Tom Hanks a vorbit despre scandalul sexual de la Hollywood: Niciodată nu este prea târziu pentru a face o schimbare

Tom Hanks a vorbit despre scandalul sexual de la Hollywood: Niciodată nu este prea târziu pentru a face o schimbare

Tom Hanks a vorbit despre scandalul sexual de la Hollywood: Niciodată nu este prea târziu pentru a face o schimbare. FOTO: AFP

Tom Hanks a vorbit despre acuzaţiile de hărţuire şi agresiune sexuală care au fost lansate la adresa mai multor personalităţi de la Hollywood, actorul spunând că niciodată nu este prea târziu pentru a face o schimbare, informează hollywoodreporter.com.

Ştiri pe aceeaşi temă

Actorul a vorbit în cadrul unui eveniment organizat de The Hollywood Reporter şi a început prin a prezenta ”partea bună” a industriei cinematografice.

„Sunt multe motive pentru care oamenii lucrează în industria filmului. Să lucrezi la un film este o experienţă care poate crea foarte multă bucurie. Poţi întâlni persoana de care te îndrăgosteşti, poţi râde mult alături de echipă, poţi să îţi capeţi cel mai bun prieten din viaţa ta, poţi lucra cu unul dintre idolii tăi. Aceasta este partea bună a industriei”, a spus Tom Hanks.

„Însă, se pot întâmpla şi lucruri negative. Sunt unele persoane care intră în această industrie pentru că au pierdut puterea în alte domenii de activitate. Am produs un proiect în care cineva a spus: «Există un element de hărţuire în ceea ce se întâmplă aici». Şi imediat ce auzi asta, trebuie să te ocupi de problemă. Vorbeşti cu toată lumea şi afli ce s-a întâmplat”, a adăugat el.

Tom Hanks a primit numeroase premii Emmy în calitate de producător executiv, conducând compania de producţie Playtone. El a vorbit despre motivul pentru care la Hollywood au apărut atât de multe acuzaţii de hărţuire şi agresiune sexuală.

„Poate exista acel comportament de prădător pe platourile de filmare, din cauza gândului:  «Suntem în circ, pe drum şi, prin urmare, regulile chiar se mai aplică? Nu prea se aplică». Mai există gândirea: «Vino şi încearcă să obţii acest loc de muncă de la mine. Vino să îmi demonstrezi că vrei acest loc de muncă». Acesta este un păcat şi este împotriva legii. Este un tip de hărţuire şi de comportament de prădător care încalcă un cod asumat al eticii”, a explicat Hanks.

„Niciodată nu este prea târziu pentru a face o schimbare. Şi aceasta este responsabilitatea oricui îşi doreşte să respecte un cod al eticii profesionale”, a mai spus el.

Tom Hanks, născut pe 9 iulie 1956, este actor, regizor şi producător american de film, care a câştigat de două ori premiul Oscar la categoria ”cel mai bun actor principal”, cu rolurile interpretate în filmele ”Philadelphia” şi ”Forrest Gump”. Starul american a primit alte trei nominalizări la Oscar pentru prestaţiile sale din filmele ”Vreau să fiu mare/ Big”, ”Salvaţi soldatul Ryan” şi ”Naufragiatul”. În palmaresul său se mai află patru Globuri de Aur şi un Urs de Argint, câştigat la Festivalul de Film de la Berlin în 1994, pentru ”Philadelphia”.

citeste totul despre: