Sophia Loren, Claudia Cardinale, Ornella Muti şi Monica Bellucci, zeiţele ecranului. Ce viaţă palpitantă au avut

Sophia Loren, Claudia Cardinale, Ornella Muti şi Monica Bellucci, zeiţele ecranului. Ce viaţă palpitantă au avut

Claudia Cardinale are acum 82 de ani. (Foto: arhivă)

Într-o vreme în care bătrâna Italie se reface după cel mai greu test de anduranţă al lumii moderne, să ne amintim despre cele care i-au dat o aură nemuritoare în constelaţia filmului, dar şi în marele atlas al frumuseţii.

Claudia Cardinale

Rivală a Sophiei Loren, dar şi a mult mai experimentatei Gina Lollobrigida, această Brigitte Bardot a Italiei, „varianta brunetă, cu ten măsliniu“, şi-a petrecut peste şase decenii pe platourile de filmare. Interesant este că, la momentul descoperirii ei, vorbea franceza, araba şi dialectal sicilian, astfel că, la primele sale filme, vocea i-a fost dublată în italiană.

Se întâmpla asta datorită mediului în care s-a născut şi a crescut, cel din La Goulette, lângă Tunis, unde bunicul său matern ajunsese din Sicilia, traversând Mediterana într-o barcă. Cum în familie se vorbea dialectul sicilian, iar la şcoala din Cartagina profesorii predau în limba franceză, Claudia era de mică bilingvă, la fel ca sora ei, Blanche, şi visa să devină învăţătoare. Nimic, însă, nu o pregătea pentru ce avea să-i fie hărăzit după ce a fost desemnată „cea mai frumoasă italiancă din Tunisia“.

Citeşte continuarea aici!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: