Tina Turner, mireasă la 73 de ani. La nuntă vor veni David Bowie, Eros Ramazzoti şi Oprah Winfrey

Tina Turner, mireasă la 73 de ani. La nuntă vor veni David
Bowie, Eros Ramazzoti şi Oprah Winfrey

Tina Turner şi soţul ei, Erwin Bach FOTO Reuters

Cântăreaţa americană Tina Turner (73 de ani), care a obţinut recent cetăţenia elveţiană, s-a căsătorit în secret cu partenerul ei Erwin Bach (57 de ani). Cei doi vor sărbători în cadrul unei ceremonii budiste care va avea loc duminică şi la care vor participa mai multe celebrităţi.

După ce presa internaţională a speculat în ultima perioadă în legătură cu oficializarea relaţiei celor doi, a venit şi confirmarea. Tina Turner şi Erwin Bach s-au căsătorit civil în urmă cu câteva zile, în Kusnacht, în nordul Elveţiei, a declarat un angajat al municipalităţii pentru AFP.

Potrivit presei elveţiene, cuplul va sărbători abia duminica aceasta, pe proprietatea din Kusnacht, alături de 120 de invitaţi, printre care David Bowie, Eros Ramazzoti, Oprah Winfrey şi cântăreaţa Sade. Mireasa va purta o rochie creată de Giorgio Armani.

La începutul acestu an, Tina Turner a devenit cetăţean elveţian. „Sunt foarte fericită în Elveţia, mă simt acasă aici. Nu-mi pot imagina un loc mai bun în care să trăiesc“, a declarat Tina Turner. Cântăreaţa a învăţat limba germană şi s-a mutat în Elveţia în 1995, pentru a locui cu partenerul său de viaţă, Erwin Bach.

Pe numele său real Anna Mae Bullock, Tina Turner s-a născut pe 26 noiembrie 1939, în Brownsville (Tennessee). Tatăl ei lucra pe o plantaţie de bumbac, iar mama ei era de origine indiană. După liceu, Tina Turner s-a mutat la Saint Louis, atunci capitala blues-ului, unde l-a întâlnit pe Ike Turner, un chitarist cu opt ani mai în vârstă decât ea. Consacrarea ei în cariera solo a venit în 1966, odată cu lansarea piesei „River Deep Mountain High“, compusă pentru ea de Phil Spector.

Căsnicia ei a început să se degradeze după ce Ike Turner a devenit dependent de droguri şi abuziv, Tina Turner părăsindu-l pe 2 iulie 1976 şi luând cu ea cei patru copii ai cuplului, dintre care doi pe care soţul ei îi avea dintr-o relaţie anterioară.

În timpul divorţului, ea a renunţat la orice sprijin din partea lui Ike şi la drepturile asupra melodiilor comun şi a început o carieră solo în 1984, la New York. Pe vremea aceea avea datorii de o jumătate de milion de dolari şi trăia doar din ajutorul social. În acelaşi an, la vârsta de 45 de ani, Tina Turner a câştigat patru premii Grammy pentru albumul de revenire „Private Dancer“ şi a apărut, alături de Mel Gibson, în filmul „Mad Max - Beyond Thunderdome“.

Tina Turner s-a retras din viaţa publică după un turneu susţinut între 2008 şi 2009.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: