Sinéad O'Connor, prima apariţie pe scenă după ce s-a convertit la islam. Momentul în care interpretează hitul care a făcut-o celebră a devenit viral VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cântăreaţa irlandeză Sinead O’Connor (52 de ani) a revenit pe scenă, la mai bine de un an după convertirea sa la islam, şi a interpretat hitul „Nothing Compares 2 U“ purtând straie islamice, o abaya roşie şi hijab.

Invitată la ediţia irlandeză a emisiunii „Late Late Show“, artista, care s-a convertit în 2018 la islam, a interpretat hitul care a făcut-o celebră, „Nothing Compares 2 U“, şi „Rainy Night in Soho“. 

Înregistrarea, publicată pe Twitter, a devenit virală şi a înregistrat 1,6 milioane de vizualizări. 

„Mulţumesc foarte mult tuturor. Am avut cea mai frumoasă seară“, a spus pe scenă cântăreaţa. 

Tot în cadrul show-ului, Sinead O' Connor a vorbit şi despre motivele pentru care a ales să se convertească la islam, scrie irishtimes.com. 

„Am găsit o casă în această religie“, a spus artista, care şi-a schimbat numele în Shuhada Sadaqat.

„Dacă ai studia Coranul, ai realiza că ai fost musulman toată viaţa fără să-ţi dai seama. Asta mi s-a întâmplat mie“, i-a spus cântăreaţa gazdei show-ului, Ryan Tubridy. 

„Am 52 de ani, am crescut într-o Irlandă foarte diferită de cea care există acum. Era o ţară foarte asuprită din punct de vedere religios. Toată lumea era nemulţumită, nimeni nu simţea bucurie în Dumnezeu“, a continuat O’Connor, după care a mărturisit că a studiat scrierile din diverse religii.

„Am lăsat islamul mai la urmă, pentru că aveam atâtea prejudecăţi. Este un mod de a gândi. Ai putea fi aproape musulman fără să fii musulman. Un musulman este doar o persoană care crede că nimic din univers nu trebuie adorat în afară de Dumnezeu. În acelaşi mod aş fi îmbrăţişat creştinismul, există lucruri care îmi plac şi sunt lucruri care nu-mi plac, lucruri cu care mă identific şi lucruri cu care nu mă identific. Dar cu islamul am simţit cu adevărat că sunt acasă.“

De asemenea, întrebată dacă este fericită cu viaţa ei, Sinead O’Connor a mărturisit că acum se simte „ca la 17 ani“. 

În ceea ce priveşte decizia de a purta hijabul, Sinead a spus: „Îl port atunci când simt. Nu există reguli ca atare. Îl port pentru că îmi place. Pentru mine, hijab-ul este ca atunci când purtam un crucifix“.

   

Într-un mesaj publicat pe Twitter, ea a mulţumit fanilor pentru sprijinul acordat: „Vreau să le mulţumesc tuturor pentru dragostea şi sprijinul arătate în acest weekend.“

De asemenea, cântăreaţa a ţinut să-şi ceară iertare pentru mesajul rasist publicat pe Twitter, în urmă cu un an, în care mărturisea că nu mai vrea să petreacă timp cu oamenii albi, pentru că sunt „dezgustători“, potrivit thebl.com. 

Atunci, mesajul rasist al cântăreţei a stârnit un val de furie pe reţelele de socializare. „Am fost supărată rău în legătură cu albii. Nu erau declaraţii adevărate şi nu sunt nici acum. Au fost declanşate de islamofobia care a fost descărcată asupra mea. Vă cer scuze pentru durerea cauzată. A fost unul dintre numeroasele mesaje nebuneşti“, s-a scuzat cântăreaţa. 

Sinead O’Connor va susţine câteva concerte luna viitoare la Dublin, Galway, Cork şi Wexford. 

Sinead O'Connor, preocupată de religie încă din anii '90

De-a lungul timpului, cântăreaţa a vorbit public, cu diverse ocazii, despre religie. În 1992, ea a stârnit controverse după ce a rupt o fotografie a Papei Ioan Paul II în direct în emisiunea „Saturday Night Live“. După acel gest care a şocat publicul american, cântăreaţa a spus: „Luptaţi împotriva duşmanului adevărat!“.

De asemenea, ea a criticat cu vehemenţă Biserica Catolică din cauza felului în care aceasta a ascuns abuzurile sexuale comise de preoţi. Şapte ani mai târziu, a fost făcută preot al unei biserici independente din Lourdes. Biserica Catolică, care nu permite femeilor să devină preoţi, nu a recunoscut ceremonia.

Artista irlandeză, diagnosticată cu tulburare bipolară în urmă cu mai bine de un deceniu, a vorbit de mai multe ori în public despre afecţiunile sale şi a încercat în repetate rânduri să se sinucidă. 

Sinead O'Connor, născută pe 8 decembrie 1966, la Dublin, este o cântăreaţă şi compozitoare irlandeză. Cel mai de succes single al ei, „Nothing Compares 2 U“, a fost compus de Prince. 

Artista irlandeză, cunoscută nu doar pentru calităţile ei interpretative, ci şi pentru declaraţiile sale polemice şi extravaganţei vestimentare, are în palmares numeroase trofee, inclusiv un premiu Grammy şi trei MTV Video Music Awards.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite