Sting, zgârcit sau risipitor? De ce refuză artistul să lase moştenire copiilor săi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ultimul proiect semnat de Sting, musical-ul „The Last Ship“, este inspirat din copilăria artistului FOTO Wire Photos/Reuters
Ultimul proiect semnat de Sting, musical-ul „The Last Ship“, este inspirat din copilăria artistului FOTO Wire Photos/Reuters

Cu o avere estimată la 180 de milioane de lire sterline, Sting este unul dintre cei mai de succes muzicieni din lume. Cu toate acestea, cântăreţul îşi doreşte ca cei şase copii ai săi să muncească pentru proprii bani şi spune că, oricum, îşi va cheltui toate economiile şi nu va rămâne „mare lucru“ pentru moştenire, scrie dailymail.co.uk.

Pe lângă talentul nativ şi pasiunea pentru muzică,  superstarurile rock au în comun o copilărie nu foarte fericită, de care au încercat să fugă toată viaţa. Şi, în mare parte, au reuşit. De-a lungul carierei sale, Sting, pe numele său real Gordon Sumner, a adunat o avere care se ridică la suma de 180 de milioane de lire sterline, din care nu plănuieşte să lase moştenire foarte mult: „Le-am spus copiilor că nu vor rămâne foarte mulţi bani, deoarce îi cheltuim. Avem numeroase angajamente.“

Pe lângă angajamentele menţionale de cântăreţ  şi cei 100 de oameni din echipa lui, pe care trebuie să-i plătească, mai există un motiv pentru care moştenirea nu se regăseşte printre priorităţiile lui Sting, care se aşteaptă ca cei şase copii ai săi să muncească şi să-şi câştige singuri existenţa.

„Nu plănuiesc să las drept moştenire bani de pe urma cărora copiii mei să trăiască. Toţi trebuie să muncească şi ei ştiu acest lucru foarte bine. Se întâmplă foarte rar să vină să-mi ceară bani, iar eu respect şi apreciez foarte mult acest lucru“, a declarat Sting într-un interviu acordat recent publicaţiei bitranice „Daily Mail“.

Sting în concert la Bucureşti, 31 iulie 2013 FOTO Arhiva Adevărul

Sting Bucuresti iulie 2013 foto Arhiva Adevarul

Fiul unei coafeze şi al unui lăptar, Sting a copilărit în orăşelul Wallsend, din nord-estul Marii Britanii, renumit în lume pentru fabricarea de nave maritime. Într-un mediu săracăcios, Sting, pe vremea accea Gordon Sumner, trebuia să îndure zi de zi lipsurile şi neajunsurile. Astăzi, Sting deţine şapte case în Marea Britanie, Italia şi Statele Unite ale Americii, albumele lui se vând în sute de milioane de exemplare, iar câştigurile sale sunt estimate la 180 de milioane de lire sterline. Dar, pentru ca toate aceste lucruri să devină posible, cântăreţul britanic a trebuit să-şi abandoneze rădăcinile nord-estice şi să se desprindă de familia sa: „Nu am simţit niciodată că apaţin acelui loc (Wallsend – n.r), iar familia mea era disfuncţională din mai multe puncte de vedere. Părinţii mei nu erau fericiţi împreună.“

image

Copilăria artistului, în vârstă de 62 de ani, a fost sursa de inspiraţie pentru cel mai nou proiect al său, musical-ul „The Last Ship“, ce a avut premiera în Chicago săptămâna trecută. Spectacolul spune povestea unui tânăr care fuge de acasă şi se întoarce peste 15 ani, pentru a descoperi că este tatăl unui copil. Cu ajutorul unei nave maritime, acesta părăseşte din nou oraşul.

Alegerea unui vas nu este întâmplătoare. Bunicul lui Sting a fost constructor de nave, iar apropiaţii se aşteptau ca micuţul Gordon să urmeze o carieră asemănătoare, nicidecum să cucerească o lume întreagă cu vocea sa şi o chitară.

„Ironia este că mă întorc în Wellsend, locul de care am fugit toată viaţa şi am făcut tot ce mi-a stat în puteri pentru a pleca de acolo. Dar trebuie să ne întoarcem în locul din care provenim şi să-l onorăm cum se cuvine. Eu vreau să celebrez oraşul din care provin“, a spus Sting referitor la spectacolul „The Last Ship“.

Pseudonimul Sting (trad. ac sau înţepătură) vine de la faptul că, în tinereţe, artistul obişnuia să poarte un jerseu dungat, colorat în galben şi negru, modelul aducând aminte de corpul unei viespi.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite