Supermodelul Kate Upton îl acuză pe cofondatorul Guess, Paul Marciano, de hărţuire sexuală. Reacţia designer-ului: „Să se ducă la poliţie“ FOTO

Supermodelul Kate Upton îl acuză pe cofondatorul Guess, Paul Marciano, de hărţuire sexuală. Reacţia designer-ului: „Să se ducă la poliţie“ FOTO

Kate Upton a fost purtătoare de cuvânt pentru Guess, în 2011 FOTO Guliver/Getty Images

Supermodelul Kate Upton, în vârstă de 25 de ani, l-a acuzat pe cofondatorul brandului Guess, creatorul Paul Marciano (65 de ani), de hărţuire sexuală, fără să specifice un incident anume.

Ştiri pe aceeaşi temă

Supermodelul, care a fost imaginea Guess şi model pentru companie în anul 2011, este printre cele mai recente vedete care s-a alăturat mişcării #MeToo, campanie împotriva comportamentului sexual inadecvat, care s-a născut în urma scandalului „Weinstein“, anunţă News.ro. 
 
„Este dezamăgitor că o firmă simbol pentru femei precum Guess încă îl susţine pe Paul Marciano drept directorul creativ“, a scris Upton pe Twitter. 
 
Kate Upton a repetat acest text şi pe Instagram, adăugând: „Nu ar trebui lăsat să-şi folosească puterea în industrie pentru a hărţui sexual şi emoţional femeile“. 

Paul Marciano, cofondator Guess în 1981, este preşedintele şi director de creaţie din 2015. 
Reacţia fashion designer-ului
 
Paul Marciano a răspuns la acuzaţia lui Upton pentru site-ul tabloid TMZ, spunând că nu a atins-o niciodată pe actriţă şi că nu s-au aflat niciodată singuri. El a adăugat că nu îi va cere scuze, pentru că nu a greşit.
 
„Dacă are o acuzaţie, să se adresezei unei instanţe sau poliţiei“, a spus el pentru TMZ.

Cofondatorul Paul Marciano, înconjurat de modele  FOTO Guliver/Getty Images
 
Guess a transmis că va desfăşura o anchetă proprie, dacă va hotărî că este cazul, precizând că modelul nu a făcut deocamdată acuzaţii specifice.
 
Compania a mai transmis că a investigat anterior acuzaţii de comportament neadecvat lansată de două femei la adresa lui Marciano, în noiembrie 2017.
 
Potrivit Guess, în cadrul acestei anchete, la care a contribuit un consiliu extern, nu au putut fi coroborate acuzaţiile, iar consiliul companiei nu a putut determina dacă acestea sunt întemeiate. Marciano a respins şi aceste acuzaţii.
 
Mai mult, acţiunile Guess au scăzut brusc cu 17,7%, până la 15,11 dolari, joi, scăzând cu 250 de milioane de dolari valoarea de piaţă a companiei, în urma recentelor acuzaţii de hărţuire sexuală la adresa cofondatorului companiei. 
 
Upton este căsătorită cu jucătorul de baseball Justin Verlander şi este cunoscută pentru apariţiile ei în Sports Illustrated. Ea a avut şi câteva apariţii în filme. A devenit o purtătoare de cuvânt pentru Guess în 2011. Alte modele care au deţinut această poziţie au fost Claudia Schiffer şi Cindy Crawford, şi mai recent Gigi Hadid.
 
citeste totul despre: