Tudor Chirilă, reacţie dură după ce o fată de 10 ani a fost răpită şi violată în Brăila: „Dacă codul penal nu revine asupra pedepselor, suntem greşiţi ca oameni“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cântăreţul şi actorul Tudor Chirilă (45 de ani) a reacţionat cu privire la cazul fetei de 10 ani din Brăila, care a fost răpită de pe stradă şi violată, moment opurtun pentru a critica modul în care autorităţile gestionează astfel de situaţii în România.

„Trăiesc un sentiment de disperare, de furie şi de neputinţă când citesc articolul de mai jos“, a scris Chirilă într-o postare de pe Facebook, făcând referire la ştirea despre „Secretele sordide pe care le ascund interlopii din Brăila care au răpit de pe stradă şi au violat o fată de 10 ani“.

„Cum au crescut indivizii ăştia dacă au putut face aşa ceva? Cumva, violul este expresia cea mai de jos a dezumanizării. Dar violul asupra unui copil? Dar bătaia până la sânge? Cum va privi lumea în care trăim copilul ăsta care a fost strivit de un uragan de ticăloşie şi abrutizare când se juca la 100 de metri de casă?“, a mai comentat Tudor Chirilă despre cazul fetei de 10 ani din Brăila, care a fost răpită de pe stradă şi violată.

În textul său, artistul atrage atenţia guvernului şi preşedintelui României, punând accentul pe conceptul de „Românie normală“ promovat de aceştia, asupra evenimentelor monstruoase de acest fel şi susţine că în România „poliţia fraternizează cu interlopii“: „ Dacă codul penal nu revine asupra pedepselor, înseamnă că suntem greşiţi ca oameni. Trăim într-o ţară în care poliţia fraternizează cu interlopii. Ăsta e adevărul. Câţi poliţişti aţi văzut în stradă care să ceară măsuri de eficientizare a cercetării penale? Care să stea în Piaţa Victoriei şi să protesteze pentru profesia lor? Avem guvern de Românie normală. Avem preşedinte de Românie normală. Avem ministru al Justiţiei de Românie normală. Se aude Ludovic Orban? Se aude Klaus Iohannis? Cătălin Predoiu? Dar Patriarhul României, Daniel, comentează pentru credincioşi un asemenea eveniment? Ce ne spune el nouă, turmei?“. 

Cântăreţul s-a arătat indignat de „indiferenţa care hrăneşte România“.

„Peste trei zile ştirea asta va fi dată uitării. Se vor mai auzi bulgarii pe coşciugul indignării noastre, dar cam atât. Indiferenţa hrăneşte România viitorului îngropând orice este rău şi de care nu vrem să auzim în goana noastră după «ne descurcăm noi». Suntem la fel de vinovaţi ca violatorii pentru care se pare că iadul ar fi doar o grădiniţă cu program prelungit“, a încheiat Chirilă.

Detalii în cazul copilei de 10 ani, răpită de pe stradă şi violată de doi indivizi din Brăila

Fetiţa a fost răpită de pe stradă, în plin oraş, dusă într-un apartament, bătută şi violată. Totul s-a întâmplat duminică seară, între orele 18,30 şi 20,30, însă faptele au fost făcute publice de către oamenii legii de-abia după ce agresorii au fost identificaţi şi reţinuţi.

Surse din zona anchetei au confirmat că agresorii ar fi doi bărbaţi în vârstă de 20 şi 30 de ani, din cartierul brăilean Vidin (zonă preferată de interlopii oraşului). În ceea ce priveşte legătura dintre copilă şi cei doi indivizi, există două variante. Prima (cea oficială) este că fata nu-i cunoştea, însă există indicii că, totuşi, cei doi bărbaţi ar fi cunoştinţe ale părinţilor acesteia.

Tocmai această contradicţie de informaţii i-a determinat pe oamenii legii să nu excludă din calcul varianta că la mijloc ar fi o reglare de conturi legată de lumea interlopă, copila fiind victimă colaterală într-o dispută dintre două reţele infracţionale. Dacă acest lucru va fi dovedit, el se va constitui drept circumstanţă agravantă la abominabila faptă.

Trebuie amintit  că fetiţa se afla nu departe de locuinţă atunci când a fost răpită. Există, având în vedere cele spuse mai înainte, şi varianta că iniţial fetiţa ar fi fost ademenită cu dulciuri ca să meargă cu ei, iar invitaţia nu i-a trezit suspiciuni tocmai pentru că îi cunoştea pe cei doi.

Poliţia Brăila a confirmat că a fost deschis un dosar penal pentru viol. Cei doi agresori au fost identificaţi în cursul zilei de 25 noiembrie. Ei se află în custodia Poliţiei Brăila, cu mandat de reţinere. 

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite