Soţia lui Robin Williams, noi declaraţii despre boala artistului: „A fost unul dintre cele mai groaznice cazuri pe care le-au întâlnit specialiştii“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Susan Schneider, soţia actorului Robin Williams care s-a sinucis în 2014, spune că lupta artistului cu demenţa difuză cu corpi Lewy a fost „cea mai grea luptă din viaţa lui“.

Susan a vorbit despre soţul său în discursul de acceptare a premiului „Angel Harvey Heart of a Patriot“ din partea USO, în numele lui Robin Williams, care a avut loc la Chicago săptămâna trecută, arată Mirror.

Aceasta crede că soţul ei în vârstă de 63 de ani s-a sinucis în august 2014 din cauza bolii sale cerebrale, care este a doua cea mai frecvent întâlnită formă de demenţă după Alzheimer şi care provoacă niveluri sporite de anxietate, tuburări de memorie, halucinaţii şi afectează mişcarea (tremur, instabilitate a corpului, rigiditate musculară). Boala a fost diagnosticată în urma autopsiei, iar Susan şi-a unit acum forţele cu American Brain Foundation pentru „tratarea tuturor bolilor de creier“.

În timpul discursului de acceptare a premiului, în numele soţului său, Susan a spus: „Cea mai mare luptă a vieţii sale a fost împotriva demenţei cu corpi Lewy. Aceasă boală îngrozitoare atacă creierul. Indiferent de numărul medicilor la care am mers, simptomelor pe care le-am urmărit şi testele pe care le-am făcut, de abia la autopsie am aflat că ne luptam fără să ştim cu o boală mortală. O boală care nu are vindecare. Efectele devastatoare ale corpilor Lewy asupra creierului lui Robin au fost unele dintre cele mai groaznice cazuri cu care s-au întâlnit vreodată specialiştii. Cu toate acestea, inima lui a rămas puternică.“

„În 1945, Societatea Americană de Cancer a pus toate formele de cancer pe o hartă comună şi le-a numit simplu «cancer». Au văzut-o ca pe o singură boală şi şi-au propus să atace toate manifestările acesteia. Este timpul să procedăm în acelaşi fel cu creierul, combinând cunoştiinţele medicale, finanţarea, cercetările şi eforturile pentru a privi boala creierului ca un întreg. M-am alăturat American Brain Foundation şi misiunii lor nobile de a vindeca toate bolile de creier. Împreună putem deschide calea unei noi ere a îngrijirii creierului, unde depistarea prematură, tratamentele şi prevenirea devin realitate“, a mai spus soţia actorului.

Susan a comparat bătălia dusă de Robin cu cea a militarilor şi a femeilor din America şi a spus că dragostea ei pentru el a ajutat-o să meargă mai departe după moartea lui. „Sunt aici cu dumneavoastră datorită inimii soţului meu. Robin a avut inima unui patriot. Nu mă pot gândi la un premiu mai potrivit pentru el şi nici altul de care el să fie mai mândru să-l primească, în special în prezenţa dumneavoastră. Robin a fost, de asemenea, un războinic şi, ca mulţi dintre cei mai buni soldaţi şi femei ale noastre, a avut lupte de dus“, a explicat femeia.

„Stau plină de speranţă în faţa dumneavoastră. Dragostea pe care eu şi soţul meu am împărtăşit-o a fost valiza şi ghidul meu. Dragostea pe care o oferiţi, alegând să transformaţi cele mai negre zile ale voastre în cele mai bune zile ale altcuiva, devotamentul şi grija faţă de ceilalţi îmi dau putere“, a încheiat Susan.

La începutul lunii octombrie, văduva actorului a scris un text sfâşietor în care descrie lunile „tragice şi dureroase“ de dinainte ca artistul să se sinucidă.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite