Tudor Chirilă îşi doreşte ca tinerii să schimbe România ieşind la vot: „Hai să aflăm odată cum e cu ţara asta, să nu mai decidă pentru noi o minoritate“ VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tudor Chirilă speră să convingă generaţia tânără să iasă la vot FOTO Eduard Enea
Tudor Chirilă speră să convingă generaţia tânără să iasă la vot FOTO Eduard Enea

Actorul şi cântăreţul Tudor Chirilă (42 de ani), cunoscut pentru luările de poziţie tranşante cu privire la subiectele de interes public, face un apel la tineri să voteze la alegerile parlamentare de duminică, fiind de părere că noua generaţie are datoria de a încerca să schimbe lucrurile.

Într-o declaraţie pentru Ştirile Pro TV, Tudor Chirilă îi îndeamnă în special pe tineri să-şi exercite dreptul la vot duminică, 11 decembrie, când vor avea loc alegerile parlamentare. Artistul este de părere că, înainte de a lua hotărârea să-şi construiască o viaţă şi o carieră în afara graniţelor, tinerii ar trebui să se gândească dacă nu ar putea să schimbe România.

„Cred că este mai degrabă o obligaţie să mergem la vot, decât un drept. Sigur că este şi un drept, dar cred că este mai ales obligaţia generaţiei foarte tinere, între 18 şi 28-30 de ani, pentru că ei înainte de a pleca din ţară ar trebui să se gândească dacă nu ar fi mai bine să încerce să o schimbe. De fiecare dată când vrem să facem o schimbare putem să o facem prin vot. Cred că e o datorie a ta faţă de tine să încerci să schimbi lucrurile în ţara asta“, a declarat Chirilă. 

   

Artistul a precizat că îşi doreşte să-i poată convinge pe tineri să voteze, indiferent pe cine vor alege să pună ştampila. „Dincolo de faptul că toţi trebuie să mergem la vot şi să ne exprimăm opţiunea, eu mi-aş dori foarte mult ca gaşca asta foarte tânără – studenţi, elevi de 18 ani, oameni care intră în viaţă şi muncesc –, să se ducă la vot. Duceţi-vă, fraţilor, la vot! Hai să aflăm odată cum e cu ţara asta, să nu mai decidă pentru noi o minoritate, că deja prezenţa la vot e atât de mică încât putem spune că decide o minoritate. Hai să vedem cum stă treaba când decide o majoritate şi când oamenii merg la vot în număr mare. Iar de foarte mult timp generaţia tânără nu votează şi e păcat. Mi-aş dori să vă conving cumva să mergeţi la vot şi să votaţi oricare ar fi votul vostru. Ieşiţi la vot!“, a spus Tudor Chirila pentru Pro TV.

Vă reamintim că duminică, 11 decembrie, ne vom alegem noul Parlament, care va susţine ulterior viitorul Guvern. „Adevărul“ vă prezintă aici toate informaţiile importante legate de alegeri: unde puteţi vota, ce acte sunt necesare, care este programul la urne şi ce e interzis să faceţi în cabina de vot.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite