Mârşăvia PSD nu mai pare să cunoască limite“

Tudor Chirilă, victima unui fake electoral privind referendumul pentru Justiţie: „Mârşăvia PSD nu mai pare să cunoască limite“

Tudor Chirilă a participat activ la protestele din ultimii ani, inclusiv la cele pentru susţinerea magistraţilor FOTO Inquam Photos/George Călin

Actorul şi cântăreţul Tudor Chirilă trage un semnal de alarmă după ce în spaţiul public a început să circule un fake news electoral ce-l vizează. Mai exact o declaraţie a sa privind referendumul pentru familia tradiţională este folosit pentru a induce în eroare cetăţenii lăsând să se înţeleagă că artistul consideră referendumul pentru Justiţie, de pe 26 mai, „o imensă manipulare“.

Ştiri pe aceeaşi temă

Tudor Chirilă, cunoscut pentru faptul că susţine independenţa Justiţiei şi critică des actuala guvernare, atrage atenţia că în mediul online circulă un fake news ce-l are drept protagonist. Artistul dă vina pe propaganda PSD, precizând că „mârşăvia PSD nu mai pare să cunoască limite“. 
 
Mai exact, mai multe persoane au distribuit pe Facebook o poză cu Tudor Chirilă alături de textul: „Nu mă duc la referendum pentru că nu sunt orb şi văd destul cât să nu vreau să girez o imensă manipulare“. 
 
Artistul recunoaşte că vorbele îi aparţin, însă nu au legătură cu referendumul pentru Justiţie de pe 26 mai, ci au fost rostite în contextul referendumul pentru familia tradiţională, care a avut loc în octombrie 2018. 
 
În plus, Chirilă face foarte clar faptul că va vota atât la alegerile europarlamentare, cât şi la referendumul pentru Justiţie, ambele având loc pe 26 mai, pentru că nu vrea să fie condus de infractori. 
 
„Circulă pe net un citat (dintr-un text al meu) în care afirm că nu merg la referendum. Doar că este un citat de anul trecut şi este vorba despre referendumul pentru familie. Mârşăvia PSD nu mai pare să cunoască limite. Ca să fie lucrurile clare: pe 26 mai merg la vot atât pentru europarlamentare, cât şi pentru referendum. Pentru că nu vreau să fiu condus de infractori. Altă întrebare?“, a explicat artistul pe Facebook, cu trimitere la deja celebră frază rostită de fostul ministru al Justiţiei Florin Iordache. 
 
De altfel, Tudor Chirilă va concerta alături de trupa sa, Vama, duminică, 19 mai, în Piaţa Victoriei în cadrul manifestaţiei „Toţi pentru Europa“, ce are drept scop mobilizarea cetăţenilor la rune. 
 
Nu este primul fake electoral ce are drept protagonist o persoană publică. Recent, actorul şi omul de televiziune Florin Călinescu a denunţat un mesaj distribuit în mediul online şi în care el îi îndeamnă pe români ca la alegerile europarlamentare din 26 mai să voteze cu USR.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: