Tragedia de pe Costa Concordia, într-un documentar la National Geographic

Tragedia de pe Costa Concordia, într-un documentar la National Geographic

Costa Concordia

Documentarul va fi difuzat în premieră pe 29 februarie, de la ora 22.00, şi prezintă interviuri cu pasagerii şi înregistrări video inedite cu dezastrul maritim din luna ianuarie soldat cu 17 morţi, potrivit unui comunicat la postului.

Ştiri pe aceeaşi temă

National Geographic Channel analizează dezastrul în care a fost implicat pachebotul de lux Costa Concordia în luna ianuarie a acestui an. Cu peste 4200 de pasageri la bord, vasul a naufragiat pe coasta de vest a Italiei, accidentul soldându-se cu 17 morţi, peste 60 de răniţi şi 15 dispăruţi.

Având premiera miercuri, 29 februarie, de la ora 22.00, documentarul „Costa Concordia" prezintă mărturiile pasagerilor, ale membrilor echipajului şi ale Gărzii de Coastă. Materialele video prezentate pentru prima oară şi grafica computerizată vor contribui la reconstituirea naufragiului.

Documentarul realizează o paralelă între naufragiul vasului Costa Concordia şi cel al Titanicului pentru a explica motivele tragediei şi pentru a vedea dacă dezastrul putea fi prevenit în vreun fel.

Vasul de croazieră Costa Concordia a naufragiat pe 13 ianuarie 2012 după ce s-a apropiat prea mult de ţărmul Italiei şi s-a lovit de stânci, impact ce a produs o spărtura lungă de aproape 50 m şi a dus la scufundarea vasului.

Dacă ţi-a plăcut ştirea, dă-ne LIKE pe Facebook AICI

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările