Seară de carte în vreme de pandemie: cum îi ajută Oana Pellea şi Dana Rogoz pe cei aflaţi în izolare

Seară de carte în vreme de pandemie: cum îi ajută Oana Pellea şi Dana Rogoz pe cei aflaţi în izolare

Dana Rogoz şi Oana Pellea oferă momente de artă literară pe internet FOTO Facebook/Youtube

În vremea pandemiei, actriţele Oana Pellea (58 de ani) şi Dana Rogoz (34 de ani) oferă momente de artă literară fanilor din mediul virtual.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pentru cei aflaţi la izolare în zilele în care pandemia de coronavirus creează spaimă printre români, actriţe ca Oana Pellea şi Dana Rogoz îi încântă pe fanii lor cu poezie şi poveşti pentru copii, pe care le citesc în mediul virtual. 
 
Oana Pellea recită online poezie pentru că teatrele sunt închise şi trebuie să îşi „justifice existent pe Pământ“, potrivit spuselor ei.
 
În primul video publicat, pe data de 14 martie, actriţa le spune fanilor săi că a decis ca în fiecare seară să le citească o poezie şi îşi justifică decizia înainte de a recita poemul „Îngerul cu o carte în mână“, de Nichita Stănescu.
 
„Pentru că trăim ce trăim şi pentru că cred că un artist trebuie să facă ceea ce ştie el să facă mai bine sau ceea ce crede că ştie să facă mai bine şi pentru ca să nu treacă tot timpul ăsta degeaba, teatrele fiind închise, să îmi justific şi eu existenţa pe Pământ, să nu fac umbră pământului degeaba, m-am gândit ca, în fiecare seară, să vă citesc o poezie sau o pagină ce mi-e mie aproape de suflet. Şi, astă seară, îmi îngădui, îngăduiţi-mi să încerc să vă citesc Nichita Stănescu“, a transmis actriţa pe canalul său de YouTube, unde Oana Pellea îşi publică videoclipurile în care recită pentru fanii ei.
 

Poveşti pentru copii cu Dana Rogoz

Publicul Danei Rogoz este diferit. Actriţa a ales să iniţieze sesiuni de live-uri pe pagina sa de Facebook, în care citeşte poveşti pentru copii, venind astfel în sprijinul părinţilor care trebuie să îşi ţină copiii în casă în această perioadă. 
 
Înainte de a începe să facă live pe Facebook zilnic, ea a anunţat părinţii prin intermediul unei postări în care îşi explică decizia, „susţinând mesajul de a rămâne acasă în siguranţă“: „Am un anunţ pentru părinţi. În fiecare zi, la ora 16.00, voi intra live pe Facebook, pentru a le citi copiilor care au rămas acasă câte o poveste nouă. În felul acesta, susţin mesajul de a rămâne acasă în siguranţă, dar vin şi în ajutorul părinţilor, care au nevoie măcar de 10 - 20 minute libere. 
 
„Azi am citit povestea «Înăuntru-Afarei tale». O găsiţi pe pagina mea oficială de Facebook, căci clipul video rămâne în continuare acolo, pentru a fi urmărit de cât mai mulţi copii. O să încerc să fac un program pentru toată săptămâna. #stamacasa #povesti #opovestepezi #live“, le-a mai transmis ea părinţilor.
„O poveste pe zi cât timp stăm acasă“ 
 
Dana Rogoz
„Salutare, copii! Salutare, părinţi! Suntem live pe Facebook şi astăzi am să vă citesc prima poveste. O poveste pe zi, cât timp stăm acasă, da? Sunteţi alături de mine?“, şi-a început ea prima sesiune live, din 14 martie.  
 

   
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: