Scarlett Johansson a înfuriat internauţii, care o acuză de ipocrizie, cu un discurs critic la adresa lui James Franco VIDEO

Scarlett Johansson a înfuriat internauţii, care o acuză de ipocrizie, cu un discurs critic la adresa lui James Franco VIDEO

Scarlett Johansson a apărut în trei dintre filmele lui Woody Allen FOTO Guliver/Getty Images

Actriţa americană Scarlett Johansson (33 de ani) a fost catalogată ipocrită după ce l-a criticat pe actorul James Franco, acuzat de hărţuire sexuală, însă în trecut i-a luat apărarea regizorului Woody Allen în faţa acuzaţiilor că şi-ar fi molestat fiica adoptivă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Scarlett Johansson a reuşit să înfurie internauţii, care o acuză de ipocrizie, după un discurs în care l-a atacat pe colegul său de breaslă, actorul James Franco, despre care mai multe femei spun că ar fi avut un comportament inadecvat.

„Sunt şocată, nu-mi pot da seama cum un individ poate susţine public o organizaţie care sprijină victimele agresiunilor sexuale, iar în privat profită de persoane lipsite de putere. Apropo, îmi vreau insigna înapoi“, a declarat Johansson în discursul susţinut în timpul Marşului Femeilor de sâmbătă din Los Angeles.

Actriţa făcea referire la James Franco, care şi-a arătat solidaritatea faţă de femeile agresate sexual la gala Globurile de Aur 2018, unde a apărut îmbrăcat complet în negru şi purtând în piept o insignă cu mesajul „Times Up“, numele unei iniţiative de ajutorare a victimelor abuzurilor sexuale. 

Ulterior ceremoniei Globurile de Aur 2018, unde Franco a fost premiat pentru interpretarea din „The Disaster Artist“, cinci actriţe l-au acuzat pe actor de hărţuire sexuală, afirmând că le-a forţat să filmeze scene nud sau să-i facă sex oral.

Într-un interviu incomod, realizat de Stephen Colbert, James Franco a negat acuzaţiile, însă a precizat că nici nu doreşte să le reducă la tăcere pe femeile care au formulat acuzaţii la adresa lui. „Lucrurile pe care le-am auzit nu sunt corecte, dar încurajez din toată inima femeile să iasă şi să spună astfel lucruri, pentru că prea mult timp nu au fost ascultate. În viaţa mea mă mândresc cu faptul că îmi asum responsabilitatea pentru faptele mele. Nu pot trăi liniştit dacă ceva necesită să fie reparat. Dacă am făcut ceva greşit, îl voi repara. Trebuie“, a precizat artistul.

Pe cât de virulentă a fost acum Scarlett Johansson, pe atât de rezervată a fost în cazul regizorului Woody Allen, acuzat în repetate rânduri de fiica sa adoptivă că a violat-o pe când avea şapte ani. Mai mult, Johansson este considerată una dintre muzele cineastului, după ce a apărut în trei dintre filmele sale – „Match Point“ (2005), „Scoop“ (2006) şi „Vicky Cristina Barcelona“ (2014).

În 2014, la o lună după ce Dylan Farrow, fiica adoptivă a lui Allen, a semnat o scrisoare deschisă în care îl acuza pe regizor că a molestat-o sexual în copilărie şi chiar a violat-o, Scarlett Johansson declara pentru The Guardian: „Nu e ca şi cum vorbim despre o persoană care a fost judecată şi găsită vinovată. Sunt doar presupuneri. Nu ştiu nimic despre aceste acuzaţii, ar fi ridicol din partea mea să fac presupuneri.“

Mai mult, actriţa a dezaprobat gestul fiicei adoptive a lui Allen de a le atrage atenţia actriţelor care colaborează cu regizorul: „Cred că este o dovadă de iresponsabilitate să numeşti actori care au o alertă Google pe numele lor şi să-i târăşti într-o situaţie pe care niciunul dintre noi nu ştie cum să o comenteze. Simt că este un gest iresponsabil.“

La fel ca James Franco, Woody Allen a negat întotdeauna acuzaţiile formulate de fiica sa adoptivă, deşi inclusiv fiul său, Ronan Farrow, l-a acuzat public şi şi-a susţinut sora.

Având în vedere reacţiile diametral opuse în cele două cazuri ale actriţei Scarlett Johansson, internauţii au catalogat-o drept ipocrită.

„E amuzant cum Scarlett Johansson îl critică pe James Franco (acuzat de femei adulte) şi tot Scarlett este atenţionată de Dylan Farrow că lucrează cu Woody Allen, care a abuzat-o când era un copil, iar ea atacă victima“, „Scarlett Johansson este o ruşine pentru felul în care îl atacă pe James Franco. El este nevinovat până la proba contrarie. Mă întreb cum te-ai simţit lucrând cu Woody Allen“,  „Nu înţeleg cum Scarlett Johansson are tupeul să-l condamne pe James Franco, când în trecut i-a luat apărarea lui Woody Allen. Ce ipocrită!“, sunt doar câteva dintre mesajele critice la adresa actriţei.

 

citeste totul despre: