Solistul grupului Village People interzice clubului de baschet L.A. Clippers să îi difuzeze piesele din cauza unor declaraţii rasiste

Solistul grupului Village People interzice clubului de baschet L.A. Clippers să îi difuzeze piesele din cauza unor declaraţii rasiste

Victor Willis, solistul grupului Village People, a interzis echipei de baschet L.A. Clippers să difuzeze muzica trupei din cauza unor declaraţii rasiste ale preşedintelui echipei

Victor Willis, solistul grupului Village People, a interzis echipei de baschet L.A. Clippers să difuzeze muzica trupei, inclusiv celebra piesă „Y.M.C.A.“, atunci când joacă pe teren propriu, din cauza unor declaraţii rasiste ale preşedintelui echipei.

Victor Willis, care, potrivit presei americane, deţine drepturile de autor pentru această piesă pop celebră, a publicat următorul mesaj pe Twitter: „Donald Sterling, nu mai ai voie să difuzezi «Y.M.C.A.» şi nicio altă piesă a mea la jocurile echipei L.A. Clippers.“, informează TMZ.com.

Agentul de presă al cântăreţului spune că acesta este foarte serios în privinţa deciziei sale şi îi va trimite lui Donald Sterling o înştiinţare oficială în acest sens în cursul zilei de luni.

„Y.M.C.A.“ este un cântec disco lansat de grupul Village People în 1978, considerat cel mai mare hit al formaţiei americane. Piesa a ajuns pe locul al doilea în topul american şi pe primul loc în topul britanic la începutul anului 1979. „Y.M.C.A.“ a devenit de atunci unul dintre puţinele single-uri din lume care s-au vândut în peste 10 milioane de copii.

Cântecul a rămas extrem de popular până în zilele noastre şi este difuzat adeseori în pauzele de la numeroase evenimente sportive din Statele Unite şi Europa. Publicul de la acele competiţii obişnuieşte să danseze pe ritmurile piesei „Y.M.C.A.“ şi să îşi folosească braţele pentru a forma cele patru litere care compun titlul cântecului, profitând de ocazie pentru a face mişcare şi pentru a se dezmorţi. Totodată, piesa şi-a păstrat nivelul uriaş de popularitate datorită statutului ei de „imn disco“ şi „imn gay“, chiar dacă multe persoane care o apreciază nu sunt deloc implicate în cultura disco sau în cea gay.

Afirmaţiile cu caracter rasist făcute recent de Donald Sterling, preşedintele echipei de baschet Los Angeles Clippers, au stârnit un val de indignare în Statele Unite.

Site-ul TMZ, specializat în viaţa celebrităţilor, a lansat cazul Sterling, după ce a publicat o discuţie de zece minute între un bărbat, prezentat ca Donald Sterling şi o femeie de circa 20 de ani, identificată ca V. Stiviano, fosta iubită a magnatului american.

Donald Sterling, în vârstă de 80 de ani, i-a reproşat fostei sale iubite că a publicat pe contul de Instagram o fotografie în care apărea alături de Magic Johnson, fost star al Los Angeles Lakers. „Pe contul tău de Instagram de rahat nu trebuie să te arăţi alături de negri", i-a spus el femeii, care i-a reamintit faptul la rândul ei faptul că ea este de origine mexicană şi afroamericană.

„Te poţi culca cu negri, poţi să-i aduci la tine, poţi face ce vrei cu ei, dar măcar nu le face publicitate şi să nu-i aduce la meciurile mele“, spunea Donald Sterling în acea înregistrare.

Vizat direct, Magic Johnson a anunţat pe contul său de Twitter că nu va mai asista la vreun meci al echipei L.A. Clippers, „atât timp cât Sterling va fi preşedinte“. „El nu mai are dreptul de a fi proprietar în NBA. Îl consideram un prieten. Să facă astfel de comentarii despre mine, despre negrii americani şi alte minorităţi este inacceptabil în societatea noastră şi în campionatul nostru“, a subliniat celebrul jucător de baschet american.

Şi preşedintele SUA, Barack Obama, s-a exprimat în acest caz. „Când persoane ignorante se laudă cu ignoranţa lor, nu poţi face mare lucru decât să le laşi să vorbească“, a spus Obama, evocând afirmaţii „extrem de ofensatoare“ şi rasiste.

Conducătorii NBA au decis să deschidă o anchetă, aceasta urmând să fie finalizată marţi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: