Scriitoarea JK Rowling înapoiază un premiu după afirmaţiile „dezamăgitoare“ despre persoanele transgender

Scriitoarea JK Rowling înapoiază un premiu după afirmaţiile „dezamăgitoare“ despre persoanele transgender

Scriitoarea britanică JK Rowling a anunţat că va înapoia un premiu primit din partea organizaţiei Robert F Kennedy Human Rights, după afirmaţiile „dezamăgitoare“ făcute în legătură cu persoanele transgender, informează BBC.

Ştiri pe aceeaşi temă

Autoarea seriilor „Harry Potter“ şi „Fantastic Beasts“ a primit anul trecut premiul „Ripple of Hope“ din partea organizaţiei americane.

La începutul acestei luni, preşedinta organizaţiei, Kerry Kennedy, a spus că viziunea exprimată de Rowling recent „a diminuat identitatea“ persoanelor trans.

Rowling a spus că aluzia făcută de Kennedy că ar fi anti-trans este „incorectă“.

Într-un comunicat publicat online, Kennedy a transmis: „Am discutat cu JK Rowling pentru a-mi exprima profunda dezamăgire că a ales să îşi folosească talentele remarcabile pentru a crea o relatare care diminuează identitatea persoanelor trans şi non-binare, subminând integritatea şi valabilitatea întregii comunităţi transgender. Una care suferă din cauza violentei, discriminării, hărţuirii şi excluderii şi, drept rezultat, se confruntă cu o rată mare de sinucideri, tentative de suicid şi lipsă de adăpost”.

Ea a precizat că organizaţia pe care o conduce respinge ferm viziunea lui Rowling că sexul unei persoane este cel care îi este atribuit la naştere.

Rowling a publicat la începutul lunii iunie mai multe mesaje pe Twitter în care a susţinut că discuţia despre identitatea de gen invalidează sexul biologic. Comentariile ei au fost criticate de numeroşi internauţi, iar organizaţia GLAAD a precizat că autoarea s-a alăturat unei ideologii care „cu bună ştiinţă denaturează fapte despre identitatea genului şi despre oamenii trans”. Între cei care s-au arătat în dezacord cu ea s-au numărat şi actorii Daniel Radcliffe şi Eddie Redmayne, care interpretează personaje principale în ecranizările cărţilor ei.

Între cei care au primit premiul din partea organizaţiei Robert F Kennedy Human Rights se numără Barack Obama şi arhiepiscopul Desmond Tutu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările