Topul celor mai admiraţi oameni din lume în 2019: Michelle Obama a detronat-o pe Angelina Jolie

Topul celor mai admiraţi oameni din lume în 2019: Michelle Obama a detronat-o pe Angelina Jolie

Michelle Obama FOTO Guliver/Getty Images

A fost întocmit topul celor mai admiraţi oameni celebri ai planetei pentru anul 2019. Soţia fostului preşedinte al Americii, Michelle Obama (55 de ani) a detronat-o pe actriţa Angelina Jolie (44 de ani), în timp ce Regina Elisabeta a II-a (93 de ani), în clasamentul pentru Regatul Unit, şi fondatorul Microsoft, Bill Gates (63 de ani), îşi menţin poziţiile de pe primul loc.

Michelle Obama şi Bill Gates au fost desemnaţi cei mai admiraţi oameni din lume, potrivit unui nou clasament realizat de YouGov, scrie Daily Mail.
 
Lista YouGov cuprinde 20 de bărbaţi şi 20 de femei, care au fost aleşi ca urmare a chestionarelor la care au răspuns mai mult de 42,000 de persoane din 41 de ţări. 
 
Fosta prima-doamnă a Statelor Unite ale Americii a detronat-o pe Angelina Jolie, ajungând astfel pe primul loc în topul, pentru femei, realizat de YouGov. Pe al doilea loc urmează actriţa, producătoarea de film şi managerul propriului post de televiziune (OWN), Oprah Winfrey, în timp ce Angelina Jolie a ajuns pe locul al treilea, anul trecut revenindu-i prima poziţie. 
 
În topul din lume se mai află mai multe femei din industria divertismentului, printre care Madonna, Taylor Swift, Pryanka Chopra şi Ellen DeGeneres. Şi un număr remarcant de persoane din lumea politică deţin poziţii în clasament, printre acestea fiind Hillary Clinton, Angela Merkel, Theresa May şi Melania Trump.
 
În ceea ce priveşte lista întocmită pentru bărbaţi, se află mai mulţi oameni de afaceri şi staruri din lumea sportului, inclusiv Warren Buffet, Elon Musk, Cristiano Ronaldo şi Lionel Messi. 
 
Miliardarul Bill Gates a rămas cea mai populară figură masculină, aflându-se pe această poziţie încă din 2015. Îl urmează în topul celor mai admiraţi bărbaţi fostul preşedinte al Statelor Unite ale Americii, Barack Obama, pe locul trei clasându-se actorul Jackie Chan. Următoarele poziţii sunt ocupate, în ordine, de preşedintele Chinei Xi Jingping şi de omul de afaceri Jack Ma.  În acelaşi top, Papa Francisc se află pe locul 15.
 
 
Dacă în lume se află pe locul al patrulea, Regina Elisabeta este deţinătoarea primul loc în topul realizat pentru Regatul Unit, în timp ce Michelle Obama ocupă a doua poziţie. 
 

Top 10 cele mai admirate femei din Regatul Unit 


 1. Regina Elisabeta a II-a 
 2. Michelle Obama 
 3. Judi Dench 
 4. J. K. Rowling 
 5. Malala Yousafzai 
 6. Caroline Lucas 
 7. Angela Merkel 
 8. Oprah Winfrey 
 9. Theresa May 
 10. Nicola Sturgeon 
 
În acelaşi timp, alături de Regină, şi David Attenbourgh rămâne cea mai admirată figură din Marea Britanie. Pe locurile următoare se află, în ordine, Barack Obama, Prinţul William şi Prinţul Harry. 
 

Top 10 cei mai admiraţi bărbaţi din Regatul Unit


 1. David Attenborough 
 2. Barack Obama 
 3. Prinţul William 
 4. Prinţul Harry 
 5. Bill Gates 
 6. Dalai Lama 
 7. Nigel Farage 
 8. Prinţul Charles 
 9. Jeremy Corbyn 
 10. Papa Francisc

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: