Speranţa moare ultima la „Dansez pentru tine“

Speranţa moare ultima la „Dansez pentru tine“

Concurenţii "Dansez pentru tine"

Cel de-al unsprezecelea sezon al emisiunii începe în această seară, la Pro TV, de la ora 20.30, şi cuprinde câteva schimbări faţă de ritmul cu care a obişnuit telespectatorii. Corina Bud, Corina Caragea, Lavinia, Roxana Ionescu, Florin Piersic jr, Cove, Augustin Viziru, Costin Sforaru şi perechile lor vor aduce la viaţă dansuri populare ale altor ţări.

Ştiri pe aceeaşi temă

Speranţa este ceea ce îi leagă pe concurenţii şi pe vedetele care le susţin visul în sezonul care începe în această seară.  

- Eduard Ionuţ Vasile, partenerul cântăreţei Corinei Bud, are o familie cu nouă membri, în care de curând a fost primită cu drag o pereche de gemene. Mama lui Edi, cum este alintat, este în concediu postnatal, iar tatăl lui lucrează ca spălător de vase într-un restaurant. Fratele mijlociu al lui Eduard a avut un accident la trei ani, atunci când s-a ales cu arsuri pe tot corpul şi are nevoie de grefe de piele. Edi a muncit pentru familia sa încă de la 10 ani, întâi a împachetat cearceafuri şi apoi a lucrat la o croitorie. A trebuit să renunţe la visul său de a fi artist, în clasa a X-a, când a fost nevoit să se retragă de la Liceul Tonitza. Acum el creează haine pe care le vinde pe internet.

- Cântăreaţa Lavinia Pârva şi Decebal Negoiţă luptă pentru fiul lui Decebal, Vlăduţ, care s-a născut cu sindromul Down, dar a fost diagnosticat şi cu o malformaţie la inimă. Vlăduţ ar putea deveni un adult independent, însă are nevoie de  kinetoterapie, logopedie, terapie prin joc, ABA - şedinţe care ar trebui să aibă loc zilnic şi care costă foarte mult.

- Prezentatoarea ştirilor sportive de la Pro TV, Corina Caragea, îl are ca partener pe Ştefan Gheorghiu. Sora acestuia, Camelia, a suferit un grav accident de circulaţie, în urma căruia a rămas imobilizată la pat, în Spitalul Mangalia, secţia Neuromotorie. Ştefan, care are grijă şi de cei doi nepoţi ai săi, vrea să-şi ajute sora cu tratamentele de recuperare şi, pentru a fi alături de ea, a renunţat la slujba de maseur terapeut. Mama lui Ştefan are o pensie mică şi are şi ea probleme de sănătate.

- Ştefan Rebeja, susţinut de vedeta TV Roxana Ionescu, vine dintr-o familie caldă, dar săracă, un clan care i-a ajutat pe cei din satul lui, cu riscul de a nu avea ce mânca. Fraţii lui au fost nevoiţi să emigreze, iar Ştefan, care şi-a dorit să fie dansator, nu şi-a putut permite profesorii şi antrenamentele scumpe obţinute de colegii lui.

- Gabriel „Cove" Coveşeanu o susţine prin dans pe Claudia Anamaria Raea, o tânără care-şi doreşte să-şi ajute mama să primească o locuinţă. Tatăl Claudiei a abuzat de fratele acesteia, Daniel. Fratele mai mare al Claudiei, care are alt tată, a descoperit în primul an de facultate că suferă de schizofrenie paranoidă şi a fost internat într-un spital de boli mentale. Mama Claudiei a avut un accident de maşină în urma căruia a rămas cu o pareză facială şi suferă de dureri ale spatelui şi picioarelor. Pensia este foarte mică, iar Claudia a fost nevoită să lucreze într-un salon de masaj erotic. Ea vrea să facă o facultate şi să-şi schimbe viaţa.

- Costin Sforaru dansează pentru Mădălina Corduneanu şi pentru mama acesteia, ambele abuzate de tatăl Mădălinei timp de 10 ani. Fata a trebuit să urmeze clasa a patra acasă, singură, pentru că profesorilor ei le era teamă de tatăl ei, care venea la şcoală şi-i ameninţa cu cuţitul. Ar fi putut merge la lotul de gimnastică ritmică, însă tatăl ei nu i-a dat acordul pentru o plecare în străinătate. În urma divorţului, Mădălina şi mama ei stau într-o garsonieră, în timp ce tatăl fetei a păstrat apartamentul cu trei camere. Mama ei este bolnavă şi nu-şi poate purta singură de grijă.

- Augustin Viziru este partenerul Aurorei Tonea, care a suportat certurile dintre părinţii ei în copilărie, cauzate de alcool, un divorţ şi o nouă căsnicie a mamei sale. Aurora a plecat la muncă în Olanda, însă tatăl ei vitreg a fost lovit de fulger şi a murit.

- Tânăra s-a întors în ţară pentru a-şi ajuta mama şi fratele mic. Mama Aurorei  s-a adâncit în depresie. Tatăl Aurorei a fost bolnav de cancer, dar încă are probleme cu alcoolul, iar sora fetei a fost dependentă de droguri.

- Florin Piersic jr şi partenera sa, Alina Atodiresei, vor dansa pentru familia Alinei. Tatăl ei este bolnav, operat de hernie şi suferind de ulcer, şi cu toate acestea este nevoit să plece frecvent din ţară, pentru că lucrează ca şofer. Familia şi-a vândut maşina pentru a plăti operaţia tatălui. Mama Alinei are şi ea probleme de sănătate. Tânăra îşi doreşte să-şi reunească familia şi să le ofere tot ce au nevoie.

60.000 de euro este valoarea marelui premiu pentru care luptă opt perechi.

Dansuri şi fracturi

Publicul a avut deja şansa să-i cunoască pe noii concurenţi. Cele opt perechi au fost prezentate vinerea trecută, în a treia semifinală de la „Românii au talent". Cele opt perechi de concurenţi vor îmbrăca straie colorate, specifice portului popular al minorităţilor care trăiesc în România, reprezentate în concurs. Concurenţii nu trebuie să înveţe doar paşii de dans, ci şi să spună o poveste a minorităţii pe care o reprezintă.

Dansul minorităţilor, una dintre noutăţi

Florin Piersic jr va fi Zorba Grecul, iar el şi partenera lui, Alina, vor reproduce un dans grecesc, în atmosfera unei taverne. Lavinia şi Decebal vor dansa „ruseşte", în pas Kalinka, mai lent, şi apoi într-un ritm alert. Corina Caragea şi Ştefan îşi vor demonstra talentul la italianul tarantella. Corina Bud şi Eduard aduc în ringul visurilor paşi germanici, mai exact „fuga lolelor din Agnita".

Roxana Ionescu şi Ştefan aduc dansul maghiar, care spune povestea femeilor ce pregătesc pânza pentru cămăşile bărbaţilor. Augustin Viziru şi Aurora sărbătoresc recolta bogată, printr-un dans bulgăresc. Cove şi Claudia redau un dans sârbesc, în care bărbaţii şi femeile se ceartă puţin, dar apoi se împacă. Costin Sforaru şi Mădălina au învăţat un dans ucrainean, plin de romantism. Ca de obicei, vedetele au aflat pe pielea lor cât de greu e să dansezi pentru un vis. Lavinia şi-a fisurat o coastă încă din prima săptămână de antrenament şi are o inflamaţie a ligamentelor şi probleme cu calcaneul. Augustin Viziru are piciorul umflat din cauza unei entorse la gleznă.

Accidentări şi dureri

Costin Sforaru are probleme cu muşchiul peronian şi cu tibia, iar partenera sa, Mădălina, are ligamentele colaterale de la genunchi ciupite. Roxana Ionescu are întindere şi dureri intercostale. Corina Bud are febră musculară insuportabilă. Corina Caragea are picioarele parcă ciuruite de vânătăi şi dureri de călcâie. Claudia, partenera lui Cove, are probleme şi dureri foarte mari de genunchi, iar Florin Piersic a repetat pâna la epuizare stilurile primei ediţii alături de partenera sa, Alina. De la prima ediţie din această seară, votul juriului şi al publicului vor trimite primele două perechi la duel.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările