Tudor Chirilă, îndemn la semnarea unei petiţii pentru abrogarea legii care eliberează mai devreme deţinuţii: „A fost dată ca să scape câţiva borfaşi de lux“

Tudor Chirilă, îndemn la semnarea unei petiţii pentru abrogarea legii care eliberează mai devreme deţinuţii: „A fost dată ca să scape câţiva borfaşi de lux“

Tudor Chirilă FOTO Facebook

Cântăreţul şi actorul Tudor Chirilă (44 de ani) îndeamnă, printr-un mesaj pe Facebook, la semnarea unei petiţii pentru abrogarea Legii Recursului Compensatoriu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Chirilă, unul dintre cei mai vocali artişti când vine vorba de evenimentele de pe scena politică, îndeamnă, de această dată, la semnarea unei petiţii pentru abrogarea Legii Recursului Compensatoriu, care presupune că recidiviştii sunt eliberaţi din penitenciare mai devreme decât perioada stabilită prin hotărârile de condamnare, din cauza condiţiilor de executare a pedepsei. 
 
„Eu zic că merită să semnăm petiţia. Ar fi un minim semn că ne pasă şi sunt convins că ne pasă, mai ales că această lege a fost dată ca să scape câţiva borfaşi de lux cu preţul unor recidive oribile la adresa oamenilor normali. Deci legea nu foloseste decât unui grup restrâns, în niciun caz cetăţenilor României“, a fost mesajul lui Chirilă. 
 
 
„Opinia publică a fost oripilată de înregistrări video care dovedesc efectele acestei legi. O tânără din Alba Iulia a fost atacată într-o scară de bloc şi o adolescentă de 15 ani din Constanţa a fost tâlhărită pe stradă. În Timişoara, o barmaniţă a fost jefuită după ce a fost bătută cu cruzime de un bărbat, în timp ce în Iaşi un interlop a violat o tânără de 17 ani, racolată într-un club. Un bărbat condamnat anterior pentru omor şi eliberat în baza acestei legi a omorât un tânăr din Mediaş. Toate aceste cazuri s-au întâmplat doar în ultima lună.
 
Atragem atenţia că România nu are capacitatea de a integra persoanele eliberate din penitenciar. Din acest motiv, rata recidivei şi este de 60-70%. Mai mult decât atât, la efectele acestei legi se adaugă greutăţile Poliţiei în a-i prinde pe unii criminali. Peste 300 de autori ai unor omoruri sunt neprinşi“, se mai arată în petiţia care a strâns peste 20.000 de semnături. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările