Tudor Chirilă, după incidentele violente de la mitingul diasporei: Instigatorii trebuie izolaţi. O Românie normală nu se obţine prin violenţă VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tudor Chirilă a lansat recent un cover dedicat românilor plecaţi în străinătate FOTO Petru Ivu
Tudor Chirilă a lansat recent un cover dedicat românilor plecaţi în străinătate FOTO Petru Ivu

Tudor Chiriă a făcut apel la calm după incidentele violente din Piaţa Victoriei, în care jandarmii au recurs la gaze lacrimogene pentru a opri înaintarea manifestanţilor. Artistul subliniază că violenţa nu este o soluţie, ci un număr cât mai mare de oameni paşnici va reuşi să facă diferenţa la mitingul Diasporei.

După ciocnirile violente dintre forţele de ordine şi protestatari, Tudor Chirilă le-a cerut oamenilor să nu apeleze la violenţă, fiind de părere că este "o cale greşită", şi să evite instigatorii.

"Merg şi eu la miting alături de colegii din trupa Vama şi de prieteni. Ştiu că în momentul de faţă sunt câţiva instigatori care încearcă să răspândească ideea că violenţa este o soluţie. Mi se pare o cale total greşită, cred cu toată puterea că acest miting trebuie să fie paşnic. Mai cred că cei care instigă la violenţă trebuie izolaţi de către ceilalţi participanţi. Eu nu cred în violenţă şi invit pe toată lumea la un miting paşnic", a transmis Chirilă într-un live pe Facebook. 

Cântăreţul a subliniat şi că e important să fie foarte mulţi oameni paşnici în Piaţa Victoriei, iar violenţele nu vor face decât să semene îndoială şi să-i convingă pe oameni să stea în case: "Eu cred că este important să fim în număr cât mai mare, să fim paşnici, să fim civilizaţi şi să nu folosim violenţa ca instrument de schimbare, pentru că dacă stăm să ne gândim bine, violenţa nu a fost niciodată un instrument cu adevărat de schimbare, ci a fost doar o posibilitate de diversiune. Cred foarte tare într-un miting paşnic. Susţin din tot sufletul un protest paşnic. De violenţe se profită. Mă voi afla în Piaţă, un om paşnic la un miting paşnic şi invit pe toată lumea să-i izoleze pe cei care vor să fie violenţi. Şi sper că Jandarmeria va face distincţia între cei violenţi şi miile de oameni care au venit să demonstreze paşnic. Nu cred că violenţa este o soluţie."

De asemenea, Chirilă le-a atras atenţia oamenilor să-şi amintească de ce participă la mitingul Diasporei: "Cred în continuare că schimbările pot veni pe cale de implicare civică, prin democraţia pe care unii încearcă să o ţină în viaţă şi nu prin violenţe. Orice fel de act de violenţă va fi de 50 de ori mai manipulat decât a fost în realitate împotriva acestui protest. Să nu uităm de ce suntem acolo, împotriva cui protestăm şi că vrem o Românie normală, iar o Românie normală nu se obţine prin violenţă."

Înainte de mitingul Diasporei, trupa Vama a lansat piesa „În ţara în care m-am născut“, un cover după o melodie cântată de Jean Moscopol, muzician anti-comunist care a murit în exil. Chirilă a declarat că versurile exprimă limpede suferinţa celor care devin imigranţi, nefiind un protest, ci „un cadou pentru cauza exilului nedorit“. Piesa este însoţită de un videoclip sugestiv.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite