Supermodelul Kate Upton îl acuză pe cofondatorul Guess, Paul Marciano, de hărţuire sexuală. Reacţia designer-ului: „Să se ducă la poliţie“ FOTO

Supermodelul Kate Upton îl acuză pe cofondatorul Guess, Paul Marciano, de hărţuire sexuală. Reacţia designer-ului: „Să se ducă la poliţie“ FOTO

Kate Upton a fost purtătoare de cuvânt pentru Guess, în 2011 FOTO Guliver/Getty Images

Supermodelul Kate Upton, în vârstă de 25 de ani, l-a acuzat pe cofondatorul brandului Guess, creatorul Paul Marciano (65 de ani), de hărţuire sexuală, fără să specifice un incident anume.

Ştiri pe aceeaşi temă

Supermodelul, care a fost imaginea Guess şi model pentru companie în anul 2011, este printre cele mai recente vedete care s-a alăturat mişcării #MeToo, campanie împotriva comportamentului sexual inadecvat, care s-a născut în urma scandalului „Weinstein“, anunţă News.ro. 
 
„Este dezamăgitor că o firmă simbol pentru femei precum Guess încă îl susţine pe Paul Marciano drept directorul creativ“, a scris Upton pe Twitter. 
 
Kate Upton a repetat acest text şi pe Instagram, adăugând: „Nu ar trebui lăsat să-şi folosească puterea în industrie pentru a hărţui sexual şi emoţional femeile“. 

Paul Marciano, cofondator Guess în 1981, este preşedintele şi director de creaţie din 2015. 
Reacţia fashion designer-ului
 
Paul Marciano a răspuns la acuzaţia lui Upton pentru site-ul tabloid TMZ, spunând că nu a atins-o niciodată pe actriţă şi că nu s-au aflat niciodată singuri. El a adăugat că nu îi va cere scuze, pentru că nu a greşit.
 
„Dacă are o acuzaţie, să se adresezei unei instanţe sau poliţiei“, a spus el pentru TMZ.

Cofondatorul Paul Marciano, înconjurat de modele  FOTO Guliver/Getty Images
 
Guess a transmis că va desfăşura o anchetă proprie, dacă va hotărî că este cazul, precizând că modelul nu a făcut deocamdată acuzaţii specifice.
 
Compania a mai transmis că a investigat anterior acuzaţii de comportament neadecvat lansată de două femei la adresa lui Marciano, în noiembrie 2017.
 
Potrivit Guess, în cadrul acestei anchete, la care a contribuit un consiliu extern, nu au putut fi coroborate acuzaţiile, iar consiliul companiei nu a putut determina dacă acestea sunt întemeiate. Marciano a respins şi aceste acuzaţii.
 
Mai mult, acţiunile Guess au scăzut brusc cu 17,7%, până la 15,11 dolari, joi, scăzând cu 250 de milioane de dolari valoarea de piaţă a companiei, în urma recentelor acuzaţii de hărţuire sexuală la adresa cofondatorului companiei. 
 
Upton este căsătorită cu jucătorul de baseball Justin Verlander şi este cunoscută pentru apariţiile ei în Sports Illustrated. Ea a avut şi câteva apariţii în filme. A devenit o purtătoare de cuvânt pentru Guess în 2011. Alte modele care au deţinut această poziţie au fost Claudia Schiffer şi Cindy Crawford, şi mai recent Gigi Hadid.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: