Sexy brazilianca românului Bîrleanu

Sexy brazilianca românului Bîrleanu

Ana Catharina are o carieră de succes în modelling

Ana Catharina a început modellingul la şase ani, iar acum, la 25, poate spune că a defilat pentru toate marile case de modă. Tânăra, unul dintre modelele favorite ale regretatului creator Alexander McQueen, a ajuns în România anul trecut, împreună cu soţul ei, modelul român Andre Bîrleanu.

După ce a locuit în Rio de Janeiro şi la New York, Ana s-a mutat pentru un timp la Bucureşti, unde şi-a urmat soţul, pe Andre (28 de ani), a cărui familie locuieşte aici. De patru luni, cei doi au şi o fetiţă, pe nume Eva Sofia. Şi Andre, jumătate rus, jumătate român, a trăit mai mult de zece ani în America, unde a plecat chiar după ce a terminat liceul. Acolo el şi-a început cariera în domeniul modei, după ce a fost descoperit, în New York, de un scout într-o împrejurare cel puţin ciudată: era murdar şi plin de ulei de motor, încercând să-şi repare motocicleta.

Citiţi şi: Robert Steger este luptătorul reşiţean pasionat de modeling

Deoarece cuplul ştie că este foarte avantajos să aibă agenţii peste tot în lume (Ana şi Andre au reprezentanţi în toate oraşele cheie ale modei - New York, Paris, Milano sau Londra), la venirea în România, cei doi au decis să aibă şi aici un reprezentant, agenţia MRA Models. Deşi în România sunt ca într-o vacanţă, Ana a apărut în câteva reviste pentru femei, iar Andre are în plan un posibil proiect cu o televiziune comercială. Viaţa celor doi nu este însă una liniştită, deoarece, ca toate modelele, ei trăiesc mai tot timpul cu bagajele făcute, aşteptându-se să fie contactaţi de vreun agent pentru o slujbă.

Viaţa într-o valiză

Dacă îi întrebi unde este acasă pentru ei, nu ştiu cum să răspundă: „Casa noastră e lumea, eu acum îmi doresc foarte mult să-mi cumpăr o casă unde chiar să pot spune că este acasă. Acum de exemplu, am lucruri împrăştiate peste tot, în America, în Brazilia, în România. Avem hainele în cutii, nu mai vorbesc de cărţi, mobilă", spune Ana. Povestea vieţii în valiză a început pentru Ana de când era adolescentă. „Am început să lucrez ca şi model încă din copilărie, aveam vreo cinci sau şase ani, însă în industrie am intrat la 17 ani, când am fost descoperită de un scout, într-un mall", povesteşte ea. Abia patru ani mai târziu, cariera Anei a început să ia avânt. După mai multe campanii locale, Ana a plecat la New York, iar de acolo a ajuns să fie prezentă încet-încet în toate marile oraşe ale modei. În portofoliul Anei se numără nume importante din industria modei, de la Chanel şi Dior până la Armani şi Versace. Ea nu s-a oprit însă numai la show-uri de modă. „Acum cheia supravieţuirii este să-ţi lărgeşti orizonturile, trebuie să faci reclame, să apari în reviste, să te implici în campanii. Faci mai multe lucruri pentru că atunci când unul dintre aceste domenii are o cădere, te îndrepţi către cele care ţi-au mai rămas", spune Ana.

„Între mine şi McQueen s-a creat o legătură"

Aşa a ajuns tânăra să lucreze pentru regretatul creator de modă Alexander McQueen, cu şase luni înainte ca acesta să se stingă din viaţă. „Am ajuns să-l cunosc destul de bine, pentru că eu eram modelul după care se luau măsurile pentru colecţii. În ultima vreme chiar mi-am dat seama că avea o stare depresivă, dar nu mă aşteptam să se sinucidă. Nu spun că mi-ar fi spus mie lucruri personale, însă am simţit că s-a creat o legătură între noi", îşi aminteşte modelul.

Ana recunoaşte că în această industrie este greu să ajungi sus. „Nu întotdeauna sunt alese cele mai frumoase fete. Asta pentru că, piaţa este saturată de un anumit tip de model, iar specialiştii vor fete cu feţe, exotice, pentru că aşa se diferenţiază de concurenţă", conchide Ana.

"Acum, în modă, ca să supravieţuieşti trebuie să-ţi lărgeşti orizonturile. Ca model trebuie să faci reclame, să apari în reviste, să te implici în campanii."
Ana Catharina model

"E o viaţă frumoasă, dar plină de sacrificii. Oriunde mergem, schimbăm programul de somn, meniul, vremea e alta, cultura e diferită."
Andre Bîrleanu model

Părinţii Anei, oameni înstăriţi în Brazilia


Andre Bîrleanu, la Premiile Fox Television, în Hollywood

Deşi cele mai multe modele care pleacă din Brazilia şi ajung să fie cunoscute în industrie se trag din familii sărace, cazul Anei este unul diferit. În Brazilia, tatăl Anei deţine sute de hectare de pământ, are ferme şi angajaţi. „Tata spune că dacă ai pământ poţi face orice, iar pământul te va ajuta oricând. Noi avem o fermă mare cu două râuri care o traversează, lacuri, avem chiar şi un izvor, păduri, vite, angajaţi. Nu e cea mai mare proprietate din Brazilia, dar este printre cele mai mari", povesteşte tânăra. Cu toate că Anei i s-a oferit un loc de muncă în afacerea familiei, top-modelul nu poate să stea departe de domeniul de care s-a îndrăgostit şi de viaţa pe care o are. „Nu-mi place să stau prea mult timp în acelaşi loc, am crescut în acest fel, am fost tot timpul cu bagajul făcut. Anul acesta am fost pe trei continente, în America Latină, Europa şi America de Nord. Nu zic că e uşor, dar e viaţa pe care ne-o dorim", adaugă Ana. De asemenea, Ana şi Andre visează o carieră în domeniul modei şi pentru micuţa lor, Eva Sofia, care a participat deja la mai multe şedinţe foto, alături de mama ei.


Ana Catharina şi fetiţa ei, Eva Sofia, în casa din Brazilia

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: