Rose McGowan, actriţa violată de Harvey Weinstein, către Meryl Streep şi alte vedete care vor purta ţinute negre la Globurile de Aur: „Vă detest ipocrizia“

Rose McGowan, actriţa violată de Harvey Weinstein, către Meryl Streep şi alte vedete care vor purta ţinute negre la Globurile de Aur: „Vă detest ipocrizia“

Rose McGowan, una dintre actriţele care l-au acuzat pe producătorul Harvey Weinstein (65 de ani) de viol, a reacţionat la intenţia altor actriţe, printre care şi Meryl Streep (68 de ani), de a purta ţinute negre la gala Globurile de Aur, în semn de protest faţă de inegalitatea de gen şi abuzurile sexuale de la Hollywood.

Ştiri pe aceeaşi temă

Actriţa americană Rose McGowan, în vârstă de 44 de ani, le-a transmis colegelor sale de breaslă că tăcerea lor este problema şi că le detestă ipocrizia.
 
„Actriţe, precum Meryl Streep, care au lucrat fericite cu monstrul-porc, vor purta ţinute negre la gala Globurile de Aur, într-un protest tăcut. Tăcerea voastră este problema. Sunteţi dispuse să acceptaţi un premiu fals şi să nu generaţi schimbarea. Vă detest ipocrizia. Poate că ar trebui să îmbrăcaţi toate ţinute create de Marchesa (casa de modă fondată de Georgina Chapman, fosta soţie a producătorului Harvey Weinstein, n.r.)“, a scris Rose McGowan pe Twitter, anunţă Hollywood Reporter, citat de News.ro. 

Rose McGowan, alături de Harvey Weinstein FOTO Getty Images
 
În semn de protest faţă de inegalitatea de gen, dar şi de susţinere a valului de acuzaţii de hărţuire şi agresiune sexuală care au fost lansate recent în industriile de film şi de televiziune, actriţele, printre care şi Meryl Streep, plănuiesc să poarte ţinute negre la gala Globurile de Aur, ce va avea loc pe 7 ianuarie, la Los Angeles.
 
Actriţa Rose McGowan l-a numit „monstru“ pe cel despre care spune că a violat-o pe când avea 23 de ani şi a ridicat problema tăcerii în rândul „marilor doamne de la Hollywood“ care i-au adus mereu laude producătorului, în timp ce se declarau împotriva hărţuirii sexuale din industrie. „Stimate doamne de la Hollywood, liniştea voastră este asurzitoare“, a scris actriţa celebră pentru rolul din „Scream“.
 
În urma primelor acuzaţii lansate în luna octombrie la adresa lui Weinstein, Meryl Streep s-a declarat „îngrozită“, precizând că „nu toată lumea ştia“ despre comportamentul lui sexual nepotrivit. Streep a colaborat cu el la filme precum „August: Osage County“ şi „The Iron Lady“, pentru care a câştigat un premiu Oscar.
 
Harvey Weinstein al[turi de Meryl Streep FOTO Getty Images
 

Pusă la zid, Meryl Streep a făcut în cele din urmă declaraţii cu privire la scandalul sexual de la Hollywood.

„Veştile ruşinoase despre Harvey Weinstein ne-au îngrozit pe aceia dintre noi care am lucrat împreună la proiecte de succes şi pe aceia dintre noi ale căror cauze bune şi merituoase au fost susţinute de Harvey Weinstein. Femeile care au vorbit şi au expus aceste abuzuri sunt eroii noştri. Un lucru poate fi clarificat cu siguranţă: nu toată lumea ştia de aceste abuzuri“, a declarat actriţa, potrivit Daily Mail.
 
Meryl Streep a ţinut să clarifice şi felul în care au decurs colaborările cu controversatul producător: „Harvey şi-a desfăşurat munca cu înverşunare, a fost uneori exasperant, dar respectuos faţă de mine în relaţia noastră de colegi de muncă, dar şi cu mulţi alţii cu care a lucrat în mod profesionist. Nu ştiam despre aceste infracţiuni, nu ştiam despre aranjamentele financiare făcute cu actriţe şi colegi, nu ştiam că are întâlniri de asemenea natură în camera lui de hotel, nu ştiam de existenţa unor fapte necorespunzătoare, coercitive“. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările