Tina Turner va deveni cetăţean elveţian

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tina Turner trăieşte în Elveţia de 20 de ani FOTO Reuters
Tina Turner trăieşte în Elveţia de 20 de ani FOTO Reuters

Cântăreaţa americană Tina Turner a devenit rezident al localităţii elveţiene Küsnacht, aflată în apropierea oraşului Zurich-ului. Artista în vârstă de 73 de ani va primi în curând şi cetăţenia elveţiană.

Tina Turner trăieşte în Elveţia de 18 de ani dar, pentru a deveni cetăţean cu drepturi depline în această ţară trebuie să obţină şi avizul favorabil din partea reprezentanţilor Cantonului Zurich şi al Confederaţiei, potrivit Mediafax.

„Sunt foarte fericită în Elveţia, mă simt acasă aici. Nu îmi pot imagina un loc mai bun în care să trăiesc“, a declarat Tina Turner. Ea a apreciat respectul pe care elveţienii îl au pentru viaţa privată.

Tina Turner s-a retras din viaţa publică după un turneu susţinut între 2008 şi 2009. Cântăreaţa a învăţat limba germană şi s-a mutat în Elveţia pentru a locui cu partenerul său de viaţă Erwin Bach. Potrivit publicaţiei elveţiene „Blick“, Tina Turner intenţionează să renunţe la cetăţenia americană atunci când va primi paşaportul elveţian.

Pe numele său real Anna Mae Bullock, Tina Turner s-a născut pe 26 noiembrie 1939, în Brownsville (Tennessee). Tatăl ei lucra pe o plantaţie de bumbac, iar mama ei era de origine indiană. După liceu, Tina Turner s-a mutat la Saint Louis, atunci capitala blues-ului, unde l-a întâlnit pe Ike Turner, un chitarist cu opt ani mai în vârstă decât ea. Consacrarea ei în cariera solo a venit în 1966, odată cu lansarea piesei „River Deep Mountain High“, compusă pentru ea de Phil Spector.

Căsnicia ei a început să se degradeze după ce Ike Turner a devenit dependent de droguri şi abuziv, Tina Turner părăsindu-l pe 2 iulie 1976 şi luând cu ea cei patru copii ai cuplului, dintre care doi pe care soţul ei îi avea dintr-o relaţie anterioară.

În timpul divorţului, ea a renunţat la orice sprijin din partea lui Ike şi la drepturile asupra melodiilor comun şi a început o carieră solo în 1984, la New York. Pe vremea aceea avea datorii de o jumătate de milion de dolari şi trăia doar din ajutorul social. În acelaşi an, la vârsta de 45 de ani, Tina Turner a câştigat patru premii Grammy pentru albumul de revenire „Private Dancer“ şi a apărut, alături de Mel Gibson, în filmul „Mad Max - Beyond Thunderdome“.

Vedete



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite