Trupa U2, „campioana“ câştigurilor din muzică

Trupa U2, „campioana“ câştigurilor din muzică

Bono, solistul U2

Formaţia U2 a câştigat cei mai mulţi bani în anul 2009, 108 milioane de dolari, anunţă ziarul spaniol „Que“, care preia un studiu realizat de revista „Billboard“ printre 40 de grupuri muzicale şi artişti.

Ştiri pe aceeaşi temă

În realizarea topului s-a ţinut cont de banii obţinuţi din vânzarea biletelor, a discurilor, a pieselor descărcate de pe web şi a melodiilor pentru telefon, precum şi a contractelor obţinute pentru transmisiunile realizate prin intermediul internetului.

Madonna de bronz

Încasările reale ale formaţiei irlandeze au fost de 108 milioane de dolari, de aproape două ori mai mult decât următorul clasat, Bruce Springsteen (57 de milioane de dolari). Madonna, cu 47 de milioane de dolari, s-a situat pe poziţia a treia a topului.

Următorii artişti clasaţi în acest top, în ordinea încasărilor, sunt: AC/DC (43 de milioane de dolari), Britney Spears (39 de milioane de dolari), Pink (36 de milioane de dolari), Jonas Brothers (33 de milioane de dolari), Coldplay (27 de milioane de dolari), Kenny Chesney (26 de milioane de dolari), Metallica (25 de milioane de dolari).

U2 a câştigat 22 de premii Grammy, mai multe decât orice altă formaţie, şi a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame în 2005. Revista „Rolling Stone" a plasat U2 pe locul 22 în lista celor mai mari o sută de muzicieni din toate timpurile. De-a lungul carierei, membrii U2 s-au implicat în campanii pentru drepturile omului, susţinând Amnesty International, campania ONE şi campania DATA (Debt, AIDS, Trade in Africa), condusă de Bono.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările