Tudor Chirilă, reacţie după moţiunea de cenzură: „Un paravan pentru oameni cu aceleaşi interese. Nimic pentru România, totul pentru buzunar“

Tudor Chirilă, reacţie după moţiunea de cenzură: „Un paravan pentru oameni cu aceleaşi interese. Nimic pentru România, totul pentru buzunar“

Tudor Chirilă FOTO Facebook

Actorul şi cântăreţul Tudor Chirilă (45 de ani) a reacţionat, printr-o postare pe Facebook, în urma căderii Guvernului condus de Viorica Dăncilă, după ce moţiunea de cenzură a Opoziţiei a trecut cu 238 de voturi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Tudor Chirilă, una dintre cele mai vocale vedete cu privire la evenimentele de pe scena politică, a comentat căderea guvernului Viorica Dăncilă, după ce moţiunea de cenzură a Opoziţiei a trecut joi, 10 octombrie, cu 238 de voturi. 

Artistul nu se grăbeşte să deschidă şampania, după cum mărturiseşte, fiind de părere că „PSD va plasa în cârca noului guvern rezultatele celei mai incompetente guvernări de după Revoluţie şi va capitaliza electoral“. 

Chirilă nu s-a ferit, în plus, să critice Opoziţia şi a afirmat că „partidele care se pretind alternativă nu sunt altceva decât un paravan pentru oameni cu aceleaşi interese.“

„A căzut guvernul. Multă lume exultă şi aşteaptă vremea reformei. Eu aş fi mai rezervat. De acum înainte PSD va plasa în cârca noului guvern rezultatele celei mai incompetente guvernări de după Revoluţie şi va capitaliza electoral. Asta pentru că electoratul român este în marea lui majoritate needucat şi uită repede. Uită, de exemplu, că nu cu foarte mult timp în urmă Victor Ponta se afişa cu Liviu Dragnea ca un cuplu care construieşte România. Pro România nu este altceva decât o altă aripă a mafiei PSD, una care de ceva timp găzduieşte cu largheţe «dizidenţii» epocii Dragnea. Acelaşi electorat cu memoria scurtă uită că PNL este partidul care acum câţiva ani făcea parte din mizerabila coaliţie USL. Acum PNL vrea să credem că este pe deplin reformat şi are capacitatea de a readuce România către decenţă. Dacă electoratul ar ţine minte oameni şi nu ar fi sedus de nume noi de partide sau de «dizidenţe» de ocazie, nici PNL, nici Pro România nu ar fi atât de sus în scorurile electorale, iar PSD ar fi fost demult istorie. Dar nu suntem la acea maturitate. De aceea sunt sceptic. Sigur că este o veste bună căderea unui guvern incompetent, dar nu aş deschide şampania. Nu atâta vreme cât partidele care se pretind alternativă nu sunt altceva decât un paravan pentru oameni cu aceleaşi interese - nimic pentru România, totul pentru buzunar“, a scris Chirilă. 

Artistul pledează pentru alegeri anticipate, „singurul fel în care PSD şi ALDE ar putea plăti preţul corect“: „Altminteri, vor transforma o guvernare odioasă într-un avantaj electoral. Pentru că, începând de azi, ei nu mai decontează propria corupţie şi incompetenţă.“
 
„PS. La alegerile europarlamentare românii au votat cu sete anti PSD, nicidecum vreun program sau viziune despre România a partidelor din opoziţie. A fost în principal un vot anti-PSD şi mai ales anti-Dragnea, în marea lui majoritate. Cetăţenii României cred că ar trebui să rămână la fel de vigilenţi ca în perioda imediat următoare Ordonanţei 13. Nu de alta, dar nimeni nu predă puterea doar în urma unei moţiuni de cenzură. Responsabilitatea «opoziţiei» este uriaşă pentru că o nouă dezamăgire va arunca România într-o agonie şi mai mare“, a conchis Tudor Chirilă. 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: