Teoria sumbră a lui Chirilă: „Finalitatea infractorilor din grupul Dragnea-Vâlcov nu era doar măcelărirea justiţiei“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tudor Chirilă FOTO Petru Ivu/Facebook Tudor Chirilă
Tudor Chirilă FOTO Petru Ivu/Facebook Tudor Chirilă

Actorul şi cântăreţul Tudor Chirilă (44 de ani) comentează dur „măsurile economice descreierate“ luate de Guvern şi este de părere că „gaşca de infractori“ aflată la putere atentează la siguranţa naţională a României. El consideră că românii îşi merită soarta dacă nu vor realiza că schimbările făcute de PSD-ALDE vor fi decontate tot de ei. În plus, el îl critică pe preşedintele Klaus Iohannis pentru una dintre deciziile luate.

Distribuind un articol publicat de HotNews despre cum Guvernul ar vrea să transforme Consiliul Concurenţei în instrument politic, Tudor Chirilă i-a criticat din nou pe cei aflaţi la conducerea ţării. 

Actorul îi numeşte infractori pe liderul PSD Liviu Dragnea, pe Darius Vâlcov, consilierul pe probleme economice al premierului, şi pe ceilalţi oameni din grupul lor şi subliniază că scopul lor nu a fost „doar măcelăria justiţiei“. 

„În niciun caz. Măcelărirea justiţiei s-a făcut cu două scopuri foarte clare: 1. scăparea de puşcărie cu orice preţ şi 2. crearea unui cadru în care hoţia să poată funcţiona nepedesită“, scrie Chirilă pe Facebook. 

Artistul a vorbit şi despre atacul PSD asupra Băncii Naţionale Române, pe care a somat-o să-şi facă datoria şi să apere moneda naţională după prăbuşirea leului. El este de părere că măsurile economice luate sunt „populiste, ilogice, fără fundament“, iar numirile politice în instituţii cheie nu s-au bazat pe un criteriu meritocratic, ci au avut unicul scop „de a controla şi deturna banul public“, iar toate acestea ajung să dea rezultate negative, „cel mai important fiind cursul euro-leu care a luat-o razna“. 

„Sincer mă întreb cât mai durează să realizăm cu toţii că această gaşcă de infractori este un grup care atentează la siguranţa naţională a României. Dacă am ajuns să urmărim o dispută între un şpăgar de cimitir şi guvernatorul băncii naţionale şi, urmărind această dispută, nu facem decât să-l validăm pe infractor, înseamnă că suntem nebuni. Dacă nu realizăm că atacul PSD-ALDE la tot ce înseamnă competenţă, bună credinţă şi normalitate în orice domeniu (sănătate, educaţie, infrastructură, justiţie) nu va fi într-un final plătit decât de cetăţeanul de rând atunci ne merităm soarta“, apreciază Tudor Chirilă. 

Cântăreţul mai spune şi că orice om cu un dram de educaţie financiară înţelege gravitatea lucrurilor care se întâmplă astăzi, însă precizează şi că educaţia financiară minimă lipseşte majorităţii românilor: „Şi atunci ajungem să închidem din nou cercul vicios constatând că un popor deposedat cu bună ştiinţă de educaţie (de orice fel) va fi un popor condus de incompetenţi“. 

Pe de altă parte, Chirilă îl critică şi pe preşedintele Klaus Iohannis pentru că a acceptat-o pe Ecaterina Andronescu în funcţia de ministru al Educaţiei, pe care o consideră principala vinovată pentru situaţia învăţământului. 

„Schimbările nu le fac elitele, schimbările sunt făcute de «average people». Şi atunci n-am să înţeleg niciodată de ce preşedintele ţării care se bate cu pumnii în piept că demarează cel mai important proiect naţional de regândire a educaţiei româneşti nu a făcut gestul minim de a refuza numirea Ecaterinei Andronescu în funcţia de ministru al învăţământului şi care poartă un procent mare de vinovăţie pentru starea în care a ajuns educaţia în România“, scrie artistul. 

În încheiere, Chirilă susţine că salvarea nu va veni nici măcar dacă PSD va pierde alegerile, pentru că pagubele vor fi fiind mult prea mari: „Chiar dacă va pierde alegerile, PSD va lăsa o ţară în flăcări, o populaţie sărăcită, iar măsurile de stingere a incendiului vor fi atât de nepopulare încât PSD va câştiga din nou alegerile următoare. E un scenariu care s-a mai întâmplat şi care funcţionează şi el cu ajutorul memoriei scurte a votanţilor români“.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite