Scrisoarea de adio emoţionantă a fiicei în vârstă de 14 ani a actriţei Edith Gonzalez: Mi-aş dori să fiu măcar pe jumătate femeia care ai fost tu

Scrisoarea de adio emoţionantă a fiicei în vârstă de 14 ani a actriţei Edith Gonzalez: Mi-aş dori să fiu măcar pe jumătate femeia care ai fost tu

Edith Gonzalez, alături de singurul ei copil, Constanza FOTO Instagram Edith Gonzalez

Constanza, fiica în vârstă de 14 ani a regretatei actriţe mexicane Edith Gonzalez, a redactat o scrisoare emoţionantă prin care şi-a luat rămas bun de la mama ei, răpusă de cancer la vârsta de 54 de ani.

Edith Gonzalez a pierdut lupta cu cancerul ovarian pe 13 iunie, la trei ani după ce a fost diagnosticată cu boala.

După ce mama ei i-a spus adio printr-o scrisoare în care îi transmitea că viaţa e frumoasă, iar ea e curajosă, Constanza, fiica pe care Edith Gonzalez o are din relaţia cu politicianul Santiago Creel, a decis să facă acelaşi lucru.

Textul emoţionant a fost citit în direct la un post TV din Mexic de fratele vedetei, Víctor Manuel González, care şi-a lăudat sora pentru curajul de care a dat dovadă în faţa bolii. 

„Mama mea a fost o persoană extraordinară şi un părinte minunat, niciodată nu şi-a folosit munca drept scuză pentru a nu fi o mamă bună. Îmi amintesc că atunci când eram mică, nu conta cât de târziu sau cât de obosită venea de la muncă, întotdeauna mă săruta, iar a doua zi nu se plângea dacă o trezeam la şase dimineaţa doar pentru a ne juca. La fel, nu a folosit niciodată rolul de mamă ca scuză pentru a nu-şi face treaba foarte bine. Îmi amintesc că mereu îmi spunea: «Demisia unui actor este moartea lui». S-a ghidat întotdeauna după această regulă. Îi plăcea la nebunie să înveţe lucruri noi, întotdeauna când călătoream era ghidul perfect, iar dacă nu ştia un lucru, întreba şi învăţa. Mama mi-a arătat lumea: Egipt, Galapagos, Paris, Londra, Cambodgia, Vietnam, India, Peru, Canada, Madrid sunt doar câteva locuri şi, bineînţeles, mi-a arătat Mexicul. Îmi amintesc şi cum ea îmi arăta filme pe care nu le-am văzut, iar eu îi puneam muzică pe care nu o ştia. Îmi amintesc că am văzut «Sunetul Muzicii» de vreo 3500 de ori doar pentru că era filmul meu preferat, dar şi că am convins-o să ne uităm la «The Shining» şi «Psycho», deşi era înspăimântată de filmele horror“, a scris fata de 14 ani, potrivit hola.com

Constanza şi-a încheiat scrisoarea de adio cu o trimitere la unul dintre cele mai cunoscute roluri ale mamei sale, Doña Bárbara. „Când aveam patru ani, mama a plecat în Columbia pentru a filma telenovela «»Dona Barbara. Ea a fost Dona Barbara, cea mai bună Dona Barbara. Mamă, Dona Barbara este un personaj puternic şi independent, dar eu mi-aş dori să fiu măcar pe jumătate femeia care ai fost tu. Pentru că Dona Barbara a înfruntat lumea cu ură, dar tu ai cucerit-o cu iubire. Te iubesc, mamă“, a încheiat fiica lui Edith Gonzalez scrisoarea de adio. 

Edith Gonzalez şi-a dat seama că nu mai are mult de trăit atunci când a aflat că i-a recidivat cancerul, la începutul acestui an. Actriţa i-a cerut fratelui ei să o deconecteze de la aparate odată ce intră în moarte cerebrală şi să „o lase să plece din această lume în pace“. Edith Gonzalez a fost şi cea care şi-a planificat în cele mai mici detalii înmormântarea. Şi-a dorit  ca trupul ei să fie depus la teatrul pe care l-a iubit, ANDA (Teatrul Naţional Asociaţia Actorilor) şi mariachi să cânte piesa „Si Nos Dejan“, care se traduce prin „Dacă ei ne părăsesc“. 
 
Mai mult, îndrăgita actriţă de telenovele i-a lăsat o scrisoare emoţionantă fiicei sale, în care o asigură că este mândră de ea şi de modul în care evoluează şi o îndeamnă să se bucure de viaţă. 
 
Edith Gonzalez a fost diagnosticată cu cancer ovarian în 2016 şi a suferit mai multe intervenţii chirurgicale prin care i-au fost extirpate ovarele şi uterul. În 2017, vedeta preciza despre lupta cu boala: „Nu sunt o luptătoare, sunt o iubitoare a vieţii“. Actriţa spunea atunci şi că ţine cancerul este sub control şi se arăta încrezătoare că va reuşi să depăşească încercarea cu bine. 
 
Edith Gonzalez şi-a început cariera încă din copilărie, ea debutând în telelnovele la vârsta de doar 4 ani, cu rolul din „Cosa juzgada“. A cunoscut succesul la 13 ani, cu apariţia din „Los ricos tambien lloran/Şi bogaţii plâng“, iar cariera ei a explodat de-a dreptul în 1993 odată cu rolul din „Corazon salvaje/Inimă salbatică“, unde a fost partenera regretatului Eduardo Palomo. 
 
Au urmat apoi rolurile din „Aventurera“ (1998), „Dragostea învinge“, „Salome“ (2001), „Pădurea blestemată“ (2004). A mai jucat, apoi, în filmul „Deseo“ (2008) şi în telenovelele „Dona Barbara“ (2008) şi „Cameleones“ (2009).
 

       

 


 


 


 


 


 


 


 


 


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: