Scrisoarea emoţionantă a fratelui lui Leo Iorga, destinată artistului: „Cu lumina ta voi trăi toată viaţa“

Scrisoarea emoţionantă a fratelui lui Leo Iorga, destinată artistului: „Cu lumina ta voi trăi toată viaţa“

Cristi şi Leo Iorga FOTO Facebook

Cristi Iorga, fratele regretatului artist Leo Iorga, a publicat o scrisoare emoţionantă pentru acesta, în mediul online, la o săptămână de la moartea cântăreţului.

Cristi Iorga a postat pe contul său de Facebook o scrisoare emoţionantă pentru fratele său. Textul reprezintă o poezie care a fost compusă din titlurile melodiilor cântate de Leo Iorga de-a lungul anilor.'
 
Fratele artistului a denumit textul publicat în mediul online „Scrisoare telegrafică către fratele meu“ şi alături de el a publicat mai multe imagini cu regretatul muzician, fotografii ce prezintă, în ordine cronologică, viaţa lor. 
 
„E «Toamnă în sufletul meu», aş vrea să te rog «Să te gândeşti la mine». Mă plimb precum «Hoinarul» prin «Ploaia care cade» pe «Străzile pustii». 

Mă gândesc «Singur în noapte» să scriu o «Scrisoare» care să cuprindă «Dragostea mea» pentru tine chiar şi «După ani şi ani», în care să spun la final «Iartă-mă». 

«În fiecare zi», amintindu-mi «Chipul tău» privind «Brigadierii» spunând «Povestiri din gară» din care întrebarea «Cine-i vinovat» pentru «Trenul pierdut» îmi provoacă din nou «O altă tăcere». 

M-ai învăţat să «Nu mă întorc din drum» şi mi-ai spus «Cheamă un înger» în «Zilele» când «Ploaia» îţi va cuprinde ochii. Deşi este «Înca o zi fără tine» «Cu lumina ta» voi trăi toată viaţa. 

«Prea mici sunt cuvintele» să îţi pot mulţumi pentru tot ce m-ai învăţat dragul meu Lila. 
«Mereu te voi iubi». Fratele tău Cristi“, este textul postat de Cristi Iorga.
 

Leo Iorga, fost solist al trupei Compact, a murit pe 2 noiembrie, după ce în ultimii opt ani a suferit mai multe intervenţii chirurgicale şi tratamente dure din cauza cancerului pulmonar, care s-a extins şi la creier. Acesta a fost condus pe ultimul drum marţi, 5 noiembrie, de peste 200 de persoane
   

„Cât timp Dumnezeu mă va ţine pe pământ, vreau să cânt!“

Într-un interviu din luna iunie 2019 acordat postului de radio Europa FM, Leo Iorga a fost întrebat dacă este fericit, iar răspunsul lui a fost: „Da şi nu. Da, pentru că Dumnezeu mi-a dat viaţa asta pe care alţii n-au trăit-o în şapte vieţi. Nu, pentru că n-am destul timp să fac ceea ce aş vrea şi destulă formă fizică. Eu sunt fericit pentru că pot trăi de pe astăzi pe mâine şi îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru asta“.
 
Pentru a-şi prelungi viaţa, Leo Iorga a încercat inclusiv vaccinul cubanez şi imunoterapie. Nimic din toate astea nu l-au ţinut însă departe de scenă şi de publicul care l-a iubit.
 
Dragostea familiei şi a fanilor l-au determinat să meargă mai departe. „Cât timp Dumnezeu mă va ţine pe pământ, vreau să cânt“, spunea el, potrivit News.ro.  
 
 

Opt ani marcaţi de operaţii şi tratamente

În 2011, artistul a fost suspus unei operaţii de extirpare a unei tumori canceroase la plămâni, la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta“ din Capitală. Trei ani mai târziu, în 2014, Leo Iorga a suferit şi o operaţie pe creier pentru extirparea unei tumori de trei centimetri
 
Un an mai târziu, artistul a trecut printr-o altă intervenţie chirurgicală prin care i-a fost extirpată glanda suprarenală stângă, care nu mai funcţiona în parametri normali de câţiva ani. 
 
La începutul anului 2019, familia artistului a anunţat că boala a recidivat, iar prietenii, colegi de breaslă şi fanii s-au mobilizat pentru a strânge suma de 70.000 de euro necesară pentru o intervenţie în Germania. Procedurile medicale au continuat în Hamburg, dar şi la Bucureşti în acest an. 
 

Leo Iorga, simbolul rockului românesc

Leo Iorga, cu o carieră de peste 40 de ani, solist al formaţiilor Compact, Cargo, Pacific, Schimbul 3 şi PACT by Leo Iorga & Adi Ordean, va rămâne un simbol al rockului românesc. Vocea sa se identifică cu piese precum „Să te gândeşti la mine“, „După ani şi ani“, „Singur în noapte“, „Ploaia“, „Toamnă în sufletul meu“, „Trenul pierdut“ şi „Cine eşti tu oare?“. 
 
Leo Iorga s-a născut la Arad, în 1964, şi a debutat ca toboşar în trupa Liceului „Ioan Slavici“. Între anii 1984 şi 1985 a fost solist al grupului Pacific, iar din 1985 până în 1988 a fost toboşar şi solist pentru Sui-Generis. Ulterior, el a devenit solistul trupei Cargo, lansând hiturile „Brigadierii“, „Poveştiri din gară“ şi „Erata“.
 
După care, din 1988 până în 1996 a fost solist al trupei Compact. În 1996 s-a alăturat trupei Schimbul 3.
În ciuda problemelor de sănătate, în 2012, muzicianul Leo Iorga formează, alături de Adrian Ordean, trupa Leo Iorga & Ordean. Li s-au alăturat în această formulă Alex Ardelean (chitară), Cristi Iorga (tobe), Dan Stesco „Polymoog“ (clape) şi Marian „Lacke“ Mihăilescu (bass). Din decembrie 2012, trupa se va numi PACT by Leo Iorga & Adi Ordean. În 2014, grupul a lansat albumul „Numărul unu“, cu piese reorchestrate. 
 
În 2017, Compact B s-a reunit în formula Adrian Ordean, Costi Cămărăşan, Leluţ Vasilescu, Adrian Coco Tinca şi Monel Puia, solist invitat fiind Leo Iorga. 
 

  

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: