Soţul cântăreţei Céline Dion, ceremonie funerară grandioasă. Primele declaraţii ale vedetei: „Trebuie să merg mai departe fără el, dar pentru el“ FOTO

Soţul cântăreţei Céline Dion, ceremonie funerară grandioasă. Primele declaraţii ale vedetei: „Trebuie să merg mai departe fără el, dar pentru el“ FOTO

Céline Dion trece printr-o perioadă extrem de dificilă, după ce şi-a pierdut în aceeaşi săptămână atât soţul, cât şi fratele din cauza cancerului FOTO Getty Images

Cântăreaţa Céline Dion (46 de ani) şi-a luat rămas-bun de la soţul ei, René Angelil, care a murit din cauza cancerului, într-o ceremonie funerară grandioasă, organizată, vineri, la Notre-Dame Basilica din Montreal, unde cei doi s-au căsătorit în urmă cu 21 de ani, potrivit cbsnews.com.

Ştiri pe aceeaşi temă

După decesul lui René Angélil, prim-ministrul din Québec, Philippe Couillard, a oferit familiei îndoliate unul dintre cele mai înalte onoruri oficiale ale provinciei canadiene. În Québec, funeraliile naţionale reprezintă al doilea tip de funeralii ca grad de importanţă după funeraliile de stat, care sunt rezervate foştilor prim-miniştri, scrie Mediafax. 
 
Astfel, René Angélil a fost înmormânatat, vineri, la Montreal, într-o ceremonie grandioasă, care a fost transmisă în direct, la TV şi online, şi la care au participat, pe lângă familia sa, aproximativ 700 de persoane, inclusiv oameni politici canadieni.
 

Hit-urile semnate de Céline Dion s-au auzit la înmormântarea soţului ei

Céline Dion, foarte îndurerată, dar în acelaşi timp foarte elegantă, purtând o rochie şi un voal negre, a fost însoţită la funerarii de cei trei copii ai săi – René Charles, în vârstă de 14 ani, şi gemenii Eddy şi Nelson, în vârstă de cinci ani. Alături de cântăreaţă a fost şi mama acesteia, Therese (88 de ani).
 
inmormantare sot celine dion
Céline Dion, alături de cei trei copii, René Charles şi gemenii Eddy şi Nelson FOTO Getty Images
 
Ceremonia a fost bine orchestrată, astfel cântăreaţa şi familia sa au sosit la biserica catolică unde au avut loc funerariile în timp ce în fundal se auzea melodia sa „Trois heures vingt“, potrivit Reuters. De asemenea, la ieşirea din biserică, oamenii au întâmpinat-o pe cântăreaţă cu aplauze şi ovaţii, în timp ce se putea auzi unul dintre hit-urile care i-au marcat cariera, „Pour que tu m’aimes encore“. După ceremonia funerară, sicriul cu trupul neînsufleţit al lui René Angelil a fost înmormântat în cimitirul Notre-Dame-des-Neiges din Montreal. 
 
inmormantare sot celine dion
René Charles, cel mai mare fiu al cuplului, alături de mama sa FOTO Getty Images
 

Copiii cuplului, omagii emoţionante

René-Charles, fiul în vârstă de 14 ani al cuplului, care a fost creştinat în aceeaşi biserică, a susţinut un discurs emoţionant la ceremonia funerară a tatălui său. „15 ani nu reprezintă o perioadă destul de lungă pentru a-ţi cunoaşte tatăl. A avut o viaţă aglomerată, dar ne-am cunoscut jucând golf, poker, gătind împreună. Legătura a devenit din ce în ce mai puternică. Mi-ai lăsat numeroase amintiri frumoase pe care să le împărtăşesc fraţilor mei mai mici. Pe măsură ce vor creşte, o să mă asigur să le transmit învăţămintele tale. Am fost norocos să mă nasc într-o familie în care există atât de multă iubire. Tată, îţi promit că toţi ne vom ridica la standardele tale. Te iubesc, tata“, a spus acesta.
 
Patrick Angelil, un alt fiu al lui René Angelil, dintr-o relaţie anterioară, i-a adus la rândul său un tribut tatălui său: „El nu a ratat nicio şansă de a ne spune cât de mult ne iubeşte. Acum, mai mult ca niciodată, realizăm cât de norocoşi am fost să avem un tată care nu a ezitat niciodată să ne spună aceste preţioase cuvinte.“
 
De altfe, Dion, prin intermediul jurnaliştilor revistei „People“, le-a mulţumit celor care i-au sprijinit familia în aceste momente tragice: „Sprijinul pe care l-am primit a fost o binecuvântare. Am înţeles că, într-un fel, cariera mea a fost opera lui de artă, cântecul lui, simfonia lui. Gândul că o va lăsa neterminată l-ar fi rănit profund. Am realizat că trebuie să continui fără el, dar pentru el.“
 
 
Tot revista „People“ a scris şi despre cum se simte vedeta, potrivit declaraţiilor făcute de o sursă apropiată: „Inima îi este în bucăţi. Suferă foarte mult, dar încearcă să fie puternică.“ Pe de altă parte, Annie Horth, stilista vedetei, a mărturisit că „René a fost suficient de generos pentru a-şi planifica singur înmormântarea. Ea trece împăcată peste această cumpănă.“

inmormantare sot celine dion
 
René Angélil a murit la vârsta de 74 de ani, „după o lungă şi curajoasă luptă cu cancerul“, după cum au anunţat reprezentanţii acestuia. Tragedia este cu atât mai mare cu cât la doar două zile după moartea soţului, Dion şi-a pierdut şi fratele tot din cauza cancerului. Daniel Dion, în vârstă de 59 de ani, a murit după ce cancerul i-a afectat creierul, limba şi gâtul.
 
Într-un interviu din august 2015, Céline Dion a dezvăluit faptul că soţul ei, René Angélil, doreşte să îşi petreacă ultimele clipe din viaţă alături de ea şi să moară în braţele sale.
   
inmormantare sot celine dion
 
Céline Dion şi René Angélil, care a fost şi managerul şi mentorul cântăreţei, s-au căsătorit în 1994. Ei au avut împreună trei copii - René Charles, în vârstă de 14 ani, şi gemenii Eddy şi Nelson, în vârstă de cinci ani. Angélil a mai avut trei copii dintr-o relaţie anterioară, respectiv pe Anne-Marie, Patrick şi Jean-Pierre.
 
Céline Dion s-a născut pe 30 martie 1968, în Canada, într-o familie melomană cu 14 copii. Cântăreaţa a cucerit, pe rând, Quebecul, Franţa şi, în cele din urmă, Statele Unite. În cei peste 25 de ani de carieră, Céline Dion a primit numeroase premii muzicale şi a vândut peste 200 de milioane de albume.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările